Ztratili jsme Stalina

72%

Komentáře a recenze 26

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 088 bodů
7
Výborná britská satira,která sice nabízí spoustu zábavných momentů,přesto je ve své hloubce velmi smutná. Místy je humor velmi černý,ale to vše jen vychází ze skutečných událostí a o to je to vše horší. Ztratili jsme Stalina má naprosto geniální casting kde bych jen těžko vybíral toho nejlepšího. Přesto si troufnu tvrdit,že Steve Buscemi a Simon Russell Beale jsou právě hlavními tahouny. Závěrečná půl hodina byla naprosto skvělá.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
6
Nevyrovnaná žánrová směsice plná emocí tak protichůdných, že výsledný dojem je spíš šum než cokoliv dalšího. Nejsem si úplně jistý, co jsem si jako divák měl ze všeho toho hysterčení odnést - jako komedie to není dost vypointované, jako satira dost konkrétní... všeho trochu, ničeho dost.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
10
Podle traileru bláznivá komedie, ve skutečnosti dost drsné drama, a když už by se člověk chtěl začít smát, přijde scéna, kdy úsměv rychle ztuhne. Počítám, že v Rusku tohle rekordy návštěvnosti trhat nebude.._Napodruhé za 5.
filmfanouch6
filmfanouch6
12 644 bodů
6
Nová anglická černá komedie ( o které jsem teprve v závěrečných titulkách zjistil, že je inspirovaná jakýmsi komiksem) měla potenciál na to stát se komedií roku. Černá komedie sahající do důležité události historie SSSR, navíc s perfektním komediálním obsazením (Steve Buscemi, Jeffrey Tambor) je opravdu nevšední. Nicméně to není perfektní film. Humor tohohle filmu je vlastně zvláštní. Když jsem od kritiky slyšel, že jde o nejzábavnější film minulého roku čekal jsem film ze kterého my bude práskat bránice. Na místo toho se ale žertuje často až nevhodně při mučení, vraždění či znásilňování, ty fóry většinou nemají žádnou pointu. A občas obzvláště sahají k trapnosti. Nebo snad někomu přijde vtipná scéna kdy se snaží členové představenstva nešlápnout do Stalinovy moči? Ten film je vlastně taková vleklá ryba. Trvá tak půl hodina než dojde ke Stalinovu úmrtí a následně dochází k tomu, že všichni na sebe kujou pikle, dělají si naschvály a každý chce moc. A takhle to vlastně spěje až do závěru filmu kdy konečně dojde k tomu, že film začne mít grády a začíná být vtipné i to když někomu hrozí smrt. Bohužel se na to musí čekat skoro celý film. Kladem je však obsazení. Steve Buscemi je překvapivě jako Nikita Chruščov perfektní castingová trefa, Jeffrey Tambor na to pořád má a v roli generále to celkem jde i Jasonu Isaacovi. Vzhledem k tomu, že jde nakonec o přiznanou adaptaci komiksu je snadné odpustit to, že film trošku odporuje skutečnosti (především závěrečnému zúčtování). Navíc bych vsadil zlatého bludišťáka, že minimálně polovina dialogů nikdy neproběhla.Pokud jde však o alternativní historii (a ne historický fakt!) mohli se tvůrci vyřádit víc! Udělat z toho tu správnou třesknutou komedii! Zaplést do toho nějaké šílené nápady které by ale mohli být tak šílené, že by fungovali! Ztratili jsme Stalina je určitě dobrý film. Ale není výrazný a za půl roku si pravděpodobně už nebudu pamatovat skoro nic. Což je škoda, protože potenciál byl.
M3lios
M3lios
9 140 bodů
8
Zaujímavý nápad ,ktorý sa ,ale nemá právo nazývať ako komédia. Film Stratili sme Stalina aliaz ako Chruščov vyzabíjal polku rady len kvôli tomu aby sa na 8 rokov stal tajomníkom ZSSR je brilatne podaný britský kúsok ,ktorý sa nemusí hanbiť za svoju tému. Pokiaľ by ste tu predsa len nejaký ten humor hľadali tak len podotknem ,že čierneho humoru je tu najviac. Je celkom desivé si uvedomiť ,že filmári nepadli so snímkom ďaleko od stromu. 73% - zaujme ,ale asi len na jedno pozretie.
kubas369
4 086 bodů
8
8/10. Neustále mě překvapuje jak zapomínám na to, že je Buscemi vynikající herec. V podstatě hodně zvláštní film plný absurdních scének, které byly v podstatě v té době naprostou realitou. Několikrát jsem se přistihnul uvažujíc, jestli se mám zasmát nebo mi má běhat mráz po zádech. Kde jsem se řehtal jak kůň je scéna kolem sovětského hokejového týmu.
marie-kolarova
marie-kolarova
2 823 bodů
8
Občas skoro až Tarantino, občas tvrdá realita. Divákovi nepoznamenanému bolševickou minulostí přijdou některé scény mega absurdní. Spíš ale mrazí z toho, jak blízko těmto scénám byla skutečná realita tehdejší Sovětského svazu. Vedení země, které se třepe strachem jak osika a slintá po moci jak Pavlovův pejsek. K smíchu to příliš není, spíš k zamyšlení, za kolik byl kdo schopný prodat své blízké.
Blackhand47XD
Blackhand47XD
2 502 bodů
8
Tenhle film je taková satira, že to působí možná ještě reálněji, než kdyby se to pokoušeli točit bez humoru. Smrt Stalina prostě byla jedna velká legrace, každý se přetvařoval, jak je mu to líto, ale přitom si už brousil nůž na své konkurenty... tedy aby si ukrojil kus smutečního dortu. Celá ruská politika byla a je jedna velká fraška, kdy se konspiruje, lže a podvádí více než ve Hře o trůny a tenhle film je toho pěkným důkazem. Obsazení filmu je opravdu výborné, hlavně Buscemi s Icaacsem a Bealem celý film hezky táhnou. 80%
TheSompeque
TheSompeque
1 554 bodů
8
Komedie, která nesází na infantilní humor, ale na absurdnost a historické zasazení, které bylo využité dobře. Dialogy jsou skvělé, ty postavy, kterou jsou historicky skutečné (samozřejmě) mají sebou uvěřitelný vztah. Shrnul bych to dvěma slovy: dobrá satira.
Teresie
Teresie
1 187 bodů
9
Skvělé!! Absurdní komedie smíchaná s tvrdou realitou Ruska.