Oni a Silvio

65%

Komentáře a recenze 17

Dle počtu bodů
Hoptimista
Hoptimista
800 bodů
6
Tři čtvrtiny filmu sledujete sex, drogy, prsa a zadky, nic proti ničemu. Zbytek je poměrně sofistikovaný. Film by ale mohl být alepsoň o polovinu kratší a i tak byste si užili přehršel sexy žhavých scén.
ZaS
ZaS
632 bodů
5.5
Čím víc jsem se na film těšil, tím větší bylo mé zklamání. Z mého pohledu jde o nejslabší Sorrentinův film. Asi je to obecný problém - kdykoliv se umělec vyjadřuje k politice, jde o střet dvou naprosto odlišných chápání světa a tudíž 'ohňostroj marnosti'. V kontrastu s předchozí větou se na filmu ale dá najít i pár pozitivních pasáží. Především dialog s mladou návštěvnicí vily na téma "trapnost" včetně doplňujícího monologu o pár scén dále a potom nádherná scéna s prodejem neexistujícího bytu, u které je těžko říct co měla demonstrovat. Jen díky těmto dvou pasážím se u mě film přehoupl přes 50%, což je ale pro jednoho z mých nejoblíbenějších režisérů tristní výsledek.
pravanoha
45 bodů
6.5
Krásná ukázka toho, jak když máte peníze a moc, tak jde všechno. Je mi jasné, že se tvůrci ještě hodně krotili ve znázornění jeho slavých akcí, které se u něj odehrávaly a i tak člověk kroutil hlavou. Člověk se občas zasmál, občas zůstal nechápavě čučet s otevřenou pusou - například scéna s ovcí. Nebylo to špatné, ale jednou stačilo