Pěkně blbě

73%

Komentáře a recenze 19

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 089 bodů
7
Upřímně jsem toho moc zábavného na tomto snímku neshledal. Ba naopak bych řekl,že je snímek nejsilnější právě v dramatických pasážích,kterých je zde více než těch komických. The Big Sick je typickou vztahovou Apatowkou,která má tradičně přepálenou délku a místy nudí. Herci jsou fajn a hlavně role pro Raye Romana mne zde velmi potěšila. Vždy ho rád vidím před kamerou. Kdybych měl film hodnotit jako komedii,tak bych šel s hodnocením nějak ke 40%,protože jsem se ani jednou nezasmál. Jako vztahové drama,které je místy trochu odlehčené to hodnotím 70%.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
8
Výborná vztahovka ze života. Dva dny poté už to nadšení sice není takové jako hned po skončení filmu, ale ty Kumailovy patálie asi nebudu mít problém vidět párkrát ještě znovu. Btw Holly Hunter, na ty roky...wau.
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
8.5
Pěkně blbě je zdařilá tragikomedie, která se vyvíjí naprosto nečekaně, vzhledem k tomu, co víte, už zřejmě tušíte i konec, ale natočené je to opravdu moc pěkně. Doufám, že do budoucna od stejných filmařů ještě nějaký film uvidím. I když je to malý filmeček, který vlastně nic moc zásadního nenabízí, je to stejná zábava ve stejném ranku jako Moje tlustá řecká svatba. Opravdu pěkně, blbě naštěstí ne.
lamps
lamps
15 156 bodů
7
Moc pěkně vystavěná romantická konverzačka s rozkošnou závěrečnou scénou a tematickou aktualizací v podobě muslimských tradic uprostřed západní společnosti. Dojmy mám ale rozpačité - na jednu stranu jde film v první polovině několikrát proti konvenčním očekávání a z tradičních romantických vzorců přechází k závažnějším a rozsáhlejším motivům, ale zároveň pro své sociální vyjádření používá dost neuvěřitelné postavy s přehnanými reakcemi a ve finále naplno funguje jen ta jinak rutinní romantická linie. Emocionální to místy skutečně je a ve druhé polovině příběh znovu překvapuje, jak tvrdohlavě oddaluje happyend, ale katarzní účinek je zkrátka oslaben tím, že do ohromně složité životní situace se neustále cpe pohodový humor a vyprávění trochu nepromyšleně dává tolik prostoru rodičům nemocné Emily, jejichž životanázory a postoje přitom jdou dost mimo vytyčený myšlenkový mantinel. Každopádně je to hodně chytrý snímek, který na rozdíl od většiny soukmenovců má co říci globálně i mezigeneračně.
Jana Květoňová
Jana Květoňová
7 011 bodů
8
Málem mě odradil ten název. Ale jinak docela dobrý film. I když komedie není, myslím si, právě na místě. Rozhodně víc se mi líbí slovenský název "Srdcu nerozkážeš". Ve druhé půlce sice převažuje nuda, ale jinak zajímavý výkon pákistánského herce Kumaila Nanjianiho, který je rovněž autorem scénáře. V každém případě je to hodně chytrý snímek. A okatá Zoe Kazan je velmi sympatická a působí něžně a přirozeně. Neviděla jsem ani "40 let panic", ani "Zbouchnutou", ale tento film považuji za velmi originální a citlivě se ve filmu prolínají humorné scény s těmi romantickými a vážnými. Je to neskutečně lidský příběh. Váhala jsem mezi 70 a 80 procenty, ale za ten scénář a herecký výkon Kumaila Nanjianiho si film, myslím si, zaslouží 80%. My Češi máme jistě humor specifický, protože mě ten americký zrovna moc nebere (až na starý film "Někdo to rád horké!), ale líbilo se mi "Terry je vtipný jako prd na pohřbu." To si chci zapamatovat! :-)
Vurhor
Vurhor
2 021 bodů
8
Konečně po dlouhé době zase nějaká kvalitní romanťárna. Však taky vychází podle skutečné události a napsaly si jí i ony dvě hlavní postavy. Během první třetiny jsem se na film sice začal krapet mračit, přičemž jsem si říkal, co teda dělá tenhle film tak dobrým, když to zatím vypadá na standardní klišé. Po ní se však zápletka skutečně rozjede a začíná filmařské blaho. Mimo klasické a dojemné síly lásky se zde člověk dočká i důkladnějšího pohledu na životy rodičů obou hl. protagonistů, který je zde zvládnutý opravdu brilantně. (Chci nějaký spin off s tou pákistánskou rodinkou, to jako fakt!) The Big Sick je velice povedená romantika s milým a skromným humorem, extrémně sympatickým hl. hrdinou a s velice zábavnými a chytrými dialogy. A ani to není moc patetický, což je pro dobré romantické komedie vždycky tuhý úkol. A MNOHO plusových bodů filmu, že krásně a elegantně dává facku všem voličům SPD, DSSS a dalších stran pro pitomce.
Teresie
Teresie
1 187 bodů
8
... milý film ... jen vlastně nevím jestli ho chci ještě jednou vidět ...
dis
dis
461 bodů
7
70% Ale jo, je to docela milý. Filmík je kouzelně politicky nekorektní (ale přece jenom neleze za čáru). Přesně vybraní představitelé, sympaťák protagonista šířící neotřelý, bezprostřední a civilní humor. Příběh vypadá přibarveně, ale nešť, v životě se přiházejí divnější věci. Alespoň to není tak navoněné jako většina americkejch vztahovejch romancí a tak kašírovaně libové, jako jejich české obdoby. Pokud vás chce partnerka vytáhnout na zamilovaný kino, tohle dáte bez následný kopřivky.