Kolo zázraků

59%
Kolo zázraků

Coney Island v New Yorku v 50. letech minulého století - plavčík Mickey (Justin Timberlake) nám vypráví příběh, který je možná trochu ovlivněn jeho bujnou fantazií. Život Ginny (Kate Winslet) není příliš šťastný. Živoří na promenádě, kde její manžel (Jim Belushi) pracuje jako obsluha kolotoče. Tam je občas navštěvuje manželova dcera (Juno Temple), která se otci již dávno odcizila.

Klasická situace, prostřednictvím které Woody Allen odkrývá vrstvu za vrstvou lidské chování a vztahy. (Bioscop)



Scénář:

xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
8
Nemůžu tomu uvěřit, že to dělám. Poslední filmy Woodyho Allena jsou pro mě smutné ukázky stařecké negramotnosti, a přestože všechny jejich nedostatky v nějaké míře platí i zde, zároveň mě to bavilo. Bavilo mě nekonečné proklamování, bavila mě absurdní topornost struktury, bavila mě Storarova kamera zcela ignorující Woodyho film a bavila mě Winsletová, dokonce velmi hodně. Ze všeho toho vyplývá roztomile průhledná filmová hříčka, u níž mě bavilo být. Je to pořád strašná do sebe zahleděná snobárna, ale z důvodů, o kterých musím ještě dlouho přemýšlet, jsem si ji užil.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
6
Prkna divadla by tomuhle slušela asi víc, ale i přesto další fajnový Woody. Od určitého bodu sice až moc předvídatelný, naštěstí to ta atmosféra 50. let a všichni čtyři herci dost zpříjemnili.
filmfanouch6
filmfanouch6
12 644 bodů
6
Novinka Woodyho Allena má stejnou nejpozitivnější i nejzápornější stránku- A to je Kate Winslet a její postava Ginny. Kate Winslet se do role totálně ponořuje a strašně bojuje o Oscara. Avšak ta postava sama o sobě tak zajímavá není a místo aby Winsletová hrála bolesti hlavy tak Ginny pořád chodí a říká jak jí ta hlava bolí. Buďto nebo se nechává souložit plavčíkem Mickeym. Místo aby se třeba starala o svého syna který má očividné psychické problémy. A tak je to vlastně s každou postavou. Belushiho Humpty je především opilá násoska která se chová hnusně jak ke své ženě tak povětšinou i ke svojí dceři, Carolina Juno Temple není vůbec výrazná a nejzajímavější postavou se tím pádem stává plavčík Mickey ztvárněný Justinem Timberlakem, i on se však tím jak se film vleče stává nesympatickým. S Kolem zázraků mám jinak úplně stejný problém jako u všech předchozích Allenových filmů (Annie Hall jsem pořád neviděl)- Jakákoliv ta zápletka ze začátku zní zajímavě a i když se jedná o ´´primitivní´ příběhy mají potenciál. A Allen je vždy dokáže prodat tak napůl. Postavy se nikam průběhem nevyvinou a v podstatě se pořád děje to, že postava A která je vdaná s postavou B miluje postavu C a ta si myslí, že miluje jí dokud nepotká postavu D která je náhodou dcerou postavy B a nevlastní dcerou postavy A. A mezitím ten synek stále zapaluje vše možné ale ten film nedojde k názoru proč. Dumám, dumám a doufám, že někdy vznikne Allenovka která mi vytře zrak. Scénárista a režisér je totiž zručný a zatím jeho nejlepší film Půlnoc v Paříži už přece jenom až moc zestárl.

Dodatečné informace

Původní název:
Wonder Wheel (více)
  • USA Kolo zázraků
  • USA Wonder Wheel
Premiéra v ČR:
4. 1. 2018
Distributor:
Bioscop
Země původu:
USA
Přístupnost:
12+
Rozpočet:
25 mil. USD
Tržby:
15,37 mil. USD (celosvětově)
Čeština:
Kolo zázraků je dostupný s českými titulky a českým dabingem
Ocenění:
Žádná ocenění

Powered byJustWatch