Rudá volavka

70%
Rudá volavka
Film Red Sparrow je americký špionážní režírovaný Franciscem Lawrencem. Příběh sleduje Dominiku Egorovou (Jennifer Lawrence), bývalou primabalerínu, která po zranění, jež ukončí její kariéru, čelí nejisté budoucnosti. Aby ochránila sebe a svou matku, souhlasí se zapojením do výcvikového programu Sparrow tajné ruské zpravodajské služby. Po dokončení brutálního a sadistického výcviku je Dominika poslána na svou první misi, aby získala informace od amerického CIA agenta, který má kontakty uvnitř ruské vlády.



Recenze: Rudá volavka

Kinobox.cz
50%

Je to škoda, protože Lawrence má zjevný talent a Lawrenceová (která není jeho příbuzná) šla do filmu s plným nasazením. Jde ale bohužel o typický příklad knihy, kterou pro film adaptoval neschopný scenárista, nebo adaptaci knihy, která je tak blbá, že se dobře adaptovat nedala.


Brenan88
Brenan88
47 089 bodů
6.5
Rudá volavka není špatným filmem,ale na můj vkus je tempo vyprávění až příliš vlažné a 136 minut místy působilo nekonečným dojmem. Musím však vypíchnout výbornou atmosféru,která vytvářela dojem,že se snímek odehrává za komunismu a studená válka je stále aktuální. To vše dotváří i velmi dobrá kamera a vhodně zvolené exteriéry. Námět je zajímavý a finále působivé. Slušný špionážní snímek.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 422 bodů
6
Rusové v pokusu přelstít Američany využijí jejich sexuchtivost a pošlou svoji nejlepší zpravodajskou agentku, aby svedla agenta CIA, se záměrem získání jména svého dvojitého agenta. A jak to celé probíhá a jak to nakonec dopadne vypráví tento snímek. Tělo a sexuální svádění jako zbraň. Námětově to vypadá na erotický thriller, ale chyba lávky. Jedná se o klasický špionážní film plný psychologický zvratů a překvapení, kde vítězí inteligence jednotlivce a svým způsobem i štěstí. Snímek je ve svém smyslu úchvatný špionážní thriller, který v zájmu diváků přeci jen mohl být krapet kratší. Mnohé scény působí zbytečně natahovaně, čímž se vytrácí napětí a ponurá atmosféra. Tímto neduhem se tak rozpadá celý základ všeho dějství a zbytečně tak shazuje herecký um Jennifer Lawrence. Jako filmová reklama na knihu napsané bývalým agentem CIA však snímek slouží dobře, takže nelze dělat nic jiného, než odkázat na literaturu. Ta přeci jen jistě uspokojí daleko více.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
4
Až moc uspávající thriller. I přes to přitažlivé téma se to ne a ne pořádně rozjet a navíc to má fakt vražednou stopáž. Závěr určitě patří k tomu lepšímu z celého filmu (počínaje tou řezací scénou).


Dodatečné informace

Původní název:
Red Sparrow (více)
  • USA Rudá volavka
  • USA Red Sparrow
Premiéra v ČR:
1. 3. 2018
Distributor:
CinemArt
Země původu:
USA
Čeština:
Rudá volavka je dostupný s českými titulky a českým dabingem
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné


Powered byJustWatch