Věčně tvá nevěrná

28%
Věčně tvá nevěrná

Josef a Miluška jsou manželé už snad celou věčnost. Miluška učí aerobik a svého manžela i dospívající dceru neúnavně zahrnuje péčí. Josef svou ženu miluje, ale má slabost i pro mladší a krásnější  ženy. Jejich manželství, spolu s Josefovým krachujícím nakladatelstvím, se pomalu řítí do záhuby. Na záchranu přijíždí teta Marta, která má šílený plán jak krachující manželství i nakladatelství Josefa zachránit. Jako zkušená psycholožka, pracující v manželské poradně, naordinuje manželům nevěru - musejí se přistihnout in flagranti.  Bláznivá hra může začít. (Bioscop)




Pete69
Pete69
29 761 bodů
3.5
Viděl jsem i hoší věci, ale tohle je opravdu nedůstojný pokus o Po čem ženy touží 2. Příběh téměř přes kopírák okořeněn hůře propracovanými scénami a šíleným scénářem. Z herců se také nikdo neblýsknul, ono to snad ani nešlo. Inu.. nepovedený snímek..
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 393 bodů
3
Takže si to shrňme. Majitel knižního vydavatelství krachuje, dluží kam se podívá, hrozí mu odebrání v exekuci i vily a prohání v plné radosti ženské sukně. Manželství je nad propastí rozvodu a do toho přijede tetička se slibem věnování několika milionů, pokud se však vzájemně načapají inflagranti. Ale jo, na dokonalou crazy komedii je námět příhodný a mohla by to být prča, jenomže by se musela psát 70. či 80. léta 20. století, hrát by vtom musela plejáda komediálních herců své doby a na režisérské stoličce by musel sedět třeba Václav Vorlíček. Takhle je to až neskutečně zoufalý filmový trapas k pohledání. Vilma Cibulková se sice snaží plně excelovat, ale scénář jí tom moc neusnadňuje. Lenka Vlasáková v roli podváděné manželky s dobrým srdcem není výrazná vůbec a Saša Rašilov nejml. už nejednou ukázal, že na crazy komediální role prostě nemá. Celkově všichni vyznívají tak přehnaně roztržitě, že to snímku škodí. Ale jo, sem tam se dá něčemu zasmát, ale je to spíše z nouze ctnost. Je příhodné, že se tu někdo snaží opět natáčet bláznivé komedie, ale když na to nejsou herci a režisér, který by přesně věděl, jak má daná scéna vypadat v souhře s bláznivinami, je to jen marná snaha a hlavně škoda peněz.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
0
České filmy posledních pár měsíců opakovaně prorážejí strop představitelných měřítek, až mám dojem, že jen jedno hodnocení "odpad" nestačí. I po odfláklé nudě Špindl taky od Cieslara, rozháraném Vejdělkovi a nekonečné Dukátové skále dokážou další čeští filmaři nalézat způsoby, jak šokovat absurdní odporností. Ve věčně tvá nevěrná zaskočí obludné vykreslení lidských vztahů překračujících i nejhorší kreace Petra Kolečka, který má alespoň nějaký cit pro timing a maskování šovinismu za metašovinismus (kdo chce, ať věří). Jestli jsem se vztekal u Teorie Tygra nad filozofií lidské interakce ospravedlňující slabošské sobce a uměle vinící jejich oběti, tak tady fakt bleju při pohledu na to, co je předkládáno jako řešení manželské krize a vůbec dynamika soužití. Postavy tu žijí a uvažují ve světě vrcholící totality správných hodnot a "nutných" kompromisů, ve kterých zpoza košilatosti vykukuje prezentace "normality", jaká musí být v civilizované společnosti tvrdě odmítnutá. Neřeším takové věci jako směšnou nenávaznost scén, nepřehledný děj a nevykreslené postavy, vlastně po pěti minutách filmu je jasné, že v něm neexistuje žádná vnitřní mechanická nebo intuitivní logika, podle které by šlo hledat smysl. Se špatným nudným filmem jsem byl předem smířený. Morálně obludný chrchel tohohle kalibru ale nemůže zůstat jen tak bez povšimnutí. Je tohle vážně možné? Je mně jedno, jestli jde o důsledek vědomé agendy, nebo scenáristické a režijní neschopnosti, ale tenhle film je veskrze zlý a zkažený a mě uráží a znechucuje. Po příšerných zážitcích na českých filmech během posledních měsíců už se mi těžko hledají slova, která by popsala, o kolik níž dokáže být ve všech ohledech tenhle film... už vážně nevím... prostě nevím, jak dát tu negativitu najevo - protože už minule jsem myslel, že horší to být nemůže. Ale může.

Dodatečné informace

Původní název:
Věčně tvá nevěrná (více)
  • Česká republika Věčně tvá nevěrná
Premiéra v ČR:
22. 2. 2018
Distributor:
Bioscop
Země původu:
Česká republika
Přístupnost:
12+
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné


Powered byJustWatch