Resident Evil: Raccoon City

45%

Komentáře a recenze 16

Dle počtu bodů
Tom Hardy
Tom Hardy
8 339 bodů
3
Nějak těm adaptacím herních hitů nemůžu v posledních letech přijít na chuť. U Raccoon City mě to každopádně mrzí nejvíc, protože srdce jednoznačně tvůrci mají na správném místě. Jen ta exekuce. Že to je celé levné, takže z ikonických míst vidíme fragmenty, to bych přežil. I průměrnou akci bych skousl. Bohužel naprosto nefunguje casting. A to nejsem někdo, kdo by ho odsoudil dopředu. Většinu herců, co vyfasovali hlavní role, jsem si v něčem jiném opravdu užil. Ale postavám z RE universa nedali nic a nedokázali si je ani nějak osobitě přivlastnit. Spíše než studiový film jejich snažení připomíná LARP, kde měli jeho autoři k dispozici o něco lepší kostýmy a masky. Raccoon City je bezpochyby dobrý úmysl, ale s mizerným provedením. Má své okamžiky, ale buď jsou nedotažené, nebo rovnou nechtěně směšné. Snad to jediné, kde Roberts prokazuje jistou nápaditost, je jeho práce s hudbou. Ale i tady naráží na mantinely vlastního neumětelství. Jeden moment za všechny: Leon sedí na recepci, spí, má na uších sluchátka a poslouchá hudbu. Dveře do stanice jsou dokořán, aby bylo vidět na ulici. Na kopci se objeví kamion, řítí se směrem ke stanici a vybourá se. Následuje obří výbuch. V tu chvíli se kamera vrátí na stanici, hudba ze sluchátek jde do popředí a dveřmi vstoupí řidič v plamenech a jde směrem k Leonovi, který o něm neví. A je to skoro cool. Skoro proto, že řidič se z nějakého důvodu nechová ani jako zombie, ani jako člověk, co hoří, ale jde způsobem, jako kdyby právě vešel do Starbucksu a šel si objednat kafe. Uf.
blazma
blazma
4 928 bodů
8
Asi bych měl upřesnit mé hodnocení. V první řadě bych chtěl zmínit jak moc mě mrzí hodnocení lidí, kteří tento film až dopodrobna porovnávají s herními předlohami. Opět bych chtěl tyto lidi upozornit, že nejde předělat cca 6 hodin hraní do 2 hodin filmu... Ještě když každý tu hru hraje jinak... Druhým bodem jsou samozřejmě sliby tvůrců, že toto bude pecka a fanoušky her to nadchne... Tak i s těmito výroky bych byl opatrný, protože videoherní nadšenci jsou v poslední době až moc nároční.... Nejsem velký znalec herních předloh, remaků ani těch původních her... Pokud mám ale hodnotit to co vím a znám... Herci jako takový mi nevadili. Pokud člověk přimhouří oči, tak je to v pohodě. Leon trochu zklamal, ale byl to poměrně odvážný krok tvůrců, tuto legendární postavu zobrazit takto. Celkově musím říct, že si tvůrci možná vzali velký krajíc, když spojí dva herní díly do jednoho filmu. Velmi náročný úkol, kterému se povedlo, to velmi pěkně spojit dohromady i pár vlastními věcmi přidanými do děje, nebo pozměněnými věcmi. Jenže zároveň neměli čas, abyste si užili jedno nebo druhé prostředí... To co dělalo v Residentu atmosféru, bylo to prostředí ve kterých bylo, ty místnosti, ať už policejní stanice nebo sídlo. Jenže tady nemáte prostě čas se těmito drobnostmi pokochat. Všechno muselo spěchat, takže epické scény, které mohli být epické, museli trvat 10 vteřin a pak to ztrácí kouzlo a vypadá to, že hlavní představitelé vyváznou až moc lehce... I přesto, že jsem rozčarovaný, hodnotím velmi pozitivně. Byli tam věci, které bylo příjemné vidět na plátně tak jako ve hře. Dvě dějové linky v jednom filmu, byl velmi ambiciózní nápad, který se povedl jen na půl, ale každopádně doufám, že se dočkáme dalších dílů, protože za mě to nebylo vůbec špatný... A pokud jste hráli hry, neočekávejte od toho přesný remake.. To zkrátka nejde udělat, každý hrajete hry jinak :) Berte to jako film, který Vám v pár scénách připomene, tuto kultovní herní záležitost.. trochu si to vezme od příběhu a tím to končí. Pokud se k tomu postavíte takto. Věřím, že budete spokojeni jak z filmu, tak z referencí na herní předlohy :) Trochu jsem se rozepsal, takže pro ty co čtou začátek a konec recenzí, Toto je film, který není perfektí, ale ani přehnanou kritiku si nezaslouží.
