Johnny English znovu zasahuje

64%

Komentáře a recenze 25

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 084 bodů
6.5
Kritici budou určitě brblat,ale nenáročný divák se jistě pobaví. Johnny English se stále drží osvědčeného receptu a to je dobře. Jedná se totiž o bláznivou komedii a v ní se žádných zásadních zvratů,oscarových hereckých výkonů,nebo intelektuálních dialogů nedočkáte. I po stránce příběhu zde v podstatě není žádná změna. Johnny je povolán do akce,protože nikdo jiný není k mání. Johnny udělá spoušť všude kde se objeví. Johnny vykopnou,protože si myslí,že je idiot (a to on vážně je). Johnny si stojí za svým,případ vyřeší a je hrdina. Prostě klasika. Jenže během celého filmu je spousta výborných gagu u kterých se prostě nešlo nesmát. Jsou zde i vyloženě trapné vtipy,které moc nefungují,ale bylo jich jen málo. Tentokrát bych i řekl,že jsem v Johnnym nejednou uviděl i Mr. Beana. Já se výborně pobavil.
Pete69
Pete69
29 697 bodů
4.5
Johnny English se mi nikdy moc nelíbil a kvalita jde navíc s každým dílem ještě o trošku dolů. První "legrační" scéna s flambováním krevet po dvaceti minutách.. inu nic moc. Rowana Atkinsona jsem si zamiloval jako Mr.Beana a i v jiných filmech se to dalo. Jako agent ale u mě propadá.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
6
Je fakt, že žádný díl mě vysloveně neodrovnal, ale protože tenhle žánr bláznivých detektivek je už vlastně mrtvý, tak díky bohu aspoň za toho Englishe. Dějově asi spíš slabší než scénaristicky parádní dvojka, ale těch fakt vtipných scén je tady pořád dost.
filmfanouch6
filmfanouch6
12 644 bodů
6
Když se řekne jméno Rowan Atkinson, většina lidí si automaticky vybaví postavu Mr. Beana a není se čemu divit- Mr. Bean je pravděpodobně Atkinsonova životní role a i přesto, že Atkinson dávno oznámil, že s rolí končí (protože nechtěl, aby ho jeho děti viděly v televizi a myslely si, že mají za tatínka idiota), stále se na něj vzpomíná především jako na Mr. Beana. Atkinson má ale pochopitelně i jiné kultovní role- Zazu z Lvího krále, Rufus z Lásky nebeské, Černá zmije nebo právě Johnnyho Englishe. A i přesto, že jsou Englishové výrazně slabší než eskápady Beana nebo jakákoliv epizoda Černé zmije (jsou spíše průměrní) pořád to jsou nadprůměrné zábavy. Englishové si ale celkem dávají načas- zatím co první Johnny English dorazil v roce 2003, dvojka dorazila až v roce 2011, tedy pauza 8 let. A nyní uběhlo dalších 7 let, takže bylo načase si Johnnyho trochu připomenout a oprášit. A opět do kin nedorazila žádná pecka nebo nějak povedený film, pořád ale dost slušná zábava jejíž jediný problém je, že prostě není ani dokonalá nebo nějak zajímavá. Jednička je slušná komedie, která má perfektního Johna Malkoviche, dvojka je pak důstojné pokračování, které se vydává trochu jiným směrem a trojka se opět vydává jiným směrem, tentokrát spíše k fungování moderních technologií, pracující s hackery, různými technickými vymoženostmi a vlastně celkově aktuálními techno-tématy. Otázka však je ta jestli Johnny English jednoduše nezestárl a do dnešní doby se prostě a jednoduše nehodí. Johnny English je jiný typ postavy než Mr. Bean- zatím co Bean je prostě a jednoduše idiot, English je hrdinný, snaživý smolař, který ale většinou postupuje trochu podivně a