Wonder Woman 1984

42%
Wonder Woman 1984

V pokračování očekávané komiksovky se tentokrát ocitneme v osmdesátých letech. Proti superhrdince Wonder Woman budou stát dva záporáci. Max Lord v podání Pedra Pascala (seriál Hra o trůny) a také Cheetah s tváří herečky Kristen Wiig ( Marťan).

Vrací se pochopitelně Gal Gadot jako Wonder Woman s Chrisem Pinem a taktovku nad nimi opět drží oceňovaná režisérka Patty Jenkins. Film navíc dostává ještě jednu velkou hvězdu. Hudbu k němu totiž složil soundtrackový velikán Hans Zimmer. (Vertical Ent.)




Recenze: Wonder Woman 1984

Kinobox.cz
50%

Wonder Woman 1984 je totiž zjevením, které se už dnes moc nevidí, a její nezpochybnitelný entuziasmus skoro až vzbuzuje naděje, že u DC se konečně vykašlali na souboj s Marvelem a vydávají se cestou žánrového experimentování. Zde je bohužel vše smícháno dosti nefunkčně a s přeplácaností nepůvodních gagů v Kameňáku, ale přesto začínám být zvědavý, s čím přijde Patty Jenkins příště...


Pete69
Pete69
29 761 bodů
6
Slibný začátek, velmi poklidný až nudný středa a přeslazený závěr. Nic pro oko náročného diváka, na druhou stranu celkem průměrná Hero podívaná, která neurazí. Když už WW84 tak si tvůrci s těmi osmdesátkami mohli trošku více pohrát.. po té to zkušenosti ale doufám, že nebude další WW např. 95. Co z toho, když je to ploché a nudné..
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
6
Jednotlivosti jsou lepší než celek, což je opak toho, o co se filmaři většinou pokouší. Platilo to z velké části i o jedničce, ale té se jaksi podařilo z toho vybruslit líp - tady působí návaznost všeho od scén až po motivy hodně divoce a náhodně, jako by z toho už tak dlouhého filmu bylo hodně materiálu vystříháno. Sice si cením toho, že ten film vypadá jinak, než komiksové filmy většinou vypadají (pokud něco k životu nepotřebuju, tak miliontou variaci na Marvelovku), stejně jako si cením těch pokusů prozkoumat nějaké ne úplně tradiční motivy - snaží se to opravdu o něčem nepovrchním a smysluplném být. Je skvělé, jak ten film přijal pozitivitu a naivní hrdinskost scény ze země nikoho z jedničky a závěrečná katarze je dost uspokojivá. Ale i tak... bylo by potřeba víc myslet na to, aby to uspokojivěji drželo pohromadě.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
6
Vystavět komiksový film na sošce plnící přání, a z toho vyplývajících dějových zvratů je dětinské, naivní, ale zároveň geniální. S tím vším kolem toho mám asi nejmenší problém, mnohem víc mi vadilo, že tady ty osmdesátky nejdou za mák poznat nebo cítit a Pine tady byl úplně zbytečný (přitom věřím že hlavně kvůli němu tahle zápletka vznikla). 6.5/10

Dodatečné informace

Původní název:
Wonder Woman 2 (více)
  • USA Wonder Woman 1984
  • USA Wonder Woman 2
Premiéra v ČR:
25. 12. 2020
Distributor:
Vertical Entertainment
Země původu:
USA
Rozpočet:
200 mil. USD
Tržby:
169,6 mil. USD (celosvětově)
Čeština:
Wonder Woman 1984 je dostupný s českým dabingem
Ocenění:
Žádná ocenění

Další z kolekce Wonder Woman 1984


Podobné


Půjčení nebo nákup

Powered byJustWatch