Resident Evil: Raccoon City

45%
Resident Evil: Raccoon City

V dříve prosperujícím sídle farmaceutického gigantu Umbrella Corporation je nyní Raccoon City vymírajícím městem na středozápadě. Exodus společnosti udělal z města pustinu… s velkým zlem pod povrchem. Když se toto zlo rozpoutá, skupina přeživších musí spolupracovat, aby odhalila pravdu a přežila noc. (Falcon)




Tom Hardy
Tom Hardy
8 339 bodů
3
Nějak těm adaptacím herních hitů nemůžu v posledních letech přijít na chuť. U Raccoon City mě to každopádně mrzí nejvíc, protože srdce jednoznačně tvůrci mají na správném místě. Jen ta exekuce. Že to je celé levné, takže z ikonických míst vidíme fragmenty, to bych přežil. I průměrnou akci bych skousl. Bohužel naprosto nefunguje casting. A to nejsem někdo, kdo by ho odsoudil dopředu. Většinu herců, co vyfasovali hlavní role, jsem si v něčem jiném opravdu užil. Ale postavám z RE universa nedali nic a nedokázali si je ani nějak osobitě přivlastnit. Spíše než studiový film jejich snažení připomíná LARP, kde měli jeho autoři k dispozici o něco lepší kostýmy a masky. Raccoon City je bezpochyby dobrý úmysl, ale s mizerným provedením. Má své okamžiky, ale buď jsou nedotažené, nebo rovnou nechtěně směšné. Snad to jediné, kde Roberts prokazuje jistou nápaditost, je jeho práce s hudbou. Ale i tady naráží na mantinely vlastního neumětelství. Jeden moment za všechny: Leon sedí na recepci, spí, má na uších sluchátka a poslouchá hudbu. Dveře do stanice jsou dokořán, aby bylo vidět na ulici. Na kopci se objeví kamion, řítí se směrem ke stanici a vybourá se. Následuje obří výbuch. V tu chvíli se kamera vrátí na stanici, hudba ze sluchátek jde do popředí a dveřmi vstoupí řidič v plamenech a jde směrem k Leonovi, který o něm neví. A je to skoro cool. Skoro proto, že řidič se z nějakého důvodu nechová ani jako zombie, ani jako člověk, co hoří, ale jde způsobem, jako kdyby právě vešel do Starbucksu a šel si objednat kafe. Uf.
blazma
blazma
4 928 bodů
8
Asi bych měl upřesnit mé hodnocení. V první řadě bych chtěl zmínit jak moc mě mrzí hodnocení lidí, kteří tento film až dopodrobna porovnávají s herními předlohami. Opět bych chtěl tyto lidi upozornit, že nejde předělat cca 6 hodin hraní do 2 hodin filmu... Ještě když každý tu hru hraje jinak... Druhým bodem jsou samozřejmě sliby tvůrců, že toto bude pecka a fanoušky her to nadchne... Tak i s těmito výroky bych byl opatrný, protože videoherní nadšenci jsou v poslední době až moc nároční.... Nejsem velký znalec herních předloh, remaků ani těch původních her... Pokud mám ale hodnotit to co vím a znám... Herci jako takový mi nevadili. Pokud člověk přimhouří oči, tak je to v pohodě. Leon trochu zklamal, ale byl to poměrně odvážný krok tvůrců, tuto legendární postavu zobrazit takto. Celkově musím říct, že si tvůrci možná vzali velký krajíc, když spojí dva herní díly do jednoho filmu. Velmi náročný úkol, kterému se povedlo, to velmi pěkně spojit dohromady i pár vlastními věcmi přidanými do děje, nebo pozměněnými věcmi. Jenže zároveň neměli čas, abyste si užili jedno nebo druhé prostředí... To co dělalo v Residentu atmosféru, bylo to prostředí ve kterých bylo, ty místnosti, ať už policejní stanice nebo sídlo. Jenže tady nemáte prostě čas se těmito drobnostmi pokochat. Všechno muselo spěchat, takže epické scény, které mohli být epické, museli trvat 10 vteřin a pak to ztrácí kouzlo a vypadá to, že hlavní představitelé vyváznou až moc lehce... I přesto, že jsem rozčarovaný, hodnotím velmi pozitivně. Byli tam věci, které bylo příjemné vidět na plátně tak jako ve hře. Dvě dějové linky v jednom filmu, byl velmi ambiciózní nápad, který se povedl jen na půl, ale každopádně doufám, že se dočkáme dalších dílů, protože za mě to nebylo vůbec špatný... A pokud jste hráli hry, neočekávejte od toho přesný remake.. To zkrátka nejde udělat, každý hrajete hry jinak :) Berte to jako film, který Vám v pár scénách připomene, tuto kultovní herní záležitost.. trochu si to vezme od příběhu a tím to končí. Pokud se k tomu postavíte takto. Věřím, že budete spokojeni jak z filmu, tak z referencí na herní předlohy :) Trochu jsem se rozepsal, takže pro ty co čtou začátek a konec recenzí, Toto je film, který není perfektí, ale ani přehnanou kritiku si nezaslouží.
Floridsky
4 376 bodů
6
Nečekaně zábavné laciné béčko. Odporné CGI, herecké výkony na úrovni školního divadla, předvídatelný scénář, ale také skvělá Carpenterovská atmoška, řádná dávka zmutovaných potvor, zajímavá práce s nasvícením a výborná hudba můžou za to, že se z nové adaptace RE stává mé nové guilty pleassure. Chci další díl! Vzniknout tohle v osmdesátkách, je z toho dnes kult.


Dodatečné informace

Původní název:
Untitled Resident Evil Reboot (více)
  • Německo Resident Evil: Raccoon City
  • Německo Untitled Resident Evil Reboot
  • Německo Resident Evil Reboot
  • Německo Resident Evil: Welcome to Raccoon City
Premiéra v ČR:
2. 12. 2021
Distributor:
Falcon
Země původu:
Německo, USA
Přístupnost:
12+
Rozpočet:
25 mil. USD
Tržby:
41,91 mil. USD (celosvětově)
Čeština:
Resident Evil: Raccoon City je dostupný s českými titulky
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné


Powered byJustWatch