7 životů

72%

Komentáře a recenze 46

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 089 bodů
6.5
Docela mne překvapilo jak se Tommy Wirkola držel při režii při zdi. Čekal jsem od něj více kontroverze,více krve,více ujetosti no prostě více Wirkolu. 7 životů má originální námět,ale režie je prostě příliš rutině odvedená. Myslím,že se to klidně dalo pojmout více odvážně. Herecky ok,ale Rapace je v mých očích velice nepěkná herečka a vidět jí naráz sedmkrát před kamerou není zrovna med. Akce je slušná,ale opět jsem se nemohl ubránit dojmu,že mohla být lepší. Přesto všechno se jedná o nadprůměrné Sci-fi,který by si každý fanoušek žánru neměl nechat ujít.
Pete69
Pete69
29 851 bodů
6.5
Prvních 40 minut jsem byl opravdu nadšený a čekal jsem jedinečný a skvělý zážitek. Bohužel poté se to zvrtlo v celkem průměrný hon na štvanou kořist s celkem předvídatelným koncem. Jakmile zmizel v Willem Dafoe, šlo to dolů. Kladně hodnotím nápad, ne však kompletní zpracování scénáře. Slušná podívaná.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 422 bodů
7.5
Politiku jednoho dítěte a utajené nelibé příběhy s dětmi navíc známe z přelidněné Číny, kde tento zákon platil do roku 2006. A tvůrci tohoto snímku neudělali nic jiného, než tento zákon přenesli do blízké budoucnosti, ve kterém zachovali i diktátorský režim. S počtem dětí se však nepárali a do příběhu jich dali rovnou sedm. Sedm sourozenců. O co se tedy v příběhu jedná, musí být už předem jasné. Zachovat si chladnou tvář a vše nejpřísněji utajit. Jenomže ta předvídavost děje je největší bolístkou. Samozřejmě se to nakonec prozradí a náležité věci naberou rychlý spád. Každopádně pro švédskou herečku Noomi Rapace to byla herecká šance se předvést. I když po charakterové stránce ve ztvárnění všech sedmi sester to zase moc těžké neměla. Triková stránka scén, ve kterých je všech sedm sester pohromadě, ještě může někoho uchvátit, avšak pokud to porovnáme třeba se starším snímkem „Jako vejce vejci“ (1996), kde si Michael Keaton zahrál několik svých klonů, o nic nového pod sluncem se zase až tak moc nejedná. Snímek se v originále v českém překladu jmenuje „Co se stalo s Pondělí“ Nejde o den v týdnu, ale o jméno. Sestry jsou dny v týdnu pojmenovány a právě ta se jménem Pondělí se jednoho dne ztratí, a tak sestry po ní začnou pátrat. Český distributor v názvu neviděl logiku, že dal obyčejný, nic neříkající, název „7 životů? Dystopické Sci-fi s daným příběhem svým způsobem láká, ale když je hned na začátku právě jasné, jakým směrem se to bude ubírat, následuje divácké zklamání, navíc podpořené hromadou nezodpovězených otázek. Dané prostředí by mohlo stačit, ale zohledněná ideologie má víc děr, než by se kdy zdálo. No, na jednoduchý příběh, u kterého se moc přemýšlet nemusí a který přináší jen pohodovou podívanou, to postačit asi může. Po technické stránce je to tedy přijatelná paráda, ale na tom scénáři se přece jen ještě mělo kapánek zapracovat.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
6
Sedmkrát výborná Noomi Rapace. Určitě se mi líbilo, že to není zas až tak předvídatelné, minusem zase je docela dost logických lapsů. Každopádně v záplavě těch dystopických příběhů, ze kterých nás dokáže vysekat jen nějaký sexy teen páreček, je WHtM dost příjemným osvěžením.
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
8
Přiznám se, že se mi film líbil, i když k němu mám nějaké výhrady, vyplývající z toho, že se samozřejmě režisér úplně netrefil do toho, jak bych si to celé představoval, ale to je jen a můj osobní problém. Pokud máte tento druh filmů rádi, budete nadšeni, pokud jste mladšího data narození a neviděli jste různé utopické sci-fi ze sedmdesátých let, tak budete možná i v určitých momentech překvapeni. Každopádně klobouk dolů před režisérem, Noomi Rapace a skriptkou. Film vejde a neuškodí, určitě si ho užijí více diváci, než kritici, ale za týden už si ho asi moc pamatovat nebudete.