vše mu hraje do karet jen tak nějak od sebe. Atkinson pořád dokáže prodat většinu gagů, některé ty gagy jsou opravdu zábavné a překvapivě věrohodně fungují i scény kdy balí Olgu Kurylenko. Problém je ten, že zatím co eskapády Mr. Beana jsou především skeče a na děj se v nich moc nehraje (i přesto celkem slušně fungují oba Beanovy celovečerňáky), English se bez děje a špionážních misí neobejde a jakmile na ně dojde je to výrazně slabší. Jakékoliv scény kdy se dává najevo, že jde o záchranu světa působí nevěrohodně a především postava Johnnyho Englishe trpící jakýmsi ´´charakterovým vývojem´´ působí směsně. Obsazení kromě Atkinsona je poté v pohodě- Olga Kurylenko zase po letech nevypadá úplně otráveně, Ben Miller je jako Bough pořád hodně fajn a Emma Thompson si to zase hrozně dává. Potřetí opět oukey podívaná, kterou táhne především Rowan Atkinson a fakt, že na to prostě má i po letech. Jako komediální blbina velice fajn, jako akční spektákl velice podprůměrná. Johnny English 4 asi není potřeba, celovečerního Mr. Beana 3 bych si ale vlastně dal rád.
hrumsrt
hrumsrt
9 279 bodů
6
Jakože jsem moc rád, že je Bough (Ben Miller) zpět po boku Johnnyho (Rowan Atkinson) spolu jim to dobře ladí a ve výsledky je to jako pěkná vzpomínka na úvodní snímek. Co se ale vůbec nepovedlo je hlavní dějová linka, ke které se nebuduje žádný vztah. Takže jediné, co film tak nějak drží pohromadě jsou jednotlivé Johnnyho sketche. Nejvíce se mi líbila scéna s VR, kdy mi to přišlo snad i celkem originální (tady bych to prostě nečekal), kdy Johnny z toho vytěžil maximum! 55%
Klajnik
Klajnik
8 584 bodů
2
Atkinson ze sebe dělá 90 minut vola v absolutně odfláknutém filmu. English je vyslán na misi a všechno posere, ale nějak se mu snaží pokračovat zdárně kupředu, což mě vede k tomu, že hlavní "hrdina" to má všechno až moc jednoduché. Před koncem filmu mu vedení přestane důvěřovat, protože je to hňup a on se na vlastní pěst vydavá zabránit krizi. To schéma je mi povědomé a voloviny, které se dějí mezi tím mě nijak nerozesmívaly. Vůbec to nefunguje. Je to trapné (kromě scény sestupu ze schodů v brnění) a zbytečné.
blazma
blazma
4 928 bodů
4
Tak moc jsem doufal, aby to bylo stejně dobré jako předchozí díly, ale bohužel to tak není. Atkinson už to nedokázal utáhnout sám, vtipy byli dost vlažné a tuctové. Zkrátka to kouzlo Johnnyho Englishe mělo skončit u prvního dílu.
blackkocour
blackkocour
3 745 bodů
6
Kluzká fazole dělá pořád píčoviny, a taky hraje v píčovinách. Ale co, když ho to baví a mě také, není co řešit.. Jen mě dokáže udivovat, že se seriózní jedničky se to postupně vyvražďování na prázdnou schránku pro ošušněné kindery. Ale složenky se něčím platit musí.
Rabadi
Rabadi
2 259 bodů
6.5
Překvapivě se Rowan Atkinson ještě jednou ponořil do role Johnnyho Englishe a tak nějak to funguje. Příběh průměrný, ale dá se na to koukat. Výborné herecké obsazení, nečekané zvraty, trapné vtípky a opět chování James Bond-Mr. Bean-inspektor Closeau.
alfamovies
alfamovies
1 893 bodů
9
Scénář sice slabší, ale nenašel by se nikdo, kdo by se v kině neválel smíchy. Nejvtipnější z celé série. Dokonalej Rowan Atkisnon opětovně předvádí nejdebilnějšího agenta světa. Pro mě bylo důležité, abych se u filmu dost nasmà, a to se stalo. Všem ho doporučuji. 90%