Nepříčetná

63%
Nepříčetná

Nový snímek Stevena Soderbergha, který byl kompletně natočený na iPhone. Hlavní hrdinkou je mladá žena, která věří, že je pronásledována neznámým mužem. Její strach jí dostane do blázince. Otázkou je, zda jí skutečně "kape na maják", nebo po ní opravdu někdo jde.




Recenze: Nepříčetná

Kinobox.cz
76%

Pro koho film je? Pro fanoušky psychodramat, hororů a thrillerů z prostředí blázince. Pro nás úchyláky. Pro aspoň trochu perverzní diváky. Pro lidi, které zajímá, jak vypadá film natočený na to, co možná i oni mají v kapse. Pro ty, co se chtějí podruhé za Soderberghovu kariéru podívat na pěknou scénu z vnitřku kufru auta. Rozhodně pro fanoušky Soderbergha a Claire Foy.


xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
10
Fascinuje mě, s jak málem jde udělat tolik. Soderberghovu jménu jsem dlouho odolával a pamatuju si, že mě v době, kdy jsem filmy začal sledovat, vyloženě iritoval. Nevím, v jakém poměru jsem se změnil já a v jakém on, ale jeho poslední věci mě pravidelně dostávají. A klaustrofobické béčko Unsane je pro mě rozhodně velká lahůdka.
ob_ver
ob_ver
617 bodů
8
Film, který nemá ambice dobýt svět, ale chce být prostě jen dobrým filmem. Pro podobné psychothrillery mám velkou slabost a, s ohledem na skromnost s jakou byl vytvořen, mohu ventilovat jen nadšení. Má skvělé tempo a je odvyprávěn s kumštem, informace jsou divákovi podávány v přesně odměřených dávkách, a přestože je tu a tam předvídatelný, nechá diváka vždy alespoň chvíli napjatě zapochybovat, přičemž pár malých překvapení tady taky najdeme. Atmosféra léčebny je díky celkovému minimalismu a civilitě autentická, herecké výkony vybroušené, obvzláště hlavní role, ze které v nejlepším slova smyslu čiší ambivalence charakteru. Musím vysmeknout poklonu.

Dodatečné informace

Původní název:
Unsane (více)
  • USA Nepříčetná
  • USA Unsane
Premiéra v ČR:
6. 4. 2019
Země původu:
USA
Rozpočet:
1,5 mil. USD
Tržby:
14,29 mil. USD (celosvětově)
Čeština:
Nepříčetná je dostupný s českými titulky a českým dabingem
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné


Powered byJustWatch