Nerodič

66%
Nerodič
Dokumentaristka Jana Počtová reflektuje skrze svůj životní příběh a příběhy svých známých rozdílné formy rodičovství, vliv společnosti, zvyklostí a norem na rozhodnutí stát se rodičem. Výchova dětí už totiž není jen záležitostí dvou rozdílných pohlaví nebo dvou lidí. Skrze hlavní protagonisty filmu tak vyvstávají otázky, které jsou důsledkem našeho moderního civilizovaného světa: Joachim např. řeší: „Asi jsem nebyl dost dobrý, že jsem neudržel rodinu pohromadě…“, Tamara: „Bylo by fajn, mít pro syna otce, že?“, Marcela a Tobiáš: „Děti mít nechceme, ale proč to všichni řeší?“, Stáňa: „Nechtěla jsem na svět přivést děti bez otce, partnera jsem neměla, tak jsem děti adoptovala.“, Veronika a Kateřina: „Právě spolu čekáme třetí dítě. Holčičku Lucinku.“ Hanka: „Své děti mám samozřejmě raději než děti mého manžela…“


Recenze: Nerodič

Kinobox.cz
70%

Počtová od prvních sekund filmu otevřeně přiznává, že jde o pro ní velmi osobní téma, neboť jí pomalu táhne na 40, nemá rodinu a ráda by s tím něco dělala. Proto je sympatické, že film nevyznívá ani jako její snaha o seznamku (ačkoliv ten chlapík s malou holčičkou vypadá, že by měl zájem), ani jako protlačování nějakého názoru za každou cenu.


xxmartinxx
xxmartinxx
22 283 bodů
6
Fajn osobní observace, která netvoří odstup, aniž by byla zaujatost autorky na škodu - je prostě přirozená. Sice to příliš nepřekvapí ani nezaskočí, ale jako jakési shrnutí reality funkční.


Dodatečné informace

Původní název:
Nerodič (více)
  • Česká republika Nerodič
Premiéra v ČR:
21. 9. 2017
Distributor:
Bontonfilm
Země původu:
Česká republika
Ocenění:
Žádná ocenění

Powered byJustWatch