Ozark

84%
Ozark

Finanční poradce donutí rodinu odejít z Chicaga do oblasti Ozarks v Missouri, kde musí během pěti let vyprat 500 milionů dolarů, aby uchlácholil drogového bosse. (Netflix)





hanys_
hanys_
18 771 bodů
8
Jeden z nejlepších netlix projektů. Lidské, rodinné drama kde se u večeře řeší problémy dětí ve škole, koho podmáznout na radnici a jestli nás ti mafiáni přijedou zlikvidovat tento víkend nebo až příští. A bez Batemana by tohle bylo poloviční. Navíc i režijně ukázal dost velký talent. 8.5/10
Zbyndex
Zbyndex
3 611 bodů
8
Ozark je přesně ten typ seriálu, kdy při každé scéně jen čekáte, až se zase něco pos*re. Těch zvratů a různých vyústěních situací tam je na příběh Martyho Byrdea a jeho family možná až moc. Na druhou stranu díky tomuto faktu děj a akce prakticky nestagnuje, spíše vrcholí každý dílem více a více. Bude vám pár dílů trvat, než se vám postavy dostanou pod kůži, ale až se tak stane, budete hltat tyto rodinné trampoty ve velkém. Musíte si zvyknout na trochu přehnané scény a extrémy, které udiví. Těšit se však můžete na skvělé herecké obsazení a na výkony s tím spojené. Celý příběh si rozhodně nebere servítky a nedá se říct, že by bylo nějaké hluché místo během obou sérií. Dávám 75%.
Atchyroz
3 393 bodů
8
80% - Ozark, to je místo, kam po průšvihu s mafiány Jason Bateman přestěhuje svou rodinu, aby zde mohl prát špinavé peníze mexického drogového kartelu. Marty Byrde je jistá variace na Waltera Whitea z legendárního Breaking Bad. Ozark je této legendě docela podobné, ale vydává se trochu jinou cestou. Příchod rodiny Byrdových úplně změní život obyvatel města a Bateman svou prací pro kartel překazí i bussinesy místních gangů. Herecký výkon všech herců včetně dětí je skvělý a zejména Bateman mě svou neobvyklou polohou hodně překvapil. To, jak jeho postava zachovává klid i v nejvypjatějších situacích a snaží se je rychle, a co nejlépe vyřešit tak, aby vyhověl všem, i když přednost má drogový kartel a bezpečí jeho rodiny, je fantastické. Vývoj všech postav je famózní a je úctyhodné, jak se jim s tolika problémy povedlo vypořádat a co a koho všechno museli pro věc obětovat, i když to i samotnou rodinu rozděluje. Hodně se mi líbila už první série, zejména po suprovém konci, ale pořád tam k dokonalosti něco chybělo. K perfektnímu seriálu přispěly hlavně další dvě série a je to čím dál lepší. Tvůrci zde představili skvěle charismatické postavy, perfektní temnou atmosféru, hafo nečekaných zvratů a emocionálních scén. Trochu to u mě pokazila poslední řada, která má o něco více epizod a přišlo mi, že se celý příběh hrozně moc až příliš točí pořád v kruhu a většina postav se právě v té poslední řadě chová strašně debilně a akorát kolem sebe zbytečně dělají další průšvihy. Úplný závěr je sice solidní a nějak to k tomu vlastně spělo, ale na předchozí dvě řady to nemělo.


Dodatečné informace

Původní název:
Ozark (více)
  • USA Ozark
Premiéra v ČR:
21. 7. 2017
Distributor:
Netflix
Země původu:
USA

Podobné


Powered byJustWatch