Bajkeři

46%

Komentáře a recenze 30

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 088 bodů
3
Petra Kolečko mám jako scénáristu velmi rád,ale zde teda šlápl hodně vedle. Bajkeři postrádají jakýkoliv humor,nebo zajímavě napsanou repliku. Všechny postavy jsou napsaný velmi šablonovitě a snímek nedokáže po celou dobu jakkoliv překvapit. Kdo rozhodoval o výběru hercích do hlavních rolí je mi opravdovou záhadou. Mišík je průměrný zpěvák a jako herec je ještě mnohem horší a takto bych mohl ukázat na většinu herců. Od filmu jsem nečekal nic,ale i přesto jsem zklamaný. Hold jsou pro naši zemi Teenagerovské komedie zakleté.
Pete69
Pete69
29 761 bodů
1.5
Děs a hrůza. Pokus o navázání na dobré teenagerovské filmy Snowborďáci a Rafťáci... jenž tady se to krutě nepobedlo. Jediný, kdo hraje je Pavel Nečas o partičce mlaďasů a holek se nedá snad ani mluvit. Okořenit černoškou? Proč ne, ale musela by něco zahrát, ne tam jen být. Příběh plochý, předvídatelný. Největší legrace byla s úchylným Matonohou a to ho považuji za strašného herce.. 15%.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 393 bodů
2
No jo, no. Od snímků ´Snowborďáci´ (2004) a ´Rafťáci´ (2006) už uběhla dlouhá doba a tak si někdo zřejmě řekl, že by nebylo od věci se k něčemu takovému vrátit. Jenomže si už nějak neuvědomil, že doba *prcičovských* teenagerovských filmů je už dávno také pryč. Přizpůsobení dnešní době, jako nějakou originalitou, to bohužel nezachránilo. A tak tu máme další současnou mládež, tentokrát závislých na smartphonech, snažící se během cyklistické túry se vzájemně sbalit. Hlavně kluci, kteří ani neví jak na to. A tak to všechno vypadá jak to vypadá. Jediní *nadržení* tu jsou dospělí chlapi. Už první scéna rozhovoru otce se synem dává jasně najevo, jak to celé bude vypadat. A to je asi tak všechno. Příběh? Fakt tu nějaký je? Vlivem současné liberální doby není opomenuta ani homosexualita a mezi dívkami je jedna slečna tmavé pleti. Nic proti ničemu, ale kdyby toho alespoň bylo využito. Současné propagandistické míchání ras, či homofobní a sexystické urážlivé prupovídky do toho rozhodně nepatří. Jenomže ono tady v podstatě o nic jiného nejde. A to tu není nouze ani o nějaké ty úchylky. Dětinský pubertální humor snad jen pro pubertální diváky. “Sex je náš…” v devadesátých letech zpívala kapela Lucie a jak je vidět, čeští filmaři se toho stále drží. Sice hezky, ale už dlouho. Setsakramentsky dlouho.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
0
Další scénář, kde si Kolečko plete tupou amorálnost s cool kontroverzi a nekorektním humorem - film, kde nesympatické a zlé postavy dostanou přesně to, co chtějí, jako obměnu za to, že to začnou chtít. Další film plný legračního product placementu, stylizovaný způsobem, že před dvaceti lety by už to bylo vyšlé z módy. Adam Mišík je tragický neherec a film si to uvědomuje, tak jeho hlavní postava prakticky nic nedělá, aby bylo napácháno co nejmíň škody, čili se vyprávění rozpadá, protože v jeho středu je jen černá díra. Říkal jsem si, že tomu dám třeba jednu hvězdu, protože na rozdíl od Dezertéra to má aspoň začátek, prostředek a skoro i konec, ale pak začal najednou zpívat Mišík cover na Večernici, ačkoliv nemá s dějem nic společnýho, a už jsem se v tom nějak ztratil.
bayern
13 716 bodů
0.5
Neustále se divím,co se to u nás natáčí za hrůzy a na co filmaři dokáží sehnat peníze a jen si říkám-proč?proč?Bohužel je u nás velké spousta mladých rádoby herců(a v tomto případě i hit zpěváků),kteří za mrzký peníz budou hrát ve všech,hlavně,že z toho něco kápne a že na to do kina nikdo nepřijde,to už jejim celkem fuk.Těch 5 procent je jenom za pěkné léto!!
filmfanouch6
filmfanouch6
12 644 bodů
2
Omluvte můj slovník.. Co to kurva bylo?! Jedná hvězda za Vágnerovou která jediná působí, že si roli užívá a nešla si jenom pro šek. Když jsem však viděl Matonohu, Suchánka a Postráneckýho vedle sebe totálně znuděný, došlo mi, že už fakt líp nebude. Scénář očividně nepsal Kolečko ale někdo kdo nenávidí lidi kolem sebe a všichni jsou mu k zlosti. Tady se fakt může hodnotit jenom Vágnerová a krásný záběry na přírodu.
avenis
avenis
8 067 bodů
6
Čekala jsem ptákovinu a tak jsem ani nebyla moc rozmrzelá. Nakonec se ukázalo, že herci na place si všichni uměli udělat srandu sami ze sebe. Takže jsem se celkem bavila taky. Krásná příroda, to se musí nechat. Hned bych skočila na kolo a jela s větrem o závod (bez elektropohonu). Hana Vagnerová jede ... nejen na kole. Její filmografie se utěšeně rozrůstá a co film, to výrazná postava. (12.3.2021)
rkotvald
rkotvald
3 162 bodů
3
Do včerejška byl nejtrapnější moment mého života ten, kdy jsem uprostřed toho nejlepšího řekl Zuzce "Alčo." Děkuju Kolečkovi, neomylnému to autorovi laciných scénářů, že mi pomohl zapomenout. Hodina a půl s jeho Bajkery byla totiž mnohem trapnější, než celonoční vysvětlování, že když chlap řekne "Alčo", má tím na mysli "Zuzko." Chápu, že napsat něco vděčného pro dnešní puberťáky je nadlidský úkol, tak ale se na to prosím vás vykašlete, když ty děcka neumíte zaujmout jinak než že všem postavám narvete do pazoury telefon. Málem jsem si leknutím cvrknul do gatí, když se po filmu rozsvítilo a sál byl narvaný k prasknutí; já měl totiž celou dobu za to, že tam jsem sám. Tu jednu hvězdu jsem vylovil v lomu při koupačce a patřím těm mladým holkám, aby to po téhle zkušenosti s filmem nevzdaly.
nikol125
nikol125
2 781 bodů
10
Za mě skvělá komedie. Pouštěli jsme si ji ve škole a celá naše třída se smála. Nejvíce paní učitelka, která viděla film Bajkeři poprvé. Prý se těší na příště, až si zase vybereme nějaký film, který ještě neviděla. Díky nám poznává stále nové a nové filmy.
brusvejn44
brusvejn44
1 005 bodů
8
Pavel Nečas!