Gentleman s pistolí

65%

Komentáře a recenze 7

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 083 bodů
8
Pokud zvěsti nelhaly a The Old Man and the Gun je opravdu posledním filmem Roberta Redforda,tak se jedná o solidní rozloučení a krásnou tečku za jednou úžasnou hereckou kariérou. Celý film je taková pohodová až melancholická podívaná o jednom staříkovi,který nadevše miluje vykrádání bank. Během filmu zazní spoustu příjemných dialogů,které mají velkou hloubku a dokáží divákovi předat i nějakou myšlenku. Redford byl opět vynikající a já osobně bych se vůbec nezlobil, kdyby se nechal ještě k nějakému filmu přemluvit.
Pete69
Pete69
29 308 bodů
7
Film je to opravdu dobrý, ale není až tak skvělý.. punc mu dává hlavně rozlučka Roberta Redforda s natáčením filmů. Scénář k tomu přesně pasuje, stejně, jako se loučí Redford, loučí se i jeho postava s životem bankovního lupiče gentlemana. Je to důstojný pěkný film v pomalém tempu zaměřený na hlavního hrdinu.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
6
Redfordův Forrest je boží a celkově ta jeho postava je dost vděčná. Tohle seniorské "chyť mě, jestli to dokážeš" ale prostě ten potenciál úplně nenaplnilo. Nejzajímavější byla asi ta pasáž Forrestových celoživotních útěků.
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
9
Film režíroval David Lowery, filmař, jenž Redfordovi vděčí za mnohé a je si toho dobře vědom. Zřejmě i proto ustoupil Redfordovu přání, který ho donutil kompletně přepsat scénář. Loweryho totiž fascinoval osud skutečného Tuckera a přepsal ho do velmi realistického příběhu. Redford však v takovém fimu hrát nechtěl. Řekl, že Tuckera mají všichni u zádele a film není dokument. To byla zřejmě ta nejlepší rada, kterou mohl Lowery dostat, protože místo dalšího lupičského filmu vznikl úplně jiný film, který je mimochodem také o loupežích, ale především je o vůli žít a hlavně o Robertu Redfordovi. Pokud máte Redforda rádi, tak si tento film nenechte ujít, protože Lowery se v něm opravdu vyřádil.
lamps
lamps
15 150 bodů
8
Těžká vlna nostalgie a pro Redforda (bez Newmana) nejlepší možná rozlučka. Lowery tentokrát režíruje sympaticky a daří se mu prodat životní energii a nadhled titulní postavy - její nekonečná rebelie je vtisknuta i do konceptu vyprávění, které ve finále vlastně úspěšně vzdoruje vytvářenému očekávání a rozvíjené motivy zaklapává vyloženě po svém. A většinou moc zábavně a nerušivě.
JosefTomas
JosefTomas
9 025 bodů
7.5
Zvažoval jsem něco mezi 60 - 70, ale nakonec se přehoupnu k číslovce ještě o stupínek vyšší. A hlavním důvodem budiž Redfordovo charisma a schopnost zahrát jakoukoliv roli, jakéhokoliv charakteru. Ostatní herci mu krásně sekundují a Lowery je drží v těch pomyslných mantinelech, aby si byli všichni tak nějak rovni. Další věcí je i poměrně svižnější střih, který udržuje diváka alespoň trochu ve střehu, což už se nedá říct o zápletce tohoto filmu. Proti filmům bez zápletky nic nemám, a když se najde někdo, kdo to opravdu umí, je radost pohledět (viz Mafiáni a Casino), ale tady bych zápletku uvítal, poněvadž se tak stává, že některé části trochu drhnou a i přes malou stopáž nudí. Ale pokud se přes to dokážete přenést, tak vám asi film sedne a budete si minimálně dobře bavit. Ostatně, pokud je to rozloučení s Redfordem, tak neříkám, že to je to nejlepší, ale je to rozhodně povedené zakončení kariéry jednoho skvělého herce.