Mrakodrap

60%
Mrakodrap

Perla je nejvyšší a zároveň nejlépe zabezpečená budova na světě. Přesto její majitelé najmou velezkušeného bezpečnostního experta Willa Sawyera (Dwayne Johnson), aby to oficiálně potvrdil. Jenže pak začne v budově hořet a o technickou závadu se rozhodně nejedná. Will, coby bývalý šéf týmu FBI, který se specializoval na záchranu rukojmích, zažil už leccos, ale tohle je přece jen silná káva. Požár se rychle šíří a Will zjistí, že právě on je podle policie odpovědný za jeho založení. I když se zrovna pohybuje mimo budovu, bude muset rychle dovnitř, protože v jednom z nejvyšších pater je uvězněna jeho žena (Neve Campbell) se dvěma dětmi. A to stále ještě není všechno, v mrakodrapu se pohybuje ozbrojený gang, se kterým se bude muset Will taky vypořádat, pokud chce své blízké zachránit. Ještě jsme zapomněli zmínit, že po vážném zranění z minulosti má jednu nohu umělou a že jediná cesta do domu v plamenech vede přes vedle stojící jeřáb, z jehož ramene ve výšce několika desítek metrů bude muset přeskočit. (Cinemart)




Recenze: Mrakodrap

Kinobox.cz
40%

Tenhle film je typická nezajímavá výplň, která bude dobře fungovat někdy napřesrok večer na Nově. V kině ho nedoporučuji ani fanouškům Johnsona, ani fanouškům debilních filmů.


Brenan88
Brenan88
47 088 bodů
6
Nevím jak to ten Dwayne Johnson dělá,ale on dokáže prodat i tu sebevětší prasečinu jako např. nedávné Rampage. Možná je to tím,že jeho charisma má magickou auru,nebo je to možná tím,že těm snímkům prostě vážně věří. Snímek je přes veškerou jeho snahu průměrný. Nezachránila to ani přepálená akce a maximální dávka hrdinství. Klasika se z Mrakodrapu asi nestane,ale své fandy si rozhodně najde.
Pete69
Pete69
29 697 bodů
6.5
Slušná digitální podívaná, jak slušně to začalo, stejně tak slušně trapně a uboze to skončilo. Dwayne Johnson rozhodně nepatří mezi zástupce herců, kteří hrají oduševnělé role, ani mu to nevyčítám, ale muselo mu být při hraní některých scén trapně. Absolutně nesmyslné scény, mrakodrap by samozřejmě dávno spadl a jiné neuvěřitelně nereálné scény, ale hlavně že nakonec vše zachránila protéza hlavního hrdiny... No masakr :)
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 393 bodů
8
Bezpečnostní expert musí proniknout do hořícího mrakodrapu, ve kterém mají zločinci jako rukojmí jeho rodinu. Dwayne Johnson a akční katastrofický snímek působící jako remake stejnojmenného snímku z roku 1996, který zase pro změnu čerpal z dnes již kultovní akční klasiky ´Smrtonosná past´ z roku 1988. Různých odkazů na různé snímky v daném žánru je však přítomno daleko více. Atmosféra 90. let je velice typická, takže žádné přehnaně nadměrné efektové scény a bezmyšlenkově zběsilé tempo, jak je poslední dobou zvykem. Svým způsobem je to sice krok zpět, ale nakonec, proč ne. Nic než popkornový příběh bez bázně a hany, který neurazí, ale ani nemá co zásadního nabídnout. Za shlédnutí však stojí.


Dodatečné informace

Původní název:
Skyscraper (více)
  • USA Mrakodrap
  • USA Skyscraper
Premiéra v ČR:
12. 7. 2018
Distributor:
CinemArt
Země původu:
USA
Přístupnost:
12+
Rozpočet:
125 mil. USD
Tržby:
292,35 mil. USD (celosvětově)
Čeština:
Mrakodrap je dostupný s českými titulky a českým dabingem
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné


Powered byJustWatch