Tátova volha

59%
Tátova volha

Eva (Eliška Balzerová) je kostýmní výtvarnice, bonvivánka a manželka šarmantního Ludvíka, který však velmi nečekaně a bez rozloučení umře. Tak nečekaně, že jí nestačí říct, že kromě jejich společné dcery Terezy (Tatiana Vilhelmová) měl ještě stejně starého nemanželského syna. To alespoň naznačují pečlivě ukryté dopisy, které Tereza náhodou objeví. Eva je rozhodnutá nečekané odhalení velkoryse ignorovat. S Ludvíkem si vždycky všechno říkali, o svých milencích a milenkách měli vzájemně přehled, a kdyby nějaký nemanželský syn existoval, určitě by o něm věděla jako první. Tereza, které se vlastní život sype pod rukama, se k přízraku tajemného nevlastního bratra upne. Přemluví svoji matku, aby se společně vydaly po stopách Ludvíkových milenek (Vilma Cibulková, Eva Holubová, Hana Maciuchová) a zjistily o jeho tajemství víc. Na cestu vyrážejí Ludvíkovým veteránem Volha GAZ 21. (CinemArt CZ)




Recenze: Tátova volha

Kinobox.cz
50%

Jde (na české poměry) o slušné řemeslo (hudba, kamera), ale všechno to samozřejmě je pouze nedokonalá kopie podobných hollywoodských filmů. Ale cílová skupina divaček jistě ocení, že je to v českém znění a nemusejí v kině číst titulky...


Brenan88
Brenan88
47 059 bodů
6
Velmi pěkný český snímek a kupodivu i kvalitní. To v naších končinách nebývá příliš zvykem. Ačkoliv Tátova volha neoplývá nadvakrát originální zápletkou,tak snímek dokáže diváka zaujmout. Celé to působí velmi přirozeně a to se týká i hereckých výkonů. Takže spokojenost.
Pete69
Pete69
29 102 bodů
6
Podobné komedie s hořkou pilulkou se točí jako na běžícím pásu a nečekal jsem nic extra.. a věřte, nevěřte.. Stalo se. Příběh neoriginální, herecké výkony a obsazení slušné. Prostě tohle mi dech nevyrazí a to co do nás dnes a denně cpou naši filmaři se hodně přejídá. Na druhou stranu je Tátova Volha to lepší, co se v posledních letech v tomto žánru podařilo natočit.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 265 bodů
4
Je to vlastně fascinující střet vejdělkovsky vykořeněného světa bez hmatatelných problémů, kde jsou přitom přítomny traumata jako rakovina relativně mladého člověka a bezprostřední smrt v rodině. Problémy jsou všudypřítomné, ale postrádají jakoukoliv hmotnost a všichni trpí smutkem nonšalantní otrávenosti. Postavy řeší, jak co nejpohodlněji katalogizovat svůj život bez nutnosti užití morálky, citu a zájmu o cokoliv krom bezprostřední pohodlí. Hrdinky jsou tentokrát méně amorální, než je v českých filmech běžné, protože je odstraněno vše, vůči němu by šlo takový vztah vůbec vyjádřit (a když se to odnikud objeví, zachovají se postavy samozřejmě nejhůř, jak jde vůbec vymyslet). Celá jejich cesta je především o stvrzení toho, že jejich život je dokonalý právě takový, jaký je, a lidé jsou tím divnější, čím víc se jejich povaha a situace odlišují od těch našich dam. Je to uklidnění, ale také varování před jakoukoliv myšlenkou se mít nějaký zájem a definovat se jakoukoliv konkrétní vlastností. Snaha vší silou zabránit změně je je nejsilnější motivace nejvýraznějších činů - a rámovaná je jednoznačně kladně. Je to něco mezi splněným snem a noční můrou.

Dodatečné informace

Původní název:
Tátova volha (více)
  • Česká republika Tátova volha
Premiéra v ČR:
8. 3. 2018
Distributor:
CinemArt
Země původu:
Česká republika
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné


Powered byJustWatch