Rampage: Ničitelé

62%
Rampage: Ničitelé

Mezi samotářským primatologem Davisem Okoyem (Dwayne Johnson) a výjimečně inteligentním gorilím samcem Georgem, o kterého se Davis stará od jeho narození, vzniklo velmi pevné pouto. Nezdařený nebezpečný genetický experiment však změní toho mírného lidoopa v obrovské zuřící monstrum. A jako by to nestačilo, brzy se zjistí, že podobně jsou zmutována i další zvířata. Když se tito uměle vytvoření alfa predátoři nekontrolovatelně řítí Severní Amerikou a ničí vše, co jim přijde do cesty, Okoye začne ve spolupráci se zdiskreditovaným genetickým inženýrem vyvíjet protilátku a probíjí se nevyzpytatelným bojištěm, nejen aby zastavil hrozící celosvětovou katastrofu, ale také aby zachránil strašlivého netvora, který býval jeho přítelem. (Vertical Ent.)




Recenze: Rampage: Ničitelé

Kinobox.cz
70%

A shodou okolností je to - asi - pokud si mohu vzpomenout - zatím vůbec nejlepší film natočený oficiálně podle videohry, což je jednak smutné (že za ta léta nic lepšího nevzniklo, nebo jsem to aspoň neviděl), a jednak ironické, vzhledem k tomu, že tento film s videohrou "Rampage" souvisí přibližně stejně, jako film Borg / McEnroe (2017) souvisí s videohrou "Pong".


Brenan88
Brenan88
47 089 bodů
5
Rampage: Ničitelé je prvotřídní blbina,ale aspoň si to uvědomuje a snaží se z toho i těžit. Dwayne "The Rock" Johnson je ultra sympaťák a i tentokrát se snaží co mu síly stačí,ale ve výsledku je to stále hodně málo. Spíš než o příběh zde jde o obrovské digitální zvířata,která ničí vše co jim stojí v cestě. Kdyby tento snímek nevznikl,tak by nikdo o nic nepřišel.
Pete69
Pete69
29 851 bodů
7
Ale jo, pro pobavení dobré. Film točený z poloviny u modrého plátna sice není žádný kumšt, spíše průměrný film spojený s počítačovými efekty, ale je to taková Godzilla 3 v 1. Akční podívaná plná nesmyslů, přesto se mi na film dívalo dobře, když jsem to vzal prostě jako odpočinkovou akci...
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 422 bodů
9
Tři různá zvířata jsou infikována nebezpečným patogenem a vlivem toho se začnou dít věci. Ti vědci si prostě nedají a nedají pokoj. A tak tu máme nový tzv. ´Monster movie´ plně dle aspektu tohoto subžánru natočené na základě videohry. Oním aspektem je boj lidského pokolení s jedním nebo více monstrama, které navíc často slouží jako antagonistická síla. Monstrum je často ztvořeno nějakým vědeckým experimentem, které se vymklo kontrole. To všechno snímek obsahuje, navíc jako obvykle v plné parádě. Když se pomine prolog naznačující, že by se mělo jednat o nějaké sci-fi, příběh začíná naprosto nevinně, až to vypadá, že by to měl být obyčejný dobrodružný rodinný snímek. Netrvá ale dlouho a vše se odebere zcela jiným směrem. Děj jako takový má sice svůj vlastní příběh, ale je jasně viditelné, že jsou do sebe smíchány dvě známé šablony. Ale jistě. Godzilla a King Kong. Tvůrci jakoby věděli, že tento fakt nikomu neunikne a tak si na konec nechali jednu takovou malou legrácku. Snímek patří mezi ryze popkornové filmy, což znamená čistě zábavný, akční a dobrodružný, kde se promíjí veškerá klišé, nelogičnosti a v podstatě i značná jednoduchost. Na vizuálních efektech se technici ze společnosti Weta Digital pořádně vyřádili a viditelně si dali záležet. Jinak vlastně nic nového v oblasti tohoto subžánru představeno nebylo, ale to neznamená, že by film nestál za to. Naopak. Na starosti a problémy všedních dnů divák rozhodně zapomene a zůstane mu jen úžasný filmový popkornový zážitek.

Dodatečné informace

Původní název:
Rampage (více)
  • USA Rampage: Ničitelé
  • USA Rampage
Premiéra v ČR:
12. 4. 2018
Distributor:
Vertical Entertainment
Země původu:
USA
Přístupnost:
12+
Rozpočet:
120 mil. USD
Tržby:
428,03 mil. USD (celosvětově)
Čeština:
Rampage: Ničitelé je dostupný s českými titulky a českým dabingem
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné


Powered byJustWatch