Odnikud

72%

Komentáře a recenze 23

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 089 bodů
8
Snímek stojí na úžasné Diane Kruger,která předvedla úctyhodný herecký výkon. Vůbec jsem netušil jaká vlastně talent se v ní skrývá. Námět je výborný a ukazuje sociální problémy dnešní doby. Nejvíce mne zaujali a bavili scény ze soudního procesu ve kterých nebylo nouze o pořádně hutnou atmosféru a hromadu emocí. Konec mi přišel už trochu přitažený za vlasy,ale i tak jsem spokojený. Německá kinematografie je na vzestupu a Odnikud to jen potvrzuje.
Pete69
Pete69
29 851 bodů
6.5
Velmi dobrý příběh, ale zpracování mě nedostalo. Film má myšlenku, pozvolný vývoj, ale prostě mě neupoutal natolik, že bych zhltnul na jeden nádech. Prostřední část, která se odehrávala u soudu, mi osobně přišla dosti odfláknutá. Nadprůměrný snímek, ale do křesla mě nepřipoutal. 65%
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
8
Extrémně čisté drama, kde o vině a nevině není pochyb na úrovni, kdy právník obviněných je zlá karikatura, jaké jsem si nemyslel, že se ještě mohou objevovat. Procedurálně to funguje jen s ohledem na značnou redukci (zcela chybí přítomnost médií). Nicméně herecky a co do gradace je to podařené a vzhledem k černobílému pojetí je vlastně obdivuhodné, že výsledek umí strhnout.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
6
Fatih Akin je takové německé svědomí. Odnikud je dost nepříjemné drama (to hlavně zpočátku) se skvělou Kruger, na které celý film stoji. Na můj vkus se ale celé soudní scény dost motají v kruhu a tempu pak moc neprospěly.
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
8
Akinův film není banální, jeho otázky jsou relevantní a provedení je na špičkové řemeslné úrovni. Vrcholem filmu jsou herecké výkony. První housle hraje Diane Kruger, která za svůj strhující výkon získala hereckou cenu v Cannes a jistě nebude na evropském poli poslední. Zajímavé ovšem je, že původně byla role psaná pro muže a jelikož Diane Kruger režiséra obdivuje a náhodou se potkali na nějakém festivalu, kde se utvrdili ve vzájemných sympatiích, rozhodl se Akin postavu přepsat z muže na ženu.
lamps
lamps
15 156 bodů
8
Jako osobitá studie psychického stavu člověka, poznamenaného tragickou ztrátou blízkých a otupělého okolním děním, funguje Odnikud výtečně, ale jako film o nápravě selhávajícího systému a naplnění ztraceného životního smyslu je poněkud chatrný a nepřekvapivý. Co film ale zdobí nejvíce, je úchvatný výkon Diane Kruger, která si jde pro zaslouženého Oscara. Více po delší době zde: http://www.subsvet.cz/2018/01/recenze-odnikud-herecky-koncert-diane.html
mojmir.sedlacek
6 033 bodů
8
Mrazivé drama, fungující na rovině celospolečenské i osobní. Tu první drží pevně v rukou suverénní Fatih Akin, o tu druhou se stará výborná Diane Kruger. Je jasné, na kterou stranu současných konfliktů se autor staví, ovšem jeho podání je filmařsky vyzrálé, takže zklamán by neměl být nikdo.
suprfotr
suprfotr
60 bodů
8
Mrazivé, strhující a aktuální. Odnikud kombinuje prvky intimní tragédie, soudního dramatu a thrilleru o pomstě, z čehož by v rukách méně zkušeného tvůrce mohl vzniknout určitý "kočkopes". Akinova režie je ale jistá, navíc si chytře pomáhá rozdělením filmu do tří stylově odlišných kapitol, které samostatně fungují na výbornou. O to, aby fungovaly i jako celek, se stará famózní Diane Kruger v roli ženy nesoucí existenciální tíhu vzešlou z tragické ztráty svých bližních. Kruger je naprosto přesvědčivá ve všech dějstvích a její postava je nosným prvkem triptychu. Za zmínku stojí i kamera a hudba.