Psí ostrov

77%
Psí ostrov

Wes Anderson po Fantastickém panu Foxovi přichází s dalším animovaným filmem Psí ostrov, v němž opět jednu z hlavních rolí hrají zvířátka. Tentokráte to jsou pejsci, které starosta města Megasaki kvůli psí chřipce odsoudí k vyhnanství na opuštěném ostrově plném odpadků. Naštěstí se za nimi vydává Atari, chlapec, který chce zachránit svého ztraceného čtyřnohého přítele. (Cinemart)




Recenze: Psí ostrov

Kinobox.cz
80%

Psí ostrov vám poskytne hromadu stylové animace, andersonovského meta-nehumoru, japonské kultury a psů. Takže jsem jeho naprosto ideální divák. A přesto jsem nebyl víc než "na dvě hodiny příjemně pobaven". Není to film, který by mi dlouhodobě zůstal v hlavě.

Kinobox.cz
100%

Výborný scénář. Skvěle namluvené. Fantasticky ztvárněné. Loutky pejsků měly chlupy dělané ze srsti lam Alpaka, a ta jejich jemnost a pohyb opravdu vynikne. Dobrá originální hudba, kterou složil dvouoskarový Alexander Desplat. Humor. U sledování Isle of Dogs jsem se často smála, a pokud zrovna ne, tak jsem se aspoň usmívala, nebo slzela.


Brenan88
Brenan88
47 084 bodů
8
Wese Andresona jako režiséra normálně příliš nemusím. Nemám rád jeho styl vyprávění,ale to je jen můj osobní postoj. Nemůže se přece zavděčit každému,že? Jenže tentokrát se mi trefil přímo do vkusu. Jak humorem,tak příběhem a úžasnou animací,která je jak originální tak hravá a kouzelná. Užil jsem si každou chvíli a při závěrečných titulcích jsem litoval,že snímek končí. Musím vyzdvihnout vynikající volbu herců pro namluvení hlavních postav.
Psisko59
Psisko59
32 827 bodů
9.5
Skvely animak pro dospele - deti bych na film kvuli naturalistickym scenam (operace ledviny predevsim) radeji vubec nebral. Wes Anderson je snivec, dokaze pracovat s mistnimi realiemi (protentokrat japonskymi) a pritom pridat spoustu vlastni invence pocinaje vymyslenymi psimi rasami a konce fiktivnimi psimi nemocemi (v ceskem prekladu "cenichoza" a "psotnice"). Hlavni hrdina Atari patrajici po svem psikovi Spotsovi obyva podivny, snovy svet budouci japonske metropole Megasaki a jeho sneni se prolina s krutou realitou psich vyhnancu, ktere starosta Kobajasi vyhani na vybydleny ostrov. Samotni psi jsou nadhernou sbirkou charakteru - ve schopnosti naznacit pomoci zvirat lidske jednani je Wes Anderson spriznen s Timem Burtonem. Nenechejte si ujit.
Pete69
Pete69
29 697 bodů
8
Skvělý animovaný film, který rozhodně není pro děti. Úvaha o chování člověka k přírodě a zvířatům. Jedinečná animace, film se line v tajemném a ponurém duchu. Perfektně zvládnutý dabing prolnutý s titulky. Mě se snímek líbí moc. Film si ale asi nenajde diváky v širším spektru.

Dodatečné informace

Původní název:
Isle of Dogs (více)
  • USA Psí ostrov
  • USA Isle of Dogs
Premiéra v ČR:
10. 5. 2018
Distributor:
CinemArt
Země původu:
USA, Německo
Přístupnost:
12+
Rozpočet:
62,77 mil. USD
Tržby:
64,34 mil. USD (celosvětově)
Čeština:
Psí ostrov je dostupný s českými titulky a českým dabingem

Podobné


Powered byJustWatch