Velká hra

74%

Komentáře a recenze 28

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 088 bodů
7.5
Jako Sorkinova režijní prvotina je Velká hra velmi dobrým snímkem. Samozřejmě tomu dopomohl velmi kvalitní scénář,který si sám napsal. Tentokrát měl však svou práci ulehčenou,protože vycházel z neuvěřitelného života Molly Bloom. Po celou dobu tak nebylo nouze o výborné dialogy a zásobu informací,kterých občas bylo až mnoho. Největší problém u mne nastal v tom,že nemám rád poker a vlastně mu ani vůbec nerozumím. Častokrát jsem tak jen nechápajíc hleděl co se mi to snaží Sorkin sdělit. Každopádně po režijní stránce výborná práce. Sorkin si počínal jako zkušený mazák a myslím,že na jeho další film nebudeme příliš dlouho čekat. Kamera byla perfektní,rychlý střih dodal filmu šťávu a Jessica Chastain byla v hlavní roli skvělá. Nevím zda to byl záměr,ale ten její odhalený dekolt tam byl snad vícekrát než je zdrávo. Není zde nouze o napětí a inteligentní humor. Velká hra je ukázkovým životopisným filmem,který si lehce získá diváky na svou stranu. Osobně bych pár minut ubral a byl bych ještě více spokojený. Takto to je za krásných 75%.
Pete69
Pete69
29 761 bodů
7.5
Opravdu pěkný příběh o kterém jsem neměl ani tušení. Tvůrcům se podařilo vyvážit emocionální scény s těmi hazardními a celé to krásně ladí. Vyprávění hlavní hrdinky o minulosti propletené se scénami ze současnosti, kdy čelí žalobě také pěkně vyvážené. I když to není artové dílko hodně významného ocenění, musím přiznat, že se mi na film dívalo velmi dobře.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
8
Sorkin jako debutant nezklamal, je to svižné, ukecané..přesně v tom stylu Vlka z WS anebo nedávného Barryho Seala. Navíc Chastain po roce zase v podobné roli a zase skvěle. I ten příběh tady je fakt top, škoda že se oproti skutečnosti přidal Elba a mluví se o knize, která ale vyšla až po procesu. Jo a Míša Cerů si tu zahrál fain hajzlíka, ve skutečnosti takovým zmetkem údajně byl Tobey Maguire. Kdo by to byl řekl...
filmfanouch6
filmfanouch6
12 644 bodů
8
Aaron Sorkin je talentovaný scénárista. Z jeho rukou vzešli kvalitní filmy jako Pár správných chlapů či Sociální síť a také například Moneyball či Steve Jobs. A nyní si napsal další scénář a rozhodl se ho i zrežírovat (pravděpodobně jelikož Steve Jobs nedopadl tak vesele jak měl a měl navíc!). Opět jde o biografii a po zakladateli Facebooku či Appleu se tentokrát Sorkin podíval na zoubek pokerové podnikatelce Molly Bloomové, napsal scénář dle její biografické knížky a do hlavní role dosadil Jessicu Chastain. Sorkinův režíjní debut naštěstí stojí za to. Film trvá 140 minut a naštěstí nenudí (víceméně) ani vteřinu. Sorkin totiž od začátku nabalí sympatickou hlavní hrdinku, kterou divák rád poslouchá a celý film obalil výbornými ping-pongovými dialogy kdy je opravdu těžké vybírat scény kdy Molly vypráví svůj příběh nebo ty kdy Molly s někým komunikuje. Hodně slávy na tom nesou i herci. Jessica Chastain je úžasná, Idris Elba si jednou scénou ukradne celý film pro sebe, Kevin Costner na to pořád má a i Michael Cera svou rolí zazáří. Ten Michael Cera! Vada na kráse je ta, že to sice nenudí ale v několika pasážích drhne více než v těch ostatních. Není to případ jako u Vlka z Wall Street který trvá 180 minut a v podstatě je pořád v pohybu. A scény kdy se hraje poker si pravděpodobně více užije člověk v pokeru zapálený. I přes to výborná práce na papíře, za kamerou i za ní a Jessica Chastain si ten Zlatý glóbus zaslouží. A nominaci na Oscara bych se nedivil!
aquiver
aquiver
2 105 bodů
6
Sorkin má talent, to uznávám, avšak Velká hra je přeci jen jeho slabší kousek, protože se mu nepodařilo uhlídat stopáž a utopil se v množství dialogů. Druhým, avšak stejně zásadním problémem je, že z toho snímku lze cítit až příliš laciný Hollywood.
ob_ver
ob_ver
617 bodů
7.5
Jessica Chastain mě v Miss Sloan velmi zaujala, tak jsem neváhal a naskočil - nelituju. Role dravých žen jí perfektně sedí, je v nich uhrančivá, přesvědčivá. Film možná není tak inteligentní jako Miss Sloan, zejména díky výraznějšímu patosu. Ale výměny v dialozích jsou výborné a příběh je jinak servírován s nepopiratelným kumštem. Věřím, že nadšencům pokeru se bude líbit obvzlášť, protože vše zapadne na své místo. Film si lze ale užít i bez znalostí hry.
marvan
marvan
616 bodů
9.5
Napinavy film az do konce, bohuzel nerozumim pokeru, takze nektere veci mi utekly...pravni sceny skvele a i predstavitelka hlavni role, jeji otec aj
Bori02
404 bodů
7.5
Molly's game je životopisný film. To občas může znamenat nudný film, ale v případě Serkinova filmu se opravdu nebude nudit. Jako scénárista už v minulosti ukázal, že dokáže psát velice kvalitní filmy. A teď to dokázal i v režisérském křesle. Hlavní hrdina je skvěle napsaná. Její příběh je napínavý a skončíte tak, že jí budete fandit. To dopomohla herecká práce Jessicy Chastain. Nakonec bych mohl ještě vychválit kameru, která pracovala úžasně hlavně při hraní pokeru.
Lydie
Lydie
255 bodů
7.5
Moc dobře natočený životopisný film o inteligentní ženě, která se nevzdává. I když o pokeru nevím nic, tak mě bavil. Film má slušné tempo, děj byl zajímavý od začátku až do konce a k tomu ještě výborné herecké výkony Jessicy Chastain a Idrise Elby, byla jsem spokojená.
sevcikova.sara
sevcikova.sara
87 bodů
7.5
Ačkoliv pokeru vůbec nerozumím, tento film mě naprosto uchvátil, ať už hlavní herečkou či velice svérázným zpracováním. Nelze jinak než hrdince fandit, opravdu působivý příběh o tom, jak se jedna obyčejná žena vyšvihla mezi elitní špičku pokerového světa. Scény při samotných turnajích jsou vymazlené až běda.