Floridsky
4 376 bodů
6
Nečekaně zábavné laciné béčko. Odporné CGI, herecké výkony na úrovni školního divadla, předvídatelný scénář, ale také skvělá Carpenterovská atmoška, řádná dávka zmutovaných potvor, zajímavá práce s nasvícením a výborná hudba můžou za to, že se z nové adaptace RE stává mé nové guilty pleassure. Chci další díl! Vzniknout tohle v osmdesátkách, je z toho dnes kult.
blackkocour
blackkocour
3 745 bodů
2
Vidím to černě. Ruku na varle, v životě jsem neviděl ani jeden díl Rezidentního Zla, ale vzhledem k mé obhajobě a očividnému faktu, že celá filmová frančíza u herních fanoušků, prostě nejede a dost kolísá. Teď se přiznejte, fakt jste od toho něco čekali? V mývalově se děje dosti něco nekalého, a pokud se schyluje k další globální pandemii, která bude mít za učinění, že budu muset v krámech, a nejlépe i doma zase nosit roubík, tak prdel režiséra bude po mém odchodu jen ždibek prachu, protože pořád mu neodpustím, že mi tak zkurvil pokračování Strangers.
Martrix
Martrix
2 449 bodů
2
Hru neznám, takže pokud už bych s něčím mohl a chtěl srovnávat, tak jen s dosavadní Resident sérkou s Milkou Jovovich. I bez ní (a to je co říct), je většina filmů z tohoto universa zábavnější, než tento Obyvatel Emil: Mývalí město. Možná je Johannes Roberts velký fanda hry a tak vůbec super gameboy, ale scénárista a režisér je podprůměrný. Pokud tento film vznikl převážně pro nespokojené ortodoxníky herní předlohy a ani ti nejsou dle místních komentářů spokojeni, zdá se být jasné, že je to film na hovno. Žádný horor se nekonal a v předvidatelnosti by zápletka mohla soupeřit s kdejakým pornem. Pobavila mě potitulková scéna...jakoby si Roberts myslel, že mu někdo dá prachy na pokračování. Do půlnoci zapomenu jakoukoliv scénu z tohoto filmu a po Novém roce už si ani nevzpomenu, že jsem ten film vůbec viděl.
