Bumblebee

68%
Bumblebee

Charlie je obyčejná osmnáctiletá holka, která právě k narozeninám dostala své první auto. Jenže ten žlutý „Brouk“ není obyčejná ojetina, ale Bumblebee, který se v téhle podobě ukrývá nejen před lidmi, ale i ostatními Transformers.

Charlie Watsonová (Hailee Steinfeld) slaví osmnáctiny, ale moc důvodů k radosti nemá. Na čele jí vyrazil čerstvý megabeďar a naděje, že od rodiny dostane vysněné auto, se rozplyne ve chvíli, když rozbalí mimořádně trapné dárky. Až majitel bazaru a vrakoviště, u kterého brigádničí, se nad ní smiluje a daruje jí žlutý Volkswagen Brouk, jenž ovšem spadá spíš do kategorie dar nedar. Jen ten největší optimista by totiž vsadil na to, že tahle kraksna bude ještě někdy provozuschopná. Charlie ho dokáže rozchodit aspoň natolik, že s ním doskáče domů do garáže, kde se ho pokusí opravit. Když se ale poprvé zespodu podívá na podvozek, zírají na ni dvě veliké modré oči a Charlie okamžitě dojde, že tohle nebude obyčejné auto. S Autobotem Bumblebeem se dívka spřátelí pozoruhodně rychle, navzdory tomu, že ten s ní kvůli poškození nemůže komunikovat jinak než prostřednictvím útržků písniček z autorádia. Vzhledem k tomu, že Bumblebeeho poměrně intenzivně hledají nepřátelsky naladění Deceptikoni z jeho rodné planety a podobně nebezpečný vládní agent Burns (John Cena), nebudou mít Charlie a Bumblebee na bližší seznamování čas a prostor. Na útěku před nepřáteli však zjistí, že navzdory všem předpokladům můžou být v tomhle nesourodém tandemu neporazitelní. (Cinemart)




Recenze: Bumblebee

Kinobox.cz
60%

Nevěřil bych, že je to možné, ale Bumblebee je ještě více "pro děti", než předchozí Transformers filmy. To znamená, že bych na něj bez nejmenších problémů poslal třeba šestiletou ratolest a nedivil bych se, kdyby se jí hrozně líbil, protože tam jsou lepší výbuchy než v "Teletubbies".


Brenan88
Brenan88
47 089 bodů
7.5
Nechci,aby to vyznělo nějak zle,ale zaplať pánbůh,že se tato robotí série zbavila Baye na pozici režiséra. Bumblebee se díky tomu řadí velmi vysoko v pomysleném žebříčku Transformeřích filmů. Stačilo jen ubrat na akci,zbytečné mytologii a počtu Transformerů. Pomyslně jsme se vrátili na začátek a dostáváme příběh o vztahu robota s člověkem. Je to už sice ohrané,ale stále to díky dobré režii funguje. Bohužel je Bumblebee až příliš šablonovitý a nepřináší vůbec nic nového. Nejednou jsem si tak u filmu říkal,že už jsem to někde viděl. I přes všechny výtky jsem si film užil a dávám 75%.
Pete69
Pete69
29 851 bodů
6.5
Bumblebee je určitě velký robotický sympaťák, ale moc dobrý příběh mu scénárista nenapsal. Dosti prázdných pasáží, plochý příběh a nepříliš akce. Film mě neurazil, ale rozhodně mě nenadchnul a pokud ho už nikdy neuvidím, smutný nebudu .... 65% ......
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 422 bodů
9
Sólovka autorobota pojmenovaného jako Bumblebee (Čmelák) je více zaměřena na mladé diváky, ale i tak nic patřičného nechybí. Už samotný začátek snímku nám ihned naservíruje mohutnou bitvu a diváka, přesyceného bitevní vřavou u série Michaela Baye, ovládne zděšení, že se změnou režiséra a strukturou děje příběhu nic nezměnilo. Inu, změnilo. Steven Spielberg je jedním z producentů a tak asi nepřekvapí, že se v ději objeví různé motivy či odkazy na mnohé starší snímky. Setkání Čmeláka s dospívající Charlie jakoby nám připomnělo snímek ‘E.T. mimozemšťan’ (1982). Ale protože se jedná o robota, mnohá podobnost je i se snímkem ‘Číslo 5 žije’ (1986) a to v podstatě i šablonou příběhu. A nemalá podobnost tu je i se snímkem 'Superman 2’ (1980)a to v případě dvou nepřátelských robotů snažící se Čmeláka zničit. A je toho více. Předvídatelnost je vlivem toho vysoká , až hamba. Děj je zcela vyrovnaný co se týče akce, dobrodružství, humoru a typické mladistvé nerozvážnosti. Co zmate, jsou určité protichůdné sounáležitosti právě s dějovým vývojem Bayovi série. Ano, jedná se o sólovku jedné postavy z řad kladných autorobotů, ale určité dějové sekvence se nelogicky značně rozcházejí. Jedná se o scénáristickou neznalost nebo úmysl? Každopádně se snímek ve své skromnosti v rámci rodinné popkornové zábavy povedl a hrdě se může řadit vedle třeba výše zmíněného snímku 'Číslo 5 žije’.


Dodatečné informace

Původní název:
Bumblebee (více)
  • USA Bumblebee
Premiéra v ČR:
20. 12. 2018
Distributor:
CinemArt
Země původu:
USA
Rozpočet:
135 mil. USD
Tržby:
467,99 mil. USD (celosvětově)
Čeština:
Bumblebee je dostupný s českými titulky a českým dabingem
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné


Powered byJustWatch