Brigsby Bear

71%
Brigsby Bear
Posedlost fanouška Jamese zábavným dětským pořadem Medvěd Brigsby nezná mezí. Bystrý a citlivý muž s chlapeckou duší vyrostl v podzemním krytu společně se svým oblíbeným televizním pořadem. A jak James dospíval v muže, vyvíjel se stejně i samotný pořad. Jedné dramatické noci je však Jamesův uzavřený svět narušen. Přechod do nového, reálného života je pro Jamese značně dezorientující. V tomto novém světě ale není nic tak, jak to James zná. Nic kromě pořadu Medvěd Brigsby, který se stává jeho záchranným lanem. Poté však zjistí, že byl dětský pořad zcela zrušen. Jamesovi je ale jasné, že show musí pokračovat. Členové jeho rodiny i úřední autority mají sice starosti kvůli Jamesově očividné fixaci, ten však, coby nový tvůrce Medvěda Brigsbyho, pozvolna chápe čím dál více souvislostí, které jeho život doposud postrádal.



Recenze: Brigsby Bear

Kinobox.cz
83%

Co se mi na filmu líbilo? Stejně jako třeba Marku Hamillovi - hlavně scénář. Neotřelý, zajímavý, dobře napsaný, dalo se u něj smát i dojmout. Líbila se mi i ta jistá nepředvídatelnost, ke konci se ve mně praly dva vzájemně si odporující názory ohledně toho, jak bych chtěla, aby to dopadlo. A to se mi opravdu často nestává.


Brenan88
Brenan88
47 088 bodů
9
Brigsby Bear je přesně ten důvod proč tak miluji filmy. Nádherný snímek,který dokáže stejně tak rozesmát jako dojmout. Pro mne jeden z nejkrásnějších a nejlepších filmů roku. Každá postava je úžasně vykreslená a je jednoduché si je oblíbit. Ať už se jedná o uneseného chlapce,policajta,nebo samotného únosce. Tolik pozitivní energie jsem z žádného snímku dlouho necítil. Úvod jakoby vypadl ze snímku Dožeň co se dá,ale vše se změní s příjezdem policie a potom už je jen na divákovi jak se k filmu postaví a jestli je ochoten přijmout postavu Brigsbyho jako prvek jak se vyrovnat s nastolenou situací. Scénář je opravdovou lahůdkou a po celých 100 minut mne ani nenapadlo zkontrolovat hodinky. Užíval jsem si každou minutu. K samotným hercům není moc co dodat. Všichni byli báječní. Hlavně Greg Kinnear mne v roli policajta hodně bavil. Plus dávám i za obsazení mého oblíbence Andyho Samberga. Myslím,že si snímek brzo pustím znovu a to normálně nedělám. Dojemné,milé a plné přátelství.
zozemir
1 805 bodů
10
Při sledování toho filmu na vás čiší taková milá poetika, až to dojme. Vždy jsem měl rád filmy o natáčení filmů a Brigsby Bear není výjimkou. Hlavní postava James se dostal do nepříjemné situace, se kterou by se zřejmě těžce vyrovnával každý. Sám se rozhodne tuto životní kapitolu uzavřít po svém. Natočením filmu co by vrchol seriálu, ve kterém dá se říct, celý život vyrůstal. Originální příběh, který je krásně vyprávěn, nenudí ba naopak.
locus.amoenus
locus.amoenus
45 bodů
7
Film, na který jsem narazil opravdu náhodou a čekalo mě milé překvapení. Již dospělý muž se musí popasovat s novým životem a poznávat prakticky celou reality. Potěšil Mark Hamill v roli šíleného tatíka a navíc ty všechny odkazy na Star Wars (souboj s meči, vstup do hyperprostoru)...

Dodatečné informace

Původní název:
Brigsby Bear (více)
  • USA Brigsby Bear
  • USA Medvěd Brigsby
Země původu:
USA
Tržby:
0,53 mil. USD (celosvětově)
Čeština:
Brigsby Bear je dostupný s českými titulky
Ocenění:
Žádná ocenění

Powered byJustWatch