Terminátor: Temný osud

67%
Terminátor: Temný osud

Filmová legenda jménem Terminátor má za sebou několik nepříliš úspěšných pokusů o navázání na první dva díly, které se právem řadí mezi nejlepší akční filmy všech dob. Proč by to mělo tentokrát vyjít? Protože se k téhle sáze vracejí dvě klíčová jména s ní spojená. James Cameron nový film nejen produkoval, ale zároveň se stal tahounem týmu, který pracoval na scénáři. A Linda Hamilton se po letech znovu stala Sarah Connorovou, kterou souboje na život a na smrt s dvěma Terminátory proměnily v ultra drsňačku, zvyklou nikomu nevěřit a spoléhat se jen na sebe. Právě návrat postavy Sarah Connorové byl jedním z hlavních důvodů, proč na nabídku režírovat tenhle film kývnul tvůrce prvního Deadpoola Tim Miller. „Pro mě tahle sága nikdy nebyla příběhem o Johnu Connorovi, ale o jeho matce. A Linda byla v té roli nepřekonatelná. Nejlepší ze všech možných scénářů mohl být proto ten, ve kterém se Sarah i její představitelka vrátí. A přesně to se stalo,“ říká Tim Miller o příběhu, který je přímým pokračováním filmu Terminátor 2: Den zúčtováni. (Cinemart)




Recenze: Terminátor: Temný osud

Kinobox.cz
60%

Výsledek je ten, že Teminátor: Temný osud je ucházející velkofilmový produkt, který (podobně jako nové Star Wars) těží z nostalgie skalních fanoušků a využívá svého velkého rozpočtu, ale nedokáže nabídnout něco nového, o čem by se dalo přemýšlet nebo na čem by se daly vystavět další filmy. A vůbec nevypadá, že s ním měl něco společného geniální James Cameron.


Brenan88
Brenan88
47 088 bodů
8
Jakkoli ve mne trailery vzbuzovaly obavy,tak musím uznat,že se film nakonec povedl na výbornou. Recenze nelhaly a Terminátor: Temný osud se svou kvalitou řadí za první dva díly. Akční scény jsou originální,výborně natočené a hlavně je jich opravdu hodně. Linda je super o tom pochyb,ale za mne je tahounem opět Arnie. Od chvíle kdy se poprvé objeví na plátně,tak si krade každou scénu pro sebe. Příběh je přímočarý což filmu hodně prospělo. Za mne teda spokojenost,ale už bych přece jen nechal tuhle značku ležet ladem.
Pete69
Pete69
29 761 bodů
7.5
Pro mě po velmi dobré jedničce a nepřekonatelné dvojce nejlepší Terminátor po delší pauze. Setkání dvou ikon prvního Terminátora dopadlo skvěle. Sice je to pořád dokola, perfektní Terminátor z tekutého kovu, tento se navíc umí rozdvojit a zastaralý "typ Arnie" Pozměněný osud, ale stejný příběh, zachránit budoucího vůdce lidí... už to prostě nefunguje tak, jako poprvé, či podruhé. Toto je ale velmi dobře vizuálně vytvořený Terminátor se skvělými akčními scénami při útěku před vražedným strojem a na mě to jako celek prostě fungovalo.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
6
Na rozdíl od jiných pořád věřím, že by hypoteticky mohl vzniknout parádní terminátoří film a tu látku nevnímám jako vypotřebovanou - ale nesmělo by to být jen formou repetic a mírných variací. Temný osud je vším, co dělá, v pořádku, ale není moc důvod se o to, co dělá, zajímat. Cameronovu egu asi dělá dobře, že chce někdo jeho dítě držet při životě, ale potřebovalo by to víc než zaměstnání celkem nudného režiséra a sepsání celkem nudného příběhu, kde bylo vytyčeno pár koncepčně dobrých nápadů, jejich realizaci ale chybí jakákoliv energie.


Dodatečné informace

Původní název:
Terminator: Dark Fate (více)
  • USA Terminátor: Temný osud
  • USA Terminator: Dark Fate
  • USA Terminator 6
Premiéra v ČR:
31. 10. 2019
Distributor:
CinemArt
Země původu:
USA, Čína
Přístupnost:
15+
Rozpočet:
185 mil. USD
Tržby:
261,12 mil. USD (celosvětově)
Čeština:
Terminátor: Temný osud je dostupný s českými titulky a českým dabingem
Ocenění:
Žádná ocenění

Další z kolekce Terminátor: Temný osud


Podobné


Powered byJustWatch