Perna182
Perna182
2 015 bodů
2
Předně musím říct, že i když nejsem tak velký fanoušek RE jako SH, tak jsem hrál několik RE her a také jsem viděl i několik těch krátkometrážních filmů.I když je tento film dělaný jako fan servis, s ohledem na lokace, místa, nepřátele a postavy, tak.. vlastně právě proto nefunguje. Jak na fanoušky, tím spíš na běžného laik diváka. Bohužel jen "stará známá místa" nestačí.O hereckém obsazení snad lepší nemluvit. Že herci neumí hrát, když vlastně ani nemají co hrát, by se dalo prominout, kdyby aspoň připomínali postavy z her. Což se moc říci nedá, nejméně o Leonovi, který je dalece mimo nejen vizáží, ale i snad vším ostatním. A slouží zde spíš jako kašpar, ze kterého si dělají všichni srandu. Co taky jiného, když jako policajt neumí ani nabít brokovnici a jediná jeho užitečnost byla ve finále na pár vteřin. Kde jste si stejně potom řekli WTF. Takže výsledek vlastně stejný, nulový. O CGI ani nemluvím, to by se styděli prodávat ve slevě snad i v Lídlu. Jak jsem řekl, jsem fanoušek série, ale ať se snažím, jak chci, najít tady něco pozitivního mi připomíná spíš jiný film (Mission Impossible). Tedy ten Fan servis je to jediné, co mi brání dát to nejhorší možné hodnocen
ondy9
ondy9
1 449 bodů
6
Parta postav co je nonstop sprostá. Když postava řekne sprosté slovo, tak je to sice vtipné, ale mělo by být promyšlené, vhozené do nějakého kontextu, kde je to vtipné, ale pokud je postava po celou dobu jako dlaždič, tak je něco špatně. Film je poměrně narvaný klišé nepotřebnými jumpscary, postavy mají občas divná rozhodnutí a konec moc nepůsobí jako konec. Abych jen nenadával tak se mi velmi líbila atmosféra, prostředí a soundtrack, ta atmosféra to vážně zachraňuje. Nakonec to dopadlo tak, že jsem se i docela bavil 🏖️ 60% (recenze z 10.09.2022)
comex
comex
1 208 bodů
6
Po shlédnutí residenta od netflixu musím říct že tohle se i celkem povedlo. První polovina je až překvapivě dobra a bavila a nebýt horší druhé poloviny kde je těch kravin o dost víc tak ten film mohl být i hodně dobrou bečkovou adaptaci. Dávám o hvězdičku víc kvůli seriálu od netflixu.
ScarFace_V8
ScarFace_V8
880 bodů
6
Po pětileté odmlce od posledního filmového zpracovaní se nám Resident Evil opět vrací na filmová plátna. Kompletně distancovaný od filmů Paula Andersona, tentokrát pod taktovkou Johannese Robertse s příslibem děsivosti a věrnosti herní předloze. Už jsem si začal dělat i naděje. Ovšem ty naděje opadly už při oznámení obsazení. Jako myslím, že ze slečny Kamenové by s pár úpravami mohla být dobrá Jill, ale ten Avan Jorgia jako Leon… hm.. nah. Nic proti herci. Působil docela fajn dojmem ale korejský herec Dong-won Kang z druhého Vlaku do Busanu byl mnohem víc live action Leon jak Jorgia. Což není tak divné, protože postava herního Leona nezapře, že byla modelovaná z japonské postavy, jen mu narovnali oči, zesvětlili vlasy a dali americké jméno. No každopádně od obou trailerů vydaných už první den jsem si od filmu už nic nesliboval. Přesto jsem se, s naprosto minimálním očekáváním a DOOMem Annihilation posilněný, na něj zašel podívat do kina. A když to řeknu rovnou, film má se hrou společný jen název, jména postav a jisté lokace. Jinak si jde kompletně svojí cestou i přesto, že si půjčuje těch pár scén z videoher, především z posledních Remaků. Moc to nechápu – dělají ze záporáků kladné postavy, jiné zase dají na místa kde vůbec nikdy nebyli a jiným úplně změní spojitosti. Nehledě na celkové zahrnutí příběhu prvních dvou her, které od sebe dělí dva měsíce do jednoho filmu kde se to prolínalo do jedné noci. Tím nám film skáče z místa na místo což je umocněno černým obrazem s časomírou, abychom vždy věděli kdy tenhle moment zrovna probíhá. Celkový outbreak jsem rovněž moc nepochopil a virus, o který tu ani moc nešlo měl hodně podivné účinky. Zombies raději ani komentovat nebudu. Celkově když to zhodnotím odsud posud s tím, že to se hrou má společného fakt málo, tak první 1/3 filmu působila docela v pohodě. V poslední třetině, kdy už očividně došel budget, přišel zlom a už jsme se filmu spíš posmívali v co to najednou přešlo.
FiVe
FiVe
876 bodů
6
Jen pro skalní fandy. Jediné co mě mrzí je fakt, že z Leona udělali idiota.