Rudá volavka

70%

Komentáře a recenze 34

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 089 bodů
6.5
Rudá volavka není špatným filmem,ale na můj vkus je tempo vyprávění až příliš vlažné a 136 minut místy působilo nekonečným dojmem. Musím však vypíchnout výbornou atmosféru,která vytvářela dojem,že se snímek odehrává za komunismu a studená válka je stále aktuální. To vše dotváří i velmi dobrá kamera a vhodně zvolené exteriéry. Námět je zajímavý a finále působivé. Slušný špionážní snímek.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 422 bodů
6
Rusové v pokusu přelstít Američany využijí jejich sexuchtivost a pošlou svoji nejlepší zpravodajskou agentku, aby svedla agenta CIA, se záměrem získání jména svého dvojitého agenta. A jak to celé probíhá a jak to nakonec dopadne vypráví tento snímek. Tělo a sexuální svádění jako zbraň. Námětově to vypadá na erotický thriller, ale chyba lávky. Jedná se o klasický špionážní film plný psychologický zvratů a překvapení, kde vítězí inteligence jednotlivce a svým způsobem i štěstí. Snímek je ve svém smyslu úchvatný špionážní thriller, který v zájmu diváků přeci jen mohl být krapet kratší. Mnohé scény působí zbytečně natahovaně, čímž se vytrácí napětí a ponurá atmosféra. Tímto neduhem se tak rozpadá celý základ všeho dějství a zbytečně tak shazuje herecký um Jennifer Lawrence. Jako filmová reklama na knihu napsané bývalým agentem CIA však snímek slouží dobře, takže nelze dělat nic jiného, než odkázat na literaturu. Ta přeci jen jistě uspokojí daleko více.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
4
Až moc uspávající thriller. I přes to přitažlivé téma se to ne a ne pořádně rozjet a navíc to má fakt vražednou stopáž. Závěr určitě patří k tomu lepšímu z celého filmu (počínaje tou řezací scénou).
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
8.5
Po filmu Atomic Blonde, který byl víceméně akční výplach plný písniček, který maskoval poněkud naivní scénář podle comicsu je Rudá volavka o poznání ambicióznější. V prvé řadě film režíroval režisér a Francis Lawrence je skvostný vypravěč, úvodní sekvence baletu prostříhaného s nepovedenou akcí v parku je dechberoucí. Jennifer Lawrence je v roli ruské baletky překvapivě velmi uvěřitelná a s rolí se vypořádala se ctí a vůbec ne trapně. Dobré je, že se vykašlala na ruský akcent, který by její postavu poslal do parodie. Skvěle jsou ovšem obsazeny role vedlejší, které hlavní star výrazně podržely. Těšil jsem se na erotiku a řízný špionážní film, minimálně podle kritiků a realita je úplně jiná. Jedná se o zdařilý špionážní film plný nečkaných zvratů a za vše hovoří hláška jedné starší paní, kterou dcera doprovázela ze sálu:,,Ježíši ty závěrečný zvraty, se mnou to málem seklo, jak jsem tý holce fandila."
lamps
lamps
15 156 bodů
8
Špionážní psychologický thriller první jakosti. Nejde sice tak do hloubky ve vykreslení vztahu dvou klíčových postav a eskaluje víceméně nenápadně, ale o to více se zvládá odvíjet nepředvídatelně a průběžně naťukávat motivy, které v závěru inteligentně zužitkuje, aniž by narušil soudržnost nastíněného světa, jeho záměrné odtažitosti a nedůvěry. Délka není problém, jelikož Lawrence vynalézavě a efektivně přelévá zhuštěné dění pomocí křížových střihů (úvodní sekvence je jednou z nejlepších z celého roku) nebo překrývání více časových linií (postavy probírají plán, zatímco divák už sleduje jeho realizaci). Film je navíc náplastí pro dosud absentující psychologizaci prostřednictvím sexuálního napětí, s nímž sice občas zachází neurvale a násilně (poměrům ve výukovém centru nelze uvěřit), ale ve vztahu k vývoji hlavní hrdinky naopak citlivě a systematicky (a dramatizuje se tím i vztah mezi titulní dvojicí - "Jestli ti dá, je to určitě Volavka"). Sice mě trochu zklamal důležitý twist ohledně identity prozápadního "krtka", který zavání pohádkovostí, ale vyústění mě přesto potěšilo a překvapilo. K dobru lze určitě ještě připsat promakanou audiovizuální stránku, která je možná samozřejmostí, ale i tak - moc lépe vypadajících snímků se loni v kině neobjevilo...
sabule
14 227 bodů
7
Filmy s půvabnou Jennifer Lawrence jsou v poslední době vcelku povedené a mají stoupající tendence.Je to zdařilý špionážní thriller a ruské tajné agentce,která to začíná hrát na obě strany.Film plyne do velmi napínavého závěru,který diváka dost překvapí a možná mu vyrazí i dech.
bayern
13 716 bodů
8
Proměna sexy primabaleríny na tajnou zabijáckou agentku se vcelku hodně povedla a obsazení Jennifer Lawrence taktéž.Film je napěchován akcí a hlavně různými intrikami,které se většinou zvrtnou až v zabijáckou pomstu.Film se hodí do dnešní doby,jelikož ukazuje to,co se jistě všude děje,jen se před tím zavírají oči.
filmfanouch6
filmfanouch6
12 644 bodů
6
Herečka Jennifer Lawrence a režisér Francis Lawrence spolu nemají nic společného. Přesto si spolu zřejmě sedli. Natočili spolu 3 poslední díly Hunger Games a když série byla za nimi řekli si, že by nebylo špatné se opět dát dohromady. Proto začali spolupracovat na snímku který se dlouho odkládal a motal se kolem něj dokonce i David Fincher. A dokázali natočili dost slušný film. Rudá volavka je sympatická v tom, že je jiná. Nejde o dalšího Jamese Bonda, Mission: Impossible nebo Jasona Bournea. Je to téměř bez akce, s postavami si to pomalu hraje a snaží se to být tak bez emocí až je to občas vlastně velice dojemné. Celému tomu dopomáhá právě vztah Dominiky a Nashe kteří se do sebe postupně zamilují i když stojí každý na opačné straně barikády. Celé to postupně plyne, dochází k spoustu zvratů a finále potěší jelikož se ukáže, že je opět vše jinak než si celou dobu myslíme. Neřekl bych, že je to film bez chyb. Občas se trošku vleče a neví kudy kam. V celku ale celkem funkční thriller který rozhodně funguje lépe než loňská Atomic Blonde.
Matli
Matli
8 300 bodů
8
Celkem průměrně dobrý špionážní thriller s pár zvratama, takže určitě stojí za podívání, ale ta Jennifer, ta mě hodně mile překvapila :-) (na tom stole :-D ) 72%
Pas
Pas
6 225 bodů
0
Nevěrohodná agitka na staré časy. Děj není žádným špionážním thrillerem ale bezduchým příběhem o tom kdo koho ošuká a vyjebe s ním. Nudné a nevěrohodné zobrazení. Odpad