Trestanec

73%

Komentáře a recenze 9

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 089 bodů
8.5
Jediným slovem - skvělé! Snímek nabízí dvě časové linie a já se nemohu rozhodnout,která je lepší. Každá měla něco do sebe a jako celek to působilo mistrovským dojmem kde jedna doplňovala druhou aniž by to nějak rušilo tempo filmu. Nikolaj je v hlavní roli výborný a i přes spoustu sviňáren co provedl jsem mu držel pěsti. Přece jen to byl v hloubi duše dobrák co jen chránil svou rodinu. Největší poklonu však musím složit samotnému režisérovi a scénáristovi v jedné osobě - Ric Roman Waugh jenž natočil výborný film,který má obrovskou sílu.
Pete69
Pete69
29 851 bodů
9
Film dle mého gusta. Pořádně výživné vězeňské drama s prvky gangsterky a kriminálky. Scénář je skvělý a vše do sebe krásně zapadá. I přes časté skoky v čase film působí sourodě a je srozumitelný. Všichni herci předvedli moc pěkný výkon a je vidět, že je to bavilo. Paráda.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
6
Coster-Waldau v top formě. Přesně tohle jsou role, které potřebuje, aby se vymanil z té škatulky Jamieho Lannistera. Dva dny jsem si nechával hodnocení rozležet, nakonec jdu ale níž, protože Shot Caller trpí jedním zásadním problémem a tím je nepravděpodobnost. Ta motivace Jacoba a celý ten příběh kolem jeho uvěznění je hodně slaboučký.
lamps
lamps
15 156 bodů
7.5
Pořádných dramat z vězení je poslední dobou ještě méně než hezkých prostitutek a o to více jsem příjemně překvapen, že se letos za oceánem urodila hned dvě. Brawl in Cell Block 99 na to šel více psychologicky a minimalisticky představil zrůdnou cestu k morálnímu ospravedlnění, Shot Caller je komplexním příběhem o velkém časovém rozhraní, kde sice najdeme více klišé, ale zároveň nás pozadí na zadek promyšlené narativní schéma, díky němuž film výborně graduje a nechává otazníky až k inteligentní závěrečné pointě. Vrstevnatý děj nijak nebrzdí nastolené tempo, naopak dynamicky rozvíjí motivace hlavní postavy a vytváří silný podklad pro finále, v němž se vyprávění stabilizuje na hlavní časové rovině. Vykreslení vězeňské hierarchie mi sice přijde trochu absurdní a tým detektivů nedostává tolik prostoru, aby situaci ještě více zdramatizoval, ale jinak hodně cool záležitost s hodně cool Nikolajem v čele.
Toren
Toren
5 165 bodů
8
Z Nikolaje šel fakticky strach a jeho přerod byl ukázkový. Syrové drama ve kterém zjistíte, že stačí skutečně málo, aby šlo vše naprosto do kytek. A má to excelentní hudbu.
slord
slord
3 832 bodů
8
Nikolaj predviedol skvelý herecký výkon asi v najlepšej roli, parádne to šlapalo. Prerod hlavnej postavy bol veľmi dobre spracovaný. Prostredie väzenia mám rád, a chvíľkami mi to pripomínalo Blok 99, ale som za to rád a film som si užil. 8/10
Vurhor
Vurhor
2 021 bodů
7.5
Jaime Lannister jako člen neo náckovského zločineckého syndikátu. Inu, však blonďáček to je. Shot Caller je v podstatě takový obrácený Kult hákového kříže. Vcelku dobře vyobrazuje, jak se charakter člověka může zcela změnit, pokud se plně, v zájmu vlastního přežití, přizpůsobí tvrdému a nemilosrdnému životu ve věznici s těmi největšími bídáky. Retrospektivní podání mi nepřišlo špatné, ovšem myslím, že by mě možná víc bavilo, kdybych postupnou změnu hl. protagonisty viděl v lineární formě, plus sekvence s věznicí určitě mohly být delší. Nejedná se ani tolik o krutý film, je to spíše smutné drama o jedinci, který ztratil sám sebe, jenže nalézt se už znovu nezkouší, protože ví, že to prostě nemá smysl. Nebýt těch pár hluchých pasáží a příliš krátké (ale dost podstatné) sekvence ve věznici, jednalo by se o vynikající záležitost.
zozemir
1 805 bodů
8
Vězeňské drama, jenž se snaží odbourat všemožná žánrová klišé svým “originálním“ příběhem a nečekanými zvraty. Shot Caller nám předvedl svého hrdinu moneyho, slušného občana, kterého semlel americký nápravný systém a přetvořil ho na lidskou bestii a která i po pobodání několika spoluvězňů zůstává ctihodná a morálně ospravedlněná. Je to prostě slušný akčňák, který může vylepšit sobotní sezení u televize. Nic víc, nic míň.
mkubalikova
mkubalikova
313 bodů
9
Připomnělo mi to The Night Of nebo True Detective. Umím si představit, že bych přerod Jacoba Money Hartona sledovala na 10 dílů v produkci HBO. A strašně bych si to užívala, protože Nikolaj je borec a jeho výkon mě udržel dvě hodiny v totálním transu.