Dvě nevěsty a jedna svatba

43%

Komentáře a recenze 12

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 089 bodů
4
I přes mou sílící averzi vůči českým filmům mne Dvě nevěsty a jedna svatba docela bavilo. Je to celé příliš předvídatelné a na komedii málo zábavné. Herci jsou klasicky průměrní,ale jednoho bych přece jen rád pochválil - Bob Klepl byl překvapivě v pohodě a to dlouhý háro mu fakt seklo.
Pete69
Pete69
29 851 bodů
4
A další tuctová komedie s Annou Polívkovou, která hraje svou typickou roli. Děj ztřeštěný, až trapný, k tomu malá porce humoru. Takových filmů se za posledních deset let natočilo tolik, že se k tomu dá jen těžko psát nějaký komentář. Komedie pro nenáročně.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 434 bodů
4
Romantické filmové příběhy jsou hlavní doménou především americké a francouzské produkce a tak když se něco takového objeví v kinematografii české, už předem to bohužel budí rozpaky. Máme tu snímek odehrávající se na vesnici s typickou vesnickou náturou a vesnickým dějovým námětem. A na české poměry vcelku přínosné až charakterově a koncepčně trefné, ale bohužel ve výsledku tradičně omšelé, nezábavné a zcela bez citů. Chybí tomu prostě živost, elán a vtip. Součástí vyprávění je pohled hlavní postavy, tedy Marie v podání Anny Polívkové, do kamery, kdy nahlas dává najevo své myšlenky. Snímek si tak pohrává s nadnesenou a zábavnou atmosférou, která však postrádá nadšení a prozíravost. Nám, jako prostým divákům, jsou její myšlenkové pochody prostě putna. Onen pohled do kamery má v podstatě navodit pocit, že se prostě dívá na diváka a tím vlastně narušit iluzi nezávislosti filmu jako takového a tím tedy přesvědčit diváka, že je všeho dění součástí. Ale funguje to? Na to nechť si každý odpoví sám. Kouzlo nechtěného se prostě nekoná, i kdyby čert na koze jezdil. Jako jednoduchý vesnický vztahový příběh nějaký ten potenciál má, ale rozhodně upadne v zapomnění, než by řekl švec. Ono když to vypadá jako celovečerní televizní bakalářská povídka...
avenis
avenis
8 145 bodů
5
Nemohu se ubránit vzpomínce na knihu Nikolaje Nosova - Neználek. Tam malíř Tubička maluje malenky, které chtějí vypadat všechny stejně vyumělkovaně a tak si malíř pořídí šablonu... Podobně působí mnohé české filmy nového milénia. Tento nevyjímaje. Vezmeme pár lokalit, trochu je v počítači přizdobíme a rozsluníme, uděláme nějaké falešné mečíkové záhony a zaplníme to lidmi. Necháme je trochu blbnout a pak se všichni políbí. The End Tento režisér není umělec. Je to rutinér. A vykradač. Když měli takový úspěch Účastníci zájezdu, tak vzal "rodinu" Holubová, Klepl, Polívková a naplácal na ně spoustu scénáristického klišé. Nějak to nevyšlo....  (13.11.2019)
limeta
limeta
5 179 bodů
5.5
Jedna z mnoha českých komedií z posledních let, kterou zapomeneš, že jsi viděl, než dojdeš z kina domů. Slušné obsazení, ale plytký, předvídatelný děj a humoru sakra pomálu. Je toho v českém filmu pohříchu málo, čemu by se mohl člověk v kině zasmát
BaBuKirchner
250 bodů
1.5
Klasická česká komedie, která těží z trapnosti a naivity českého diváka. Je takovým zvykem, že filmy s Polivkovou nemají nějakou extra kvalitu a platí to i tentokrát. Vše je až příliš zřetelné a snímek nedokáže ani jednou překvapit, nebo přijít s něčím originálním. Aspoň ten Klepl trochu pobavil, když už nic.
lukas-gajdos
168 bodů
0
Diky nudnemu veceru jsem mel moznost vidrt tuhle slataninu. Boze, muze mi nekdo rict, proc na tohle chodi lidi do kina a plati za to? Nejedna se ani o komedii, ani o romantiku, Geislerova prehrava a Polivkova ani hrat neumi. Lepsi herecke vykony najdete v Policii v akci. Prosim, uz tyhle dve nemehla nikam neobsazovat. Film nema zapletku, dokonce ani dobrou rezii, hroznou hudbu a kamera hodna tak serialove Ulici. Film alespon trosku zachranuje Dolansky s Kleplem ale i tak si budete tukat na celo, jak daleko muze jeste spadnout zumpa ceske kinematografie. Je mi z techto filmu smutno, ze nejsou kvalitni herci, kvalitni reziseri, uchyluje se k lasicivnim vtipum na silu a bezemocnich emoci o nicem. Co vsak musim pochvalit je product placement, ten umi cesti filmari nacpat do kazde sceny! Boze, kdyby to aspon bylo vtipny, ale ono to neni nic. Reklamni spoty jsou zajimavejsi, nez tohle. Odpad!