Alfa

63%
Alfa

Velkolepé dobrodružství, odehrávající se během poslední doby ledové v Evropě před 20 tisíci lety. Mladý lovec, který se vypravil na svůj první lov se skupinou nejlepších lovců kmene, utrpí zranění a je ostatními zanechán napospas osudu. Když se probere, zjišťuje, že je zraněn a sám - je nucen naučit se přežít v drsné a nemilosrdné divočině. S jistými komplikacemi se mu podaří ochočit si osamělého vlka, kterého opustila jeho smečka, a postupně se učí spoléhat se jeden na druhého. Stanou se z nich přátelé, kteří budou nuceni přečkat bezpočet nebezpečných a náročných situací, pokud mají nalézt cestu zpátky domů dříve, než nadejde vražedná zima. (Falcon)




Brenan88
Brenan88
47 084 bodů
6.5
Původně mne nechal snímek chladným. Mohla za to průměrná propagace,která mne nedokázala dostatečně zaujmout. Mám,ale rád snímky se zvířaty v hlavní roli,tak jsem se rozhodl dát Alfě šanci a dobře jsem udělal. Snímku nechybí atmosféra a místy i napětí. Vlk je navíc super! Alfa je v podstatě taková rodinná verze Revenanta.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 387 bodů
10
Vizuálně, koncepčně a schématicky nádherný dobrodružný snímek z příběhem z doby ledové o odvaze, přežití a přátelství. Stylem vyprávění to připomíná dávný filmový počin z roku 1981 ´Boj o oheň´. Drsná pravěká divočina, kde si nikdo není ničím jist a kde je v podstatě každá vteřina bojem o život. Ve zmiňovaném starším snímku hledá určitý kmen oheň. Tady máme pouze jednu postavu na prahu dospělosti hledajícího pro změnu svůj vlastní kmen. Sice se tu občas promluví, ale jinak je vše vyprávěno obrazem a skutečně to stojí za to. Snímek byl stvořen přímo pro 3D a takto to nevidět je ohromný hřích. Nádherné scenérie, barvy, i kamera. Jedná se skutečně o mistrovské audiovizuální dílo, jaké tu hodně dlouho nebylo. Co se týče děje, jednodušší snad už být ani nemohl, ale když se jedná o přátelství člověka se psem, co na tom chtít víc? Prostě se jedná o obyčejnou ideu počátku soužití člověka se psem v té nejjednodušší formě. Vědecké expertízy ponechme stranou, neboť co vědec, to jiný názor a teorie, které se stejně každou chvíli neustále mění. Lidský i psí charakter je z lidského hlediska a chápání věrohodný a svou autenticitou nemálo silný. Ale to zvládne pochopit snad jen pejskař. Tohle filmové dílo zkrátka dokáže obohatit vztah člověka se psem nádherným a jednoduchým příběhem. Tvůrci se nijak nesnažili o hloubku dramatizace nervydrásajících a dějově složitých scén a udělali dobře. Velký příběh, nádherné obrazy, skvělý film. A to pro každého.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
2
Tuctový předvídatelný příběh, ospalý děj a protivná nerealistická omalovánková příroda. Na tomhle filmu fakt není nic, co bych chtěl pochválit. Že je v jedné z hlavních rolí pes, mě na zadek neposadí.

Dodatečné informace

Původní název:
Alpha (více)
  • USA Alfa
  • USA Alpha
Premiéra v ČR:
30. 8. 2018
Distributor:
Falcon
Země původu:
USA
Přístupnost:
12+
Rozpočet:
51 mil. USD
Tržby:
35,81 mil. USD (celosvětově)
Čeština:
Alfa je dostupný s českými titulky
Ocenění:
Žádná ocenění

Powered byJustWatch