Cesta za králem trollů

63%
Cesta za králem trollů

Espen je nejmladší ze tří synů chudého farmáře. Doma jej používají jako rodinného otloukánka, který není schopný žádné užitečné práce a jen chodí po lesích s hlavou v oblacích a chytá lelky. Jeho jediným úkolem, který mu doma svěřili, je udržovat v kamnech oheň, aby nevyhasl. A je asi jen náhodou, že právě on v lese potkal princeznu Kristin, která je právě na útěku ze svého rodného hradu. Kristin je pořádně tvrdohlavá, nevěří na staré báchorky o Králi trollů, který má zálusk na princezny, a hlavně si ani náhodou nechce vzít namyšleného prince Frederika, kterého jí vybral otec. Den před svými osmnáctými narozeninami tedy dává přednost cestě do neznáma. Bohužel nedlouho po setkání s Espenem zjistí, že ty povídačky o trollech jsou pravdivé. Mezitím se nic netušícímu Espenovi podaří další malér. Nedokáže ohlídat ani uhlíky v kamnech a díky své roztržitosti podpálí celou chalupu. A tak když král vyhlásí pátrání po neposlušné dceři a slíbí její ruku a půl království tomu, kdo jí najde, bratři neváhají a vyrážejí na výpravu. Ti starší, aby pro rodinu získali novou střechu nad hlavou a ten nejmladší by rád ještě i tu její ruku. Z jejich cesty se záhy stane velké dobrodružství, na kterém potkají spoustu příšer, magie i kouzelných míst. A na konci pak čeká hrozivý a nepřemožitelný Král trollů. (Cinemart)




Brenan88
Brenan88
47 088 bodů
6.5
Posledních pár dnů na mne z televize a rádia neustále vyskakuje reklama na tuto pohádku. Inu neodolal jsem nátlaku okolí a rozhodl jsem se, že ji shlédnu. Musím uznat, že jsem vážně dobře udělal. V poslední době je to v kinech stále to samé dokola. Jenom akčňáky, komiksovky, dramata atd, ale poctivých pohádek minimum. Cesta za králem trollů svému žánru nedělá rozhodně žádnou ostudu a po technické a vizuální stránce je takřka dokonalou podívanou. Masky, výprava, hudba a kamera jsou na velmi vysoké úrovni. Casting se povedl na výbornou a hlavní postavy si tak lehce získají vaše sympatie. Je pak samozřejmostí, ze jim po cely snímek budete držet palce. Příběh je zajímavý a není v něm nouze o zábavné a napínavé scény. Za záběry z našich končin dávám samozřejmě plusové body. Norové očividně pohádky umí, ale stále postrádají tu lehkost,kterou vlastní staré české pohádky.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
6
Sympatická pohádka. Celou dobu jsem si říkal, že na mě chvilkama dýchá atmosféra takových těch starších českých klasik jako S čerty nejsou žerty, Třetí princ atd..Takže mě vlastně ani nakonec nepřekvapilo, že jsem u závěrečných titulků viděl tolik českých jmen.
Riverdon
Riverdon
7 387 bodů
4.5
Po technické a vizuální stránce nemůžu k filmu říct nic špatného. Pak tu byla ne příliš sympatická řádka herců, kteří hráli totální blbce. Vůbec pocitově chladné, jak německá televizní pohádka. Českému naturelu zvyklému na vynalézavost, smích, poetiku, humor, lidovost, je to na hony vzdálené.

Dodatečné informace

Původní název:
Askeladden - I Dovregubbens hall (více)
  • Norsko Cesta za králem trollů
  • Norsko Askeladden - I Dovregubbens hall
Premiéra v ČR:
15. 3. 2018
Distributor:
CinemArt
Země původu:
Norsko
Tržby:
4,52 mil. USD (celosvětově)
Čeština:
Cesta za králem trollů je dostupný s českým dabingem
Ocenění:
Žádná ocenění

Další z kolekce Cesta za králem trollů


Podobné


Powered byJustWatch