(Ne)obyčejný kluk

80%

Komentáře a recenze 18

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 088 bodů
9
Wonder je emoční ždímačka,která to ale vůbec nemaskuje. Ba naopak to dokáže prodat se vší parádou. Občas je prostě zapotřebí shlédnout film,který je milý,lidský a nese v sobě nádherné poselství. Já byl ze snímku na měkko. A to tak,že jsem schopen přejít všechny nedostatky,které v sobě Wonder skrývá, protože mne dokázal nabít pozitivní energií. Až na pár výjimek se k sobě všichni chovají mile a zdvořile a i když je to v dnešním světě spíše utopie,tak bych si přál,aby to takto fungovalo všude. Nádherně natočené a hlavně úžasně zahrané. Dětští herci byli vynikající a hlavně oni mají lví podíl na úspěchu tohoto snímku. Popravdě se ani nedivím,že Wonder sklízí všude po světě pozitivní reakce. V dnešní době se děje všude ve světě mnoho hrozných věcí a je potřeba si ten život nějak zpříjemnit - třeba milým snímkem. Snad i proto trochu nadhodnotím a dávám 90%. PS: Za Hvězdné války samozřejmě také přidávám pár procent. Navíc Mandy Patinkin byl i přes minimum prostoru skvělý!!
Pete69
Pete69
29 697 bodů
7
Pěkný film, který mi trošku pokazil typicky americký happyend. Postupem času se ukazuje, že nejen nemocí postižený mladý hoch to má těžké, mají to těžké i lidi kolem něj.. Příběh je lidský a plný emocí, ale pořád ze sebe nesejmul americkou nálepku a je v něm i troška klišé. Celkově však dobrá podívaná - 70%
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 393 bodů
8
Příběh, který napsal život sám a je k zamyšlení. Nenávist k člověku jenom proto, že je odlišný jakýmkoli způsobem existuje po generace. Snímek vypráví osud Augusta Pullmana s vrozenou vadou obličeje. Spousta operací, ale jizvy zůstaly. A vydal se do školy do páté třídy. Bude přijat místními dětmi? Atmosféra je sice více rodinného typu, ale otázka je položena. Děj se nezaměřuje pouze na Augustina, ale probírá i počínání lidí kolem něho. A nejsou to jen rodiče. Každý máme svůj osud a nikdo není bez vady. Ať fyzické či psychické, ale málokdo si to umí připustit. A právě na to se snímek zaměřuje především. Než začít druhého soudit či ho zesměšňovat, měl by se každý nejdříve podívat především na sebe. Příběh chytí za srdce, což znamená, že plní očekávání. Emocionální prvky povznášejí pocit pochopení. Bohužel se to neobešlo ani bez kýče, což je škoda. Reálnost je tím srážena na kolena. Jakob Tremblay v roli Augusta podal skvělý výkon. V roli rodičů Julia Roberts a Oven Wilson. U obou trochu překvapení, neboť známé tváře odvádí od daného problému pozornost, ale dá se to ustát.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
6
Až příliš optimistická story o nástrahách dětství, dospívání..jako dost fain se na to koukalo, ale ta přemíra optimismu mi tu zas tak moc neseděla. Potlesk ve stoje to samozřejmě zabil.
lamps
lamps
15 156 bodů
6.5
Rozhodně je to film, na který by se měly dorůstající děti podívat a přijmout jeho poselství. Ale rozhodně to není kdovíjak výborná filmařina, protože jednorozměrným charakterům to moc nebaštíme a střípkovité vyprávění občas pálí ve vztahu k celku trochu do ztracena. Hodně tomu pomáhají přirozeně hrající herci a líbilo se mi přepínání do fantazie hlavního hrdiny, ale jinak nic víc než rutinní sentiment pro celou rodinu s nejočekávanějším možným happyendem...
filmfanouch6
filmfanouch6
12 644 bodů
8
Byl jsem dojat protože mám rád krásné lidské příběhy. Jacob Tremblay je talentovaný chlapec, Julia Roberts a Owen Wilson na to pořád mají. Je to hrozně silný a Chboskymu přeju plodnou kariéru protože řemeslník je to peckový.
hrumsrt
hrumsrt
9 284 bodů
8
Zase jeden z těch filmů, který by měl vidět povinně každý! Všichni jsme v něčem jako Augie, kdy děti jsou a umí být zlí... Příjemné obsazení, zajímavá volba kompozice. Jen už jen z plakátu víte o čem to asi bude, co čekat a taky přesně tohle dostanete. Mě potěšil Noah Jupe, zase jeden z velkých potenciálů! 75%
Petrson
Petrson
4 166 bodů
9
Vlastně jsem se toho filmu "bál" a dlouho odkládal, že to bude kýčovitý klasický příběh nešťastné bytosti, která bojuje s okolím, svým osudem. A ono to dokonce tak bylo, jenže...mě to vtáhlo do děje, byl jsem mile překvapen srovnáváním s příběhy ostatních hrdinů filmu. Přes sentimentálnost a kýčovitost to skvěle fungovalo a dojímalo. Bylo to téměř černobílé a vystavěno tak, že i když člověk věděl dopředu někdy pointu, přijal to. Prostě pozitivní film a skvěle odvyprávěný na více ústředních postavách. Knižní předloha byla asi jistotou laskavého přístupu.
  • pozitivní přistup k životu, námět, scénář, herci...
  • postřehy jedné postavy doplňují jiné postavy svým pohledem na tu samou věc
  • některé situace to chtělo dotáhnout, nebo byly příliš "americké"
VasaFlasa
VasaFlasa
2 827 bodů
8
Film hrající hodně na city, který především díky výbornému hereckému výkonu Wilsonovi a Robertsové, ale také mladému Tremblay, přinesl kvalitu ve 113 minutách. Zrovna tento film si na rozdíl od jiných českou kino distribuci zasloužil, ale bůhví proč se u nás dostal rovnou jen na DVD.
Edward
Edward
2 481 bodů
10
10/10