Rampage: Ničitelé

62%

Komentáře a recenze 26

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 088 bodů
5
Rampage: Ničitelé je prvotřídní blbina,ale aspoň si to uvědomuje a snaží se z toho i těžit. Dwayne "The Rock" Johnson je ultra sympaťák a i tentokrát se snaží co mu síly stačí,ale ve výsledku je to stále hodně málo. Spíš než o příběh zde jde o obrovské digitální zvířata,která ničí vše co jim stojí v cestě. Kdyby tento snímek nevznikl,tak by nikdo o nic nepřišel.
Pete69
Pete69
29 761 bodů
7
Ale jo, pro pobavení dobré. Film točený z poloviny u modrého plátna sice není žádný kumšt, spíše průměrný film spojený s počítačovými efekty, ale je to taková Godzilla 3 v 1. Akční podívaná plná nesmyslů, přesto se mi na film dívalo dobře, když jsem to vzal prostě jako odpočinkovou akci...
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 393 bodů
9
Tři různá zvířata jsou infikována nebezpečným patogenem a vlivem toho se začnou dít věci. Ti vědci si prostě nedají a nedají pokoj. A tak tu máme nový tzv. ´Monster movie´ plně dle aspektu tohoto subžánru natočené na základě videohry. Oním aspektem je boj lidského pokolení s jedním nebo více monstrama, které navíc často slouží jako antagonistická síla. Monstrum je často ztvořeno nějakým vědeckým experimentem, které se vymklo kontrole. To všechno snímek obsahuje, navíc jako obvykle v plné parádě. Když se pomine prolog naznačující, že by se mělo jednat o nějaké sci-fi, příběh začíná naprosto nevinně, až to vypadá, že by to měl být obyčejný dobrodružný rodinný snímek. Netrvá ale dlouho a vše se odebere zcela jiným směrem. Děj jako takový má sice svůj vlastní příběh, ale je jasně viditelné, že jsou do sebe smíchány dvě známé šablony. Ale jistě. Godzilla a King Kong. Tvůrci jakoby věděli, že tento fakt nikomu neunikne a tak si na konec nechali jednu takovou malou legrácku. Snímek patří mezi ryze popkornové filmy, což znamená čistě zábavný, akční a dobrodružný, kde se promíjí veškerá klišé, nelogičnosti a v podstatě i značná jednoduchost. Na vizuálních efektech se technici ze společnosti Weta Digital pořádně vyřádili a viditelně si dali záležet. Jinak vlastně nic nového v oblasti tohoto subžánru představeno nebylo, ale to neznamená, že by film nestál za to. Naopak. Na starosti a problémy všedních dnů divák rozhodně zapomene a zůstane mu jen úžasný filmový popkornový zážitek.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
4
Digitální orgie v pitomoučkém příběhu se slabými záporáky, navíc Peyton je fakt s bídou průměrák, který žádnému filmu nevtiskl "onen xicht". Plus Rock podesáté za sebou ve stejné roli, to už ani není k smíchu..
lamps
lamps
15 156 bodů
4.5
Nedomrlý projekt, který se dostal na velké plátno jen díky narcistické osobnosti The Rocka. Ale nechci mu křivdit, právě jeho oddanost jinak totálně imbecilnímu bijáku je tou hlavní ingrediencí, která posouvá film do koukatelného průměru. A možná ještě Morganovo charisma a krása Naomie Harris. Jinak jen hodně tuctové blbnutí přerostlých potvor s dramaturgií jak z raných padesátých let, kde jen zřídka probleskne trochu zajímavý záběr nebo hláška. Zbytečnost..
filmfanouch6
filmfanouch6
12 644 bodů
10
Dwayne Johnson a režisér Brad Peyton potřetí. Tito dva pánové spolu již natočili Cestu na Tajuplný ostrov 2 (Ne, Cesta na Tajuplný ostrov 1 neexistuje- jedná se o špatný překlad pro pokračování filmu Cesta do středu země) a San Andreas. A těmto filmům se musí něco nechat. Cesta na Tajuplný ostrov 2 je příjemný dobrodružný film pro celou rodinu který nikoho neurazí a San Andreas je megalomanská třesknutá atrakce katastrofy která funguje jako správný apocalypse film. A Rampage je takové zakončení této ´´neoficiální trilogie´´ které si bere od každého trochu a spojí do sebe přerostlá zvířata i epickou katastrofu. Rampage je především adaptaci videohry z 80. let (!!!!) která pojednává o tom, že hráči v ní ovládají tři příšery, lidé v ní vystupují jen jako potrava. Čímž tak úplně nemá s hrou úplně nic společného. Jenomže pokud vezmu v potaz to, že jde o adaptaci videohry a vzhledem k tomu, že konkurence není převeliká bych se Rampage dokonce nebál označit za nejlepší videoherní adaptaci. Rampage je sice přiznané béčko ale nestydí se za to a dokáže se sebou pracovat. Na film mládeži přístupný je jinak celkem dost brutální a nechybí v něm ukusování hlav, polykání za živa, spousty krve a spoustu dalších věcí které byste ve filmu orientovaném pro mládež nečekali. To násilí ale v tom filmu funguje a například scéna kdy přerostlý vlk Ralph cupuje smečku mariňáků nechá vzpomenout na Predátora či Vetřelce. Když se pere obrovský opičák a obrovský krokodýl někdo si vzpomene na Godzillu vs Konga. Kamera je v tom filmu perfektně využívaná, je tam spoustu nádherných money shotů a do toho hraje velmi příjemná hudba od Andrewa Lockingtona. Celkem funguje i obsazení. Dwayne Johnson je jako vždy sympatický badass motherfucker, Jeffrey Dean Morgan jako slizký agent je tak cynický až je skvělý. A přerostlý opičák George je nejlepší filmová opice od dob Ceasára z nové trilogie planety opic. Ale dost možná je to způsobeno tím, že má ten film nádherné vizuální efekty od studia Weta (které stalo právě za opičáky) a docela bych se nedivil kdyby se příští rok bojovalo o Oscara za efekty. Je to pořád akční blbina ale funguje v ní i hra na emoce. A třeba závěrečná scéna by mohla být lepší kdyby se najednou v neúplný happyend proměnila v naprosto jasný happy end. A to je vlastně jediná věc která mi na tom filmu vadila. Ale jinak je to perfektní akční řemeslo které překonalo očekávání. A to se počítá.
M3lios
M3lios
9 140 bodů
8
Veľa klišé ,no zároveň vela zábavy. Som spokojný s výsledkom. Dwayne si zahral dobrú rolu a zbytok bol tiež super. Obrí "plyšáci" sa podarili a príbeh bol záživný a zábavný. Nemám ,čo dodať toto sa The Rockovi podarilo. 74%
Cortesz
Cortesz
6 542 bodů
4
Hodně slabý The Rock, spíš taková prkotina pro menší, chtělo by to trochu přitvrdit.
Toren
Toren
5 155 bodů
4
Místy dost opulentní, leč totálně mdlá "zábava" pro celou rodinu. Johnson si tu vybral slabší chvilku, kdy nemá šanci spasit prvotřídně odfláklej scénář. Alespoň, že to fackovaní mezi příšerama solidně funguje. Více: https://www.youtube.com/watch?v=HIXRQYGlxoI
blazma
blazma
4 928 bodů
6
Je to tady zase, film který si myslí že postaví dopředu Dwayna Johnsona a bude to nejlepší a nejvýdělečnější film celého roku. Bohužel, ať mám Dwayna jakkoliv rád, on k sobě potřebu víc herců.. nemyslím si že by dokázal utáhnout filmy sám.