The Disaster Artist - Úžasný propadák

74%

Komentáře a recenze 15

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 088 bodů
8
Tak jsem se konečně dočkal a shlédnul The Disaster Artist,který vypráví příběh o vzniku jednoho velmi zvláštního snímku - The Room. Po režijní stránce je to nejlepší Francův výkon a to jak dokázal ztvárnit osobnost Tommyho Wiseaua je výborné. Měl dopodrobna vychytané všechny pohyby,mimiku i ten otravný smích. Nejvíce jsem se začal bavit ve chvíli kdy se začalo s natáčením filmu. Nechyběly zde tak známé scény z The Room a to co se dělo okolo. Herci byli výborní a hlavně Seth Rogen mne dost bavil. Menší camea potěšila a kdyby dokázal Franco do filmu vnést více lehkosti při vyprávění,tak by to pro mne bylo ještě o chlup lepší. Jedinou podmínkou pro sledování The Disaster Artist je znát snímek The Room,bez něj nebudete vůbec v obraze a nejspíš ani nebudete chápat co je na filmu tak směšné. Čekal jsem to sice o chlup vtipnější,ale i tak jsem spokojený. PS: Jediné co se mi moc nelíbilo bylo chování Franca vůči Tommymu na předávání zlatých glóbů. Nevím zda to bylo domluvené,nebo je Tommy na takové chování zvyklý,ale mne to přišlo přes čáru.
Pete69
Pete69
29 761 bodů
6
Šílený film o šíleném filmu. NA druhou stranu, pokud jste neviděli The Room, film si asi těžko užijete a spíše žasnete nad tím, o čem to vlastně sakra je?? Film plný exotů natočený dle skutečné události. Já z něj nejsem tolik nadšený, ale jistou kvalitu má.. pro "fanoušky" filmu The Room však jistě daleko větší.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
6
Tak trochu parazit - vše dobré v tom filmu je jen doslovnou citací Wiseauova antimistrovského díla, nic navrch dodáno není. Na rozdíl od Burtonova Eda Wooda tu nevzniká jedinečný svět, v němž se zamilujete do nadšení neortodoxního filmaře - jde prostě jen o rekonstrukci pár kultovních scén propojených hodně mizerným příběhem (obzvlášť otravný je Seth Rogen popisující vždy u každé scény Roomu explicitně to, co je na ní filmařsky špatně, protože by to asi jinak divák nepochopil, čímž vysává potenciál opravdové zábavnosti). Dynamika mezi sourozenci Francovými vůbec nefunguje, Wiseau je třeskutě nesympatický a necharismatický a přesto mu má být Greg upřímně oddaný. Jde o ilustraci událostí, o nichž mám nakonec dojem, že byly zajímavější než tenhle film - děj i pointa jsou vlastně ještě banálnější než v samotném The Room. Ne že by mi ten film vyloženě vadil, ale jak říkám - jde jen o parazita na popkulturním fenoménu, kde se tak nějak uspokojivě realizuje to, co každý tuší, že tam musí být. Jde o můj čtvrtý film od Franca coby režiséra a pomalu nad ním lámu hůl. A to ani neřeším, že ten film vypadá ošklivě a že kostýmy a make up herců vypadají strašně uměle - předpokládám, že to je nějaký záměr, který má evokovat původní The Room. I když je to divné, protože The Room těmihle nedostatky moc netrpí, mnohem větší problémy má třeba se zvukovou mixáží a střihem, což tu prakticky není reflektováno a Franco se připravil o možnost zajímavé filmové hříčky. PS: James je ok, ale Dave Franco je opravdu tragický herec. 5/10
hanys_
hanys_
18 771 bodů
6
Francova "pocta" jednomu šílenému milovníkovi filmů s bezednou šrajtoflí a minimem talentu. Sám James Wiseaua vystřihl fakt přesně, až se z toho stává taková one man show. A to je možná i ten problém. Každopádně, až někdy dostanu odvahu, mrknu i na ten The Room.
lamps
lamps
15 156 bodů
8.5
Bylo by přehnané očekávat geniální film roku, protože Franco ještě úplně nezvládá rozprostřít děj komplexně mezi více postav či motivací a vykročit cílevědomě jedním směrem,. Kouzlo Disaster Artist tkví více v bizarnosti než zodpovědnosti, spíše v originálním vyhovění všem, kteří mají fenomén Tommyho Wiseaua rádi, nebo ho díky tomuhle oslavnému výstřelku mít rádi teprve začnou. Energický zážitek, který si už jen pro vlastní lásku k filmovému řemeslu rád ještě několikrát pustím znovu, a tu lásku u něj budu, stejně jako u roztomile špatného, ale neméně upřímného The Room, znovu a znovu křesat... Více zde: http://www.subsvet.cz/
hrumsrt
hrumsrt
9 284 bodů
6
Jak chcete parodovat hrozný film s naprosto otřesným hlavním protagonistou, kterého ztvárnil ještě horší herec? No s nadsázkou... Mega divný film, ale James Franco to zahrál zatraceně dobře! Párkrát jsem se i zasmál, ale už dlouho jsem nevěděl, jak hodnotit, jako v tomhle případě. 50%
M3lios
M3lios
9 140 bodů
10
Francová filmová pecka ,ktorá zachytáva natáčanie jednoho z najhorších filmov v histórií Hollywoodu ,z ktorého sa postupom času stal menší kult. Pokiaľ ste fanúšikmi The Room tak vám filmová adaptácia knihy od blízkeho priateľa Tommyho Wisseaua (Greg Sestero) nesmie uniknúť. Ja som si film užil ako fanda Roomu som som veľmy spokojný. James Franco ako Tommy.....koho toto napadlo 😂 ? 87% - I did not hit her It's not true ,It's bullsh*t I did not hit her. I did naaht! .... Oh, Hai Mark!
Cortesz
Cortesz
6 542 bodů
8
Film, kolem kterého se točí tento film, jsem neviděl a ani to nemám v plánu, jen jsem zkouknul pár videí na youtube a stačilo to, ale toto mě pobavilo. James Franco zahrál skvěle, zlatý glóbus si zasloužil.
Toren
Toren
5 155 bodů
8
8/10. Těšil jsem se... a nebyl jsem zklamán. Franco + Franco jedou neskutečně a celý paradokument mě uhranul na první dobrou. Je fakt neskutečný, jak se jim povedlo celý příběh zachytit a zreplikovat do podoby, která nepůsobí jen a čiště jako parodie, ale nechybí tomu emoce, pár dramatičtějších oblouků a především nahlédnutí do duše jednoho hodně (ale fakt hodně) zvláštního člověka. Navíc parádní camea, herecká uvolněnost a solidní vhled do tvorby bijáků. Fakt paráda!
Zlobert
Zlobert
3 155 bodů
6
Jako, je to fajn ale Francovi toho Wiseaua nevěřím ani vteřinu. Na roli se podle mě nehodil. Jinak více méně standartní životopisný film. Nic víc, nic míň.