7 životů

72%
7 životů

Sedm životů, sedm sester, jedna společná identita. Originální akční sci-fi thriller o sedmi identických sestrách, které tají svou existenci před okolním světem. Dokud jedna z nich nezmizí. Přelidněný svět roku 2073 se řídí drastickým zákonem jednoho dítěte na rodinu. Pokud úřady objeví přestupek, mladší sourozenec je nesmlouvavě odebrán. V jednom bytě se ale už třicet let skrývá a žije sedm sester. Vypadají stejně, přesto je každá jiná a každá je svá. Všechny dohromady pak mají jednu identitu pro pohyb venku, kde vystupují jako jedna osoba a žijí jeden společný oficiální život. Chodí do školy, do práce, s kolegy do baru, vztahy pouze na jednu noc. Každá ze sester chodí ven jeden den v týdnu. Pondělí vychází v pondělí, Úterý v úterý a tak dále až je řada na Neděli. Jejich systém funguje po mnoho let skvěle. Až do toho dne, kdy se Pondělí nevrátí domů. Šest zbylých sester musí opustit svůj úkryt a zjistit, co se stalo. Jakákoliv chyba je ale může prozradit a jejich život se z pevného klidného řádu mění v napínavou futuristickou akci plnou adrenalinu a nečekaných momentů. (Bontonfilm)




Recenze: 7 životů

Kinobox.cz
50%

Film 7 životů měl šanci stát se nečím zajímavým, ale bohužel je z něj něco jako laciná x-tá variace na Divergenci, Hunger Games, Labyrint: Útěk a podobné blbosti. Z bahna naprosté nezajímavosti ho vyzdvihuje jen snaživá Noomi a občasné bizarně přehnané WTF scény.


Brenan88
Brenan88
47 089 bodů
6.5
Docela mne překvapilo jak se Tommy Wirkola držel při režii při zdi. Čekal jsem od něj více kontroverze,více krve,více ujetosti no prostě více Wirkolu. 7 životů má originální námět,ale režie je prostě příliš rutině odvedená. Myslím,že se to klidně dalo pojmout více odvážně. Herecky ok,ale Rapace je v mých očích velice nepěkná herečka a vidět jí naráz sedmkrát před kamerou není zrovna med. Akce je slušná,ale opět jsem se nemohl ubránit dojmu,že mohla být lepší. Přesto všechno se jedná o nadprůměrné Sci-fi,který by si každý fanoušek žánru neměl nechat ujít.
Pete69
Pete69
29 851 bodů
6.5
Prvních 40 minut jsem byl opravdu nadšený a čekal jsem jedinečný a skvělý zážitek. Bohužel poté se to zvrtlo v celkem průměrný hon na štvanou kořist s celkem předvídatelným koncem. Jakmile zmizel v Willem Dafoe, šlo to dolů. Kladně hodnotím nápad, ne však kompletní zpracování scénáře. Slušná podívaná.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 422 bodů
7.5
Politiku jednoho dítěte a utajené nelibé příběhy s dětmi navíc známe z přelidněné Číny, kde tento zákon platil do roku 2006. A tvůrci tohoto snímku neudělali nic jiného, než tento zákon přenesli do blízké budoucnosti, ve kterém zachovali i diktátorský režim. S počtem dětí se však nepárali a do příběhu jich dali rovnou sedm. Sedm sourozenců. O co se tedy v příběhu jedná, musí být už předem jasné. Zachovat si chladnou tvář a vše nejpřísněji utajit. Jenomže ta předvídavost děje je největší bolístkou. Samozřejmě se to nakonec prozradí a náležité věci naberou rychlý spád. Každopádně pro švédskou herečku Noomi Rapace to byla herecká šance se předvést. I když po charakterové stránce ve ztvárnění všech sedmi sester to zase moc těžké neměla. Triková stránka scén, ve kterých je všech sedm sester pohromadě, ještě může někoho uchvátit, avšak pokud to porovnáme třeba se starším snímkem „Jako vejce vejci“ (1996), kde si Michael Keaton zahrál několik svých klonů, o nic nového pod sluncem se zase až tak moc nejedná. Snímek se v originále v českém překladu jmenuje „Co se stalo s Pondělí“ Nejde o den v týdnu, ale o jméno. Sestry jsou dny v týdnu pojmenovány a právě ta se jménem Pondělí se jednoho dne ztratí, a tak sestry po ní začnou pátrat. Český distributor v názvu neviděl logiku, že dal obyčejný, nic neříkající, název „7 životů? Dystopické Sci-fi s daným příběhem svým způsobem láká, ale když je hned na začátku právě jasné, jakým směrem se to bude ubírat, následuje divácké zklamání, navíc podpořené hromadou nezodpovězených otázek. Dané prostředí by mohlo stačit, ale zohledněná ideologie má víc děr, než by se kdy zdálo. No, na jednoduchý příběh, u kterého se moc přemýšlet nemusí a který přináší jen pohodovou podívanou, to postačit asi může. Po technické stránce je to tedy přijatelná paráda, ale na tom scénáři se přece jen ještě mělo kapánek zapracovat.


Dodatečné informace

Původní název:
Seven Sisters (více)
  • Francie 7 životů
  • Francie Seven Sisters
  • Francie What Happened to Monday?
Premiéra v ČR:
30. 11. 2017
Distributor:
Bontonfilm
Země původu:
Francie, Belgie, Velká Británie, USA
Přístupnost:
12+
Rozpočet:
20 mil. USD
Tržby:
27,98 mil. USD (celosvětově)
Čeština:
7 životů je dostupný s českými titulky a českým dabingem
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné


Powered byJustWatch