Ztratili jsme Stalina

72%
Ztratili jsme Stalina

5. března 1953 umírá muž. Tím mužem je Josef Stalin. Po jeho skonu vypuká v řadách jeho nejbližších naprostý zmatek a panika. Na to, co nastane po skonu velkého vůdce, se dosud báli jen pomyslet. Vždyť Lenin byl, je a bude vždy živý. Proč by nemohl i Stalin? Během jeho života se soustředili především na to, jak jej přežít. A teď se začnou naplno projevovat absurdní a pokřivené charaktery všech těchto Stalinových pohrobků. Začíná boj o veškerou moc nad komunistickou říší, která do této chvíle patřila jen a pouze brutálnímu diktátorovi. O nejvyšší post nebo aspoň o bezpečné místečko pod ním se perou ti, kteří se za dobu Stalinovy krutovlády dokázali zbavit jakéhokoli vlastního názoru. Stále se ujišťují, co by tomu nebo tamtomu řekl Stalin, a co by se jim za to asi tak mohlo stát. Povýšení? Gulag? Provaz? Koho se mají bát teď? Jedni kují pikle proti druhým a do toho společně organizují okázalý diktátorův pohřeb. (Cinemart)




Recenze: Ztratili jsme Stalina

Kinobox.cz
60%

Nejdůležitější ale je, že Ztratili jsme Stalina je tak neobvyklý film, že bych ho většině z vás bez váhání doporučil. Není dle mého názoru nějak výrazně dobrý, ale dobrý rozhodně je, s pár dokonale geniálními scénami.


Brenan88
Brenan88
47 083 bodů
7
Výborná britská satira,která sice nabízí spoustu zábavných momentů,přesto je ve své hloubce velmi smutná. Místy je humor velmi černý,ale to vše jen vychází ze skutečných událostí a o to je to vše horší. Ztratili jsme Stalina má naprosto geniální casting kde bych jen těžko vybíral toho nejlepšího. Přesto si troufnu tvrdit,že Steve Buscemi a Simon Russell Beale jsou právě hlavními tahouny. Závěrečná půl hodina byla naprosto skvělá.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 268 bodů
6
Nevyrovnaná žánrová směsice plná emocí tak protichůdných, že výsledný dojem je spíš šum než cokoliv dalšího. Nejsem si úplně jistý, co jsem si jako divák měl ze všeho toho hysterčení odnést - jako komedie to není dost vypointované, jako satira dost konkrétní... všeho trochu, ničeho dost.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
10
Podle traileru bláznivá komedie, ve skutečnosti dost drsné drama, a když už by se člověk chtěl začít smát, přijde scéna, kdy úsměv rychle ztuhne. Počítám, že v Rusku tohle rekordy návštěvnosti trhat nebude.._Napodruhé za 5.

Dodatečné informace

Původní název:
The Death of Stalin (více)
  • Francie Ztratili jsme Stalina
  • Francie The Death of Stalin
Premiéra v ČR:
5. 4. 2018
Distributor:
CinemArt
Země původu:
Francie, Kanada, Velká Británie, Belgie
Přístupnost:
12+
Rozpočet:
13 mil. USD
Tržby:
24,64 mil. USD (celosvětově)
Čeština:
Ztratili jsme Stalina je dostupný s českými titulky a českým dabingem
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné


Powered byJustWatch