Všechno nejhorší

68%
Všechno nejhorší

Jak by se vám líbilo uvíznout v časové smyčce, kdy byste dokolečka prožívali ten samý den? A zrovna své narozeniny? A jak by se vám líbilo, kdyby vás na jeho konci pokaždé někdo zabil? Hororoví giganti ze společnosti Blumhouse se rozhodli, že dvě originální žánrové pecky (Rozpolcený a Uteč) v jednom roce nestačí, a tak pro halloweenské období připravili další kousek. Všechno nejhorší si stejně jako klasika Na Hromnice od den více nebo Na hraně zítřka pohrává s časovými paradoxy a nešťastnou hrdinkou, která by se klidně rozkrájela, jen kdyby ráno po probuzení uviděla jiné datum.

Přitom, když se vysokoškolačka Tree probudila, bylo všechno normální. Ačkoliv, otevřít oči v posteli cizího kluka, který na vás vyděšeně zírá, a vůbec nic si nepamatovat, to úplně běžné není. Jenže Tree je tak trochu zlobivá holka, která se s ničím a nikým nepáře, a podobné věci se jí stávají celkem běžně. A zítra to bude asi podobné, protože Tree má dnes narozeniny a večer se chystá trochu kalit. Plány a krční tepnu jí však přetne podivné individuum s maskou. Když se Tree probudí, není ani v nemocnici, ani na onom světě, ale ve stejné cizí posteli stejného cizího kluka. Že by to byl jen špatný sen? To sotva, zvlášť když se to, co se v něm odehrálo, až příliš podobá prožívané realitě, včetně ukázkově morbidní tečky. S dalším probuzením už Tree začíná být jasné, že se ocitla v noční můře, která neskončí, dokud neodhalí identitu vraha s maskou. A tak se stává vyšetřovatelkou vlastní vraždy, která má oproti vrahovi jednu velkou výhodu – ví, co se stane v každé další minutě, a může se na to připravit. Ke své smůle si však svým dosavadním chováním zadělala na pěknou řádku nepřátel a pod maskou zabijáka se může skrývat kterýkoliv z nich. Tree si navíc nikdy nemůže být jistá tím, že i tu příští smrt dokáže přežít. (Cinemart)




Recenze: Všechno nejhorší

Kinobox.cz
40%

A konečně, film má mnoho úplně základních logických lapsů. Místo aby si s paradoxy a kauzalitou chytře hrál, jako ve Hromnicích, ignoruje je. Nejmarkantnější je to, že i když Tree začne žít svůj den od počátku jiným tempem, například vyjde z domu o minutu dříve nebo o minutu později, stále potkává tytéž (pohybující se) lidi a tytéž situace přesně X sekund po vyjití z domu (i když je o minutu více nebo o minutu později, než bylo v původní verzi onoho dne).


Brenan88
Brenan88
47 089 bodů
6
Na Hromnice o smrt více. Od Blumhouse jsem byl za poslední léta zvyklý na "děsivější" horory jako Insidious, Sinister, nebo The Visit,ale Všechno nejhorší vnímám jako příjemnou změnu a potřebné osvěžení hororového žánru. S každou další smrtí snímek ztrácel na hororovosti a získával spíše komediální body. Rothe v hlavní roli byla bezva a dobře se na ní koukalo. Chvílemi jsem si říkal jak je děsně hot a druhou chvíli se mi zase děsně nelíbila. No nevím jak to ta holka dělá. Závěrečné rozuzlení bylo vcelku očekávané a tudíž nedokázalo nijak překvapit. Landon každopádně natočil fajnový mix hororu,detektivky a komedie,který si své diváky určitě najde.
Pete69
Pete69
29 851 bodů
6.5
Další hrátky s časovou smyčkou v jemném hororovém podání. Dobrý nápad, průměrné zpracování a dobře stravitelný horor i pro slabší povahy. Hodina a půl v časové smyčce uteče jako voda a film zanechal i přes svůj teen look docela dobrý dojem i na mě. 65%.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 283 bodů
8
Přiznanáp hororová variace na Groundhog Day, která se ani v nejmenším se nepokouší koncept posunout a "vylepšit". Což je v důsledku jediné možné řešení a jediný způsob, jak z toho vykličkovat důstojně. Vznikl zábavný lehký teen horor, který se nestydí za to, čím je, a nesnaží se diváky obelhat. Svěží podívaná.

Dodatečné informace

Původní název:
Happy Death Day (více)
  • USA Všechno nejhorší
  • USA Happy Death Day
  • USA Again
  • USA Half to Death
Premiéra v ČR:
2. 11. 2017
Distributor:
CinemArt
Země původu:
USA
Přístupnost:
15+
Rozpočet:
4,8 mil. USD
Tržby:
125,48 mil. USD (celosvětově)
Čeština:
Všechno nejhorší je dostupný s českými titulky
Ocenění:
Žádná ocenění

Další z kolekce Všechno nejhorší


Podobné


Powered byJustWatch