Srdečně vás vítáme

62%

Komentáře a recenze 12

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 083 bodů
6.5
Snímek ani nemohl přijít v lepší dobu. Světem hýbe migrační krize a Francouzi na toto téma dokázali zareagovat příjemnou komedií,která jim je svým humorem vlastní. Ze začátku mne film moc neoslovil,ale ve chvíli kdy se cikáni nastěhuji do domu Fougeroleova tak snímek nabídne mnoho zábavných scén spojených s rozdílných životních stylu. V druhé polovině tempo mírně opadne,ale díky výborným hercům je to stále dobrá podívaná.
Pete69
Pete69
29 372 bodů
6.5
V první polovině filmu jsem byl našení, to ale postupně odcházelo a konec už jsem spíše protrpěl. Párkrát jsem se zasmál, takže film u mě dostál statusu komedie. Rozporuplný film s tématikou šitou této době na míru. Více jak 65% dát ale nemohu.......
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 305 bodů
8
Po snímku z roku 2014 ´Co jsme komu udělali´, který působí jako novodobý politicky moralizační snímek dle politických skutků, rozhodnutí a událostí současné doby, tu máme podobný filmový počin. Tentokrát se příběh zabývá romskou problematikou a opět v ryze komediálním hávu obestřený typickým francouzským humorem a ztřeštěností. Kupodivu výborný český dabing veškerou komičnost a vtip v dialozích dobře prezentuje. I snaha o cikánský francouzský přízvuk kvůli odlišnosti se dá považovat za vcelku přijatelný. V zájmu všeho dění opět Christian Clavier v příběhu, kde nezůstává nit suchá. Svým způsobem se snímek opět strefuje do humanistů, kteří veřejně a mediálně kážou o morálce a povinnostech občanů v zájmu pomoci lidem v nouzi, ale sami se daným skutkům vyhýbají seč mohou. Takže v podstatě realita všedních dnů. A jak jeden takový intelektuální humanista dopadne vypráví tento film se závěrem striktně a politicky sloužící jako názorný příklad. Ano, příkladná moralitka jak vyšitá. Češi něco takového znají z vlastních snímků z období 50. let 20. století. A jak už to tak bývá, ve Francii si tento snímek vysloužil kritiku poukazující na údajnou marginalizaci Romů. A to přitom nejde jen o Romy, neboť v zájmu rasové korektnosti byl úmyslně použit i motiv nenávistného Francouze, který byl kvůli dluhu exekutorem vystěhován na ulici a Romové, kterým neurvale nadával, ho přijmou mezi sebe. Inu, není nad politicky motivovaný film. Avšak snímek svým tzv. nekorektním humorem skutečně pobaví, což není jen vlivem skvělých hereckých výkonů, ale vcelku i dobře napsaným scénářem nevynechávající z obou stran barikády ohledně životního přístupu a kulturní odlišnosti naprosto nic. Pozitivem na celkové atmosféře je, že se to nezvrhává až do přílišné ztřeštěnosti. Snímek se tedy jako komedie povedl, ale svou výpovědí u mnohých neotřele narazí.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
4
Vtipných situací tu moc není, přišlo mi to takové .. prostě to neustálé tlačení na pilu, a předvádění šílených situací fakt moc nemusím. Mám ale pocit, že od frantíku se už jiných komedií asi nedočkám.
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
7.5
Srdečně vás vítáme si vtipnou formou utahuje ze socializace, pravičáků, levičáků, boháčů, zkorumpovaných radních a byť je to komediálně přehnané, to podstatné zůstává. V tomhle totiž žijeme. Větší problém je ale v tom, že zatímco první polovina šlape jako švýcarské hodinky, v druhé polovině snímku často dochází dech a vše směřuje k poněkud bizarní pointě, byť typicky francouzské a nikoli hollywoodské, což je velmi sympatické. Film je skvěle obsazen. Christian Clavier odehrává svůj solidní nadstandard a krok s ním drží představitel Babika třiačtyřicetiletý komik Ary Abittan, který je naprosto bezvadný. Jak ale říkám, v druhé polovině ten film poněkud lavíruje v tempu. Srdečně vás vítáme je oddychová komedie, která sice nebude patřit k vrcholům žánru nebo komediální klasice, ale jako jednohubka s celou řadu dobře mířených gagů funguje vlastně celkem spolehlivě.
SNCIS
SNCIS
6 531 bodů
8
"My Romové, ne cikáni. Cikáni nosit lesklý košile a hrát na kastaněty." Pán dokořán Christian Clavier vytvoří kampaň na romech, když v jedné diskuzi pronese, že by je u sebe ubytoval. "Crouch od přírody de*il, od kosti dobrák." Téma filmu je politika a romové. "Romy? Pravý Romy?" - "Jasně že ne CD-ROMy!" Možná to zní trochu děsivě, ale je to sranda. Film ukazuje život a zvyky Romů, avšak místy přehnaně, protože si nemyslím, že by jedli krtky. "Lulughia se nesmí před svatbou stýkat s chlapci a nesmí stýkat s gadžem. Takový je zvyk. Romka musí zůstat do svatby panna." Jinak proti tomu nic nemám, protože jsem se každou chvíli tlemil. - 80%.
VasaFlasa
VasaFlasa
2 827 bodů
8.5
Výborná záležitost. Po delší době jsem narazil na francouzkou komedii, která mě bavila a u které jsem mohl úplně vypnout. Christian Clavier byl úžasný a opět dokázal, že mu komediální role sedí a velmi mi zpříjemnil jeden páteční večer. Nebránil bych se druhému shlédnutí.
marie-kolarova
marie-kolarova
2 823 bodů
6.5
Vtipně rozehrané, po polovině zvolní a závěr jaksi vyšumí, jakoby si Philippe de Chauveron nevěděl rady s pintou jinak docela milé komedie. Zachovává vyvážený vztah k Romům, aniž by jim extra fandil. Zářivým charakterem nevyniká ani jinak loajální sluha. To nakonec humanistický spisovatel vychází lépe, i když musí zatnout zuby a myslet na prodejnost svých knih. Teoretický humanismus je mnohem jednodušší než cikánská rodinka na zahradě s dorůstajícím prasetem a potrhlým lovcem krtků.
Radovanes
Radovanes
1 172 bodů
6
Jako fakt ideální záležitost, když se chce člověk zasmát.Claviera jsem nikdy moc nemusel ale tohle mu bodlo a pravdou je, že jsem si tenhle snímek opravdu užil.
zrzinda2408
306 bodů
8.5
Tento film zůstal trochu stranou a přitom si to nezaslouží. JE to komedie, u které se dá zasmát a pobavit, pokud neberete svět a "rasismus" příliš vážně a nejste dotčení z toho, že někdo někomu řekne černoch, běloch nebo cikán. Takže mrkněte na to a bavte se.