Ztracen v džungli

68%
Ztracen v džungli

Mladý muž chce na cestách po světě uniknout rutinně a nudě západoevropského života. V bolívijské metropoli La Paz potkává nové parťáky z různých koutů světa a tajuplného průvodce. Ten je vezme na expedici do neprobádaných míst amazonského pralesa s tím, že mohou nalézt neznámý indiánský kmen, zcela nedotčenou přírodu a možná i naleziště zlata. Jenže uprostřed divočiny průvodce zmizí a skupina cestovatelů se při ztroskotání na divoké řece rozpadne. Hlavní hrdina Yossi zůstane uprostřed neprostupné, nehostinné a nebezpečné džungle sám. Bez nože či jiné zbraně, bez zásob a bez jakéhokoli přístřeší . . úplně sám. Má sice za sebou tři roky vojenské služby, ale ty ho zdaleka nedokázaly připravit na všechno, co ho v dusném jihoamerickém pralese čeká. Krásná příroda se proměňuje v zelené peklo a v nepřítele plného útočných tvorů, jedovatých rostlin i hadů, odporného hmyzu a ohavných parazitů, jaké si ve středoevropských poměrech nedokážeme ani představit. Džungle má jasný vzkaz: sem lidé nepatří. (Bontonfilm)




Recenze: Ztracen v džungli

Kinobox.cz
50%

Co se mi na filmu líbilo? Krásná příroda. Dobrá druhá půlka, respektive skvělé hraní Daniela Radcliffa, ospravedlňuje jinak celkem nudně-zmatený film. Místy zajímavá hudba. Jeden dobrý vtip, kdy se Yossi rozhoduje mezi stejkem a ženským tělem. Pár pěkných flashbacků tam bylo.


Brenan88
Brenan88
47 088 bodů
6.5
Myslím,že už nemůže být pochyb o tom,že ze sebe Radcliffe strhl nálepku - Harry Potter. V tomto snímku naplno předvádí svůj herecký talent a k tomu přidal i další oběť v podobě úbytku váhy. Prostě prvotřídní herec,který si zaslouží ocenit. Jenže samotný film mne moc neoslovil a to měl v rukou velmi dobrý scénář vycházející ze skutečného příběhu Yossi Ghinsberga. Jungle má trochu pozvolnější rozjezd a pořádné obrátky vlastně nabere až po hodině filmu a to ve chvíli kdy se Radcliffe na osamostatní. Jenže,když už se snímek rozjede,tak je zde pro mne nevhodně zařazený střih na nějakou vzpomínku. Každopádně je zde krásně zachycený souboj člověka s přírodou a nechybí i nějaké menší nechutnosti. Ve výsledku jsem to čekal ale prostě o něco lepší. Aspoň,že ta příroda je krásná a občas z ní až přechází zrak.
Pete69
Pete69
29 761 bodů
7.5
Tohle je prostě můj šálek kávy.. survival podle skutečné události. Panenská příroda, dobrodružný začátek, měnící se v drama a boj o přežití s tajemným mužem jako bonus. Nelíbilo se mi psychadelické zpracování představ hlavního hrdiny, jinak nemám moc co vytknout. Daniel Radcliffe byl skvělý a asi jsem ho ještě neviděl takhle skvěle zahrát. To jak byl na konci vyhublý na kost také bralo dech.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 393 bodů
7
Začalo to jako obyčejný výlet do džungle a skončilo bojem o život. Dobrodružný snímek mající dvě roviny. Parta starších chlapců prochází s nějakým průvodcem džunglí a prožívají typické útrapy co se týče prožitků a vzájemných sporů. Ale když průvodce odejde a jim se stane nehoda na peřejích řeky, vlivem čehož jeden z nich zůstane v divočině sám, celé dějství se náhle dostává na zcela jiný level. Daniel Radcliffe s plnovousem, na jehož vzhled je potřeba si zvyknout, v hlavní roli, který se viditelně po herecké stránce snaží, ale co si budeme povídat, přeci jen mu hodně pomáhá kamera, vizuální efekty a obrazové ztvárnění jeho daného psychologického stavu v určitých situacích. Fyzická i psychická bolest rostoucí každou minutou je tak skutečně živá. Jedná se o příběh o snaze přežití jednotlivce v osamění čelící veškerého nebezpečí, které divočina přináší. Snímek je rozdělen na dvě poloviny, což celkovému dojmu hodně kazí. Výlet je jen pouhopouhým prostý dějstvím takřka nepřinášejícího nic zvláštního, ale jakmile vývoj dojde ke stavu věci, o kterém tento film vlastně je, jakoby se žánr okamžitě změnil takřka v psychologický ekohoror. Hrůza to ale je, co si budeme povídat. Už scéna, kdy si Yossi vytahuje z čela ne zrovna malého živého červa, přináší nadzvednutí žaludku. A to ještě není všemu konec. Když hladový najde v hnízdě vejce a rozlouskne je… No nic. Obrazové ztvárnění psychologie a halucinací je dobrý tah. Jeho prožitky by určitě zažít nechtěl nikdo. Neuvěřitelný příběh o přežití na základě skutečné události, jehož skutečné aktéry máme možnost vidět na samém konci snímku, se nezdržuje s bližším seznamováním oněch mladíků, tudíž vlastně o nich nevíme vůbec nic. Je to ale podstatné? Možná v rámci většího emočního dopadu, jinak ne. Ono se v hrůzných zážitcích, které ve skutečnosti trvaly plné tři týdny, hodně tlačí na pilu, což se emočnímu pojetí hrůzy dostává i tak dost. Snímek má své chyby, ale stojí za to. Tohle prožít, tak kam se hrabe lovení Foglarových bobříků.

Dodatečné informace

Původní název:
Jungle (více)
  • Austrálie Ztracen v džungli
  • Austrálie Jungle
Premiéra v ČR:
28. 12. 2017
Distributor:
Bontonfilm
Země původu:
Austrálie, Kolumbie
Tržby:
1,91 mil. USD (celosvětově)
Čeština:
Ztracen v džungli je dostupný s českým dabingem
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné


Powered byJustWatch