bayern
13 716 bodů
9.5
Velmi povedená věcička s dost originálním scénářem a nečekaným rozuzlením,kterému vévodí Noomi Rapace,která v sedmi kopiich od pondělka do neděle zkouší přežívat v dost pochmurném světě,kde rodiny mohu mít pouze jednoho potomka a kde jsou ostatní narozené děti nekompromisně likvidovány.
filmfanouch6
filmfanouch6
12 644 bodů
6
Norský režisér Tommy Wirkola je proslulý svým šílenými vizuálními nápady a styly. I proto z toho může vyjít slušná podívaná- Tedy jako před 4 lety Jeníček a Mařenka: Lovci čarodějnic. A 7 životů... je zvláštní film. Ne však dokonalý film. Noomi Rapace je v roli sedmerčat výborná, každá sestra kterou hraje má svojí vlastní osobnost a efekty ve kterých se objevuje hned 7x najednou fungují bezproblémově. Ta hlavní zápletka a vlastně myšlenka je zajímavá. A film má několik zajímavých nápadů, například: 1) Dědeček vychovává všech 7 vnuček najednou ale musí dělat, že je jenom jedna a proto každý den v týdnu chodí jedna. A když čtvrtek přijde o prst, musí dědeček useknout prst i ostatním a dělá to jenom proto aby je ochránil (Při tom mě vlastně napadlo jestli by nebylo lehčí kdyby prostě čtvrtek nepřestal chodit ven ale budiž) 2) Pistole vojáků jsou na dotyk určitých vojáků. Tudíž když jedna sestra zabije vojáka nemůže ovládat jeho zbraň ale využije toho, že nemá prst a přišije si čerstvě useknutý prst mrtvého vojáka. 3) Film má opravdu pár slušně překvapivých zvratů. Na filmu je však poznat, že je levný (20 milionů dolarů), nebál bych se jej označit za béčko. A v podstatě to po chvíli začne opravdu být natahované, naštěstí ten film pořád jede a uteče jako voda. Total Recall je však pořád i přes 27-letou mezeru, někde úplně jinde.
M3lios
M3lios
9 141 bodů
10
7 Sestier je PowerPointový podklad o tom ,že Netflix dokáže aj z úplne béčkového námetu vám spraviť perfektný thriller rovnajúci sa jeho vysokorozpočtovej konkurencii...A tu sa zastavím...Nebudem o tomto filme už ďalej písať nie ,žeby som chcel ,ale tu by som sa určite nevyhol spoilerom a keď sa nestopnem ja ,tak ma nestopne nikto ,jak ten týpek keď ho sestry...OK TO STAČÍ! V skratke ak pochybujete o tom či sa v dnešnej dobe ešte vyplatí si predobjednať Netflix a ak vás nepresvedčilo Stranger Things ,Witcher ,alebo GoT tak vás snáď presvedčí tento skromný projekt. Dnes poprvýkrát bez vysvetľovania udelím filmu Známku: S ( ak sa chcete dozvedieť ,prečo ,pozrite si to ,ale legálnou cestou - aspoň si uctite tvorcov ,keď už nič ). A ak to chcete spirátiť ( ,čo nebol môj prípad ) = ja vás súdiť nebudem. Ale odporúčam samozrejme verziu od Netflixu ,často to síce nájdete aj v komerčnej televízii ,ale je to tak osekané ,že som si ani nebol istý ,či pozerám ten istý film. Ak by toto patrilo do Black Mirror univerza ,plesal by som radosťou!...
Matli
Matli
8 300 bodů
10
Tak tohle je film pro mě, tohle já fakt můžu. Něco podobného vyskočí tak jednou za dva roky. Perfektní herecký výkon hlavní představitelky (hodný oskara) a hlavně ta pointa filmu, to je prostě můj šálek. A navíc celou dobu se něco děje, je to rychlý a dynamický a hlavně hodně dobře natočený (na to, že je to v Rumunsku), takže 95%
avenis
avenis
8 145 bodů
10
Že je Noomi Rapace vynikající herečka, to předvedla už v trilogii Millenium jako Lisbeth Salander v roce 2009. Tento film dává absolutní prostor nejen její herecké rozmanitosti, ale i představivosti a vcítění se do několika postav současně. Prostě neuvěřitelný výkon. Při sledování v roce 2022 (již třetí) dostává tento film, jako mnoho jiných, další kontextový rozměr. Nápis, který Karen míjí, "Sterilizujte se bez objednání" asociuje nedávné "Očkujte se bez objednání". Jen čas ukáže, zdali dojde celosvětově naplnění i politika jednoho dítěte. Čína už si to od roku 1979 zkusila... (10.4.2022)