Věčně tvá nevěrná

28%

Komentáře a recenze 12

Dle počtu bodů
Pete69
Pete69
29 851 bodů
3.5
Viděl jsem i hoší věci, ale tohle je opravdu nedůstojný pokus o Po čem ženy touží 2. Příběh téměř přes kopírák okořeněn hůře propracovanými scénami a šíleným scénářem. Z herců se také nikdo neblýsknul, ono to snad ani nešlo. Inu.. nepovedený snímek..
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 428 bodů
3
Takže si to shrňme. Majitel knižního vydavatelství krachuje, dluží kam se podívá, hrozí mu odebrání v exekuci i vily a prohání v plné radosti ženské sukně. Manželství je nad propastí rozvodu a do toho přijede tetička se slibem věnování několika milionů, pokud se však vzájemně načapají inflagranti. Ale jo, na dokonalou crazy komedii je námět příhodný a mohla by to být prča, jenomže by se musela psát 70. či 80. léta 20. století, hrát by vtom musela plejáda komediálních herců své doby a na režisérské stoličce by musel sedět třeba Václav Vorlíček. Takhle je to až neskutečně zoufalý filmový trapas k pohledání. Vilma Cibulková se sice snaží plně excelovat, ale scénář jí tom moc neusnadňuje. Lenka Vlasáková v roli podváděné manželky s dobrým srdcem není výrazná vůbec a Saša Rašilov nejml. už nejednou ukázal, že na crazy komediální role prostě nemá. Celkově všichni vyznívají tak přehnaně roztržitě, že to snímku škodí. Ale jo, sem tam se dá něčemu zasmát, ale je to spíše z nouze ctnost. Je příhodné, že se tu někdo snaží opět natáčet bláznivé komedie, ale když na to nejsou herci a režisér, který by přesně věděl, jak má daná scéna vypadat v souhře s bláznivinami, je to jen marná snaha a hlavně škoda peněz.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 283 bodů
0
České filmy posledních pár měsíců opakovaně prorážejí strop představitelných měřítek, až mám dojem, že jen jedno hodnocení "odpad" nestačí. I po odfláklé nudě Špindl taky od Cieslara, rozháraném Vejdělkovi a nekonečné Dukátové skále dokážou další čeští filmaři nalézat způsoby, jak šokovat absurdní odporností. Ve věčně tvá nevěrná zaskočí obludné vykreslení lidských vztahů překračujících i nejhorší kreace Petra Kolečka, který má alespoň nějaký cit pro timing a maskování šovinismu za metašovinismus (kdo chce, ať věří). Jestli jsem se vztekal u Teorie Tygra nad filozofií lidské interakce ospravedlňující slabošské sobce a uměle vinící jejich oběti, tak tady fakt bleju při pohledu na to, co je předkládáno jako řešení manželské krize a vůbec dynamika soužití. Postavy tu žijí a uvažují ve světě vrcholící totality správných hodnot a "nutných" kompromisů, ve kterých zpoza košilatosti vykukuje prezentace "normality", jaká musí být v civilizované společnosti tvrdě odmítnutá. Neřeším takové věci jako směšnou nenávaznost scén, nepřehledný děj a nevykreslené postavy, vlastně po pěti minutách filmu je jasné, že v něm neexistuje žádná vnitřní mechanická nebo intuitivní logika, podle které by šlo hledat smysl. Se špatným nudným filmem jsem byl předem smířený. Morálně obludný chrchel tohohle kalibru ale nemůže zůstat jen tak bez povšimnutí. Je tohle vážně možné? Je mně jedno, jestli jde o důsledek vědomé agendy, nebo scenáristické a režijní neschopnosti, ale tenhle film je veskrze zlý a zkažený a mě uráží a znechucuje. Po příšerných zážitcích na českých filmech během posledních měsíců už se mi těžko hledají slova, která by popsala, o kolik níž dokáže být ve všech ohledech tenhle film... už vážně nevím... prostě nevím, jak dát tu negativitu najevo - protože už minule jsem myslel, že horší to být nemůže. Ale může.
nikol125
nikol125
2 781 bodů
6
K oddechnutí tak akorát, ale jinak žádná sláva.
Lukreczia
Lukreczia
784 bodů
1.5
To je neuvěřitelné, taková sr..... umělá, falešná, povrchní, stupidní, nízká, klišoidní, trapná, nudná. Jediné za co dávám jednu hvězdu z milosti je celkem uvěřitelný a povedený konec. Je mi upřímně líto herců, kteří v tomto paskvilu museli hrát a ničit si tak jméno a pověst.... Ještě, že jsem za to nemusela platit. Film jako celek absolutně nefunguje, měla jsem chuť odejít po 20 minutách, ale chtěla jsem mu dát ještě šanci a být v hodnocení spravedlivá. Ale kdybych odešla, možná by to bylo lepší, aspoň bych se nemusela doslova modlit, aby ta hrůza už skončila. Docela zásadní otázka: Mělo to vůbec nějaký scénář??? Kdyby se udělovala Zlatá malina v ČR, myslím, že toto by byl suverénní vítěz nebo přinejmenším horký favorit! Tak mě napadlo, proč vlastně něco jako Zlatá malina v ČR není? Byla by to velmi dobrá zpětná vazba pro tvůrce a možná by přestali žít ve lži a plácat se po ramenou. Děkuji, že jste mi ukázali, jak vypadá opravdové dno českého filmu.
cirkusačka
cirkusačka
388 bodů
5
Další v řadě českých komedií, které se poslední dobou vyrojily jako houby po dešti, dokonce jsem si jí spletla s jinou komedií podobného tématu, Tento film neurazí - nenadchne, dá se počítat mezi oddechové komedie, u kterých člověk vypne a sem tam padne i vtipná hláška
MiPro21
221 bodů
5
Pan Lenka Vlasáková je krásná žena na úvod :) zajímavé téma a až na cokoliv s exekutory dobře zpracované za mě tedy. Exekuce v podání filmu vypadá dosti v pohodě, což vlivem na dnešní dobu vidím jako hlavní mínus. Pozor jsem velký fanda české kinematografie, tak může to být malinko zavádějící :)