Nikdys nebyl

66%
Nikdys nebyl

Joe je válečný veterán, který si nese celou řadu jizev. Nejen z nasazení v Afghánistánu, ale i z dětství, kdy musel čelit brutálnímu otci, a ze své kariéry agenta jednotky FBI pro boj s prostitucí. Svůj bezvýchodný život tráví mezi domem, kde žije jeho podivínská matka, a nebezpečnými misemi, na nichž zachraňuje ženy, které se staly oběťmi obchodu s bílým masem. Významný senátor si ho najme, aby přivedl zpět jeho nezletilou dceru, která skončila v jednom z anonymních domů, v nichž kvete dětská prostituce. Joe bere své osvědčené kladivo a vydává se na další výpravu za spravedlností. Tentokrát však nezůstane jen u záchrany bezbranné ženy. Joe mimoděk zasáhne do pedofilní sítě, jejíž vlákna vedou vysoko... Od té chvíle se jeho existence dostává do krvavé spirály, jejíž násilnost překonává i předchozí traumatické zážitky. (Film Europe)




Recenze: Nikdys nebyl

Kinobox.cz
70%

Líbilo se mi to o něco více, než předchozí film téže režisérky Musíme si promluvit o Kevinovi. Víc než 70 procent ale bohužel nemohu dát kvůli soundtracku, který někdo může označit za "avantgardní", ale já bych ho popsal jako "někdo zfetovaný zcela náhodně (ale rytmicky) mlátí v lepším případě do kusu železa, v horším případě do hudebního nástroje, a prohání to digitálním flangerem."


Brenan88
Brenan88
47 084 bodů
7.5
You Were Never Really Here má zcela banální zápletku o obchodu s bílím masem,pedofilií a pomstě,kterou však Lynne Ramsay zabalila do artového provedení,které nemusí být každému po chuti. Přestože je ve snímku hodně brutality,tak vše je natočené tak (ne)šikovně,že z toho divák vlastně nic moc nemá. Akční scéna je v celém filmu snad jedna - pokud se dá tedy nazývat akční. Tempo snímku je velmi rozvláčné a vsází se zde spíše na vykreslení osobnosti hlavní postavy a jeho soubojem s vlastní hlavou. Joaquin Phoenix je navíc slušnej řízek a plnovous mu sedne. Předvedl parádní výkon a výborně se na jeho postavu hodí rčení: Tichá voda břehy mele. Soundtrack k filmu se mi velmi líbil a za něj nějaké to procento přihodím. Ve výsledku tak dávám 75%.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
6
Nestřídmé filmařské exhibice patří mezi moje nejoblíbenější filmy, možná proto jsem vůči nim tak moc alergický ve chvílích, kdy mi nesednou a něco mi na nich vadí. Styl Ramsay mi přišel křečovitý a upachtěný už nejednou dřív, a zde to jede jen na stejné vlně. Za každým záběrem, za každou zkratkou, za každým symbolem, za vším je vidět tolik moc okázalé snahy ohromit jiným než prvním nabízejícím se řešením - ale pro mě z toho plyne naprosto nulový zážitek, kde se občas usměju nad zajímavou výpustkou nebo nečekaným střihem - ale bez nějakého pocitu finesy nebo opravdové účasti. PS: přišlo mi trochu legrační, že si Ramsay u hrdiny nedokázala vybrat mezi traumaty z dětství a PTSD z Afghánistánu, tak na férovku rozjela oboje. Talk about overkill.
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
8
Pokud odmyslíme skutečnost, že zápletka silně kopíruje legendárního Scorseseho Taxikáře a režisérka se zaměřuje na tělo hlavní hrdiny, stejně jako v kultovní pecce, zůstane nám hodně zajímavá artová záležitost, která mě zaujala mnohem víc, než explicitní úchylárny Nicolase Windinga Refna, jenž mi při sledování rozhodně vytanul na mysli. Děj je hodně předvídatelný, věděl jsem od začátku kudy se to bude vyvíjet i kdo přežije do závěrečných titulků a kdo naopak skončí na lafetě. Každopádně za vidění to stojí.


Dodatečné informace

Původní název:
You Were Never Really Here (více)
  • USA Nikdys nebyl
  • USA You Were Never Really Here
Premiéra v ČR:
1. 3. 2018
Distributor:
Filmeurope
Země původu:
USA, Francie
Přístupnost:
15+
Tržby:
10,89 mil. USD (celosvětově)
Ocenění:
Žádná ocenění