Bajkeři

46%
Bajkeři
Plakát traileru

Bajkeři slibují být rozvernou letní komedií ve stylu Snowboaďáků a Rafťáků. Nevlastní bratři Jakub a David společně s kamarádem Sašou tráví většinu času ve světě sociálních sítí. Vztahy pro ně představují chaty s virtuálními dívkami, které nikdy neviděli, obživu falešná módní show, v níž se předstírá něco, co není a největší životní problém pak vybitý mobil nebo nefunkční wifi.  Na nátlak rodičů jsou donuceni vydat se pod vedením Davidovy půvabné „macechy“ Terezy na dvousetkilometrový cyklovýlet. S překvapením zjišťují, že tam venku je skutečný svět, v němž život  znamená víc, než status na facebooku, opravdové dívky vypadají poněkud lépe, než kreslené akční hrdinky virtuálních her a k lásce patří také sex. Srážka se životem sice nese jistá úskalí, ale s humorem, tentokráte „Kolečkovsky“ ironickým, se dá zvládnout nejen výšlap do strmého kopce, stavba stanu,  chybějící elektrická zásuvka,  ale také sok v lásce.




Recenze: Bajkeři

Kinobox.cz
40%

Vadí mi především to, že tvůrcům chyběly dostatečné řemeslné schopnosti (a možná peníze), takže leckterý záběr má vyloženě vyblité barvy, střih tahá za oči, a scény celkově postrádají tempo (které by se dalo značně vylepšit pouhým nápaditějším střihem / kamerou / hudební složkou).


Brenan88
Brenan88
47 084 bodů
3
Petra Kolečko mám jako scénáristu velmi rád,ale zde teda šlápl hodně vedle. Bajkeři postrádají jakýkoliv humor,nebo zajímavě napsanou repliku. Všechny postavy jsou napsaný velmi šablonovitě a snímek nedokáže po celou dobu jakkoliv překvapit. Kdo rozhodoval o výběru hercích do hlavních rolí je mi opravdovou záhadou. Mišík je průměrný zpěvák a jako herec je ještě mnohem horší a takto bych mohl ukázat na většinu herců. Od filmu jsem nečekal nic,ale i přesto jsem zklamaný. Hold jsou pro naši zemi Teenagerovské komedie zakleté.
Pete69
Pete69
29 697 bodů
1.5
Děs a hrůza. Pokus o navázání na dobré teenagerovské filmy Snowborďáci a Rafťáci... jenž tady se to krutě nepobedlo. Jediný, kdo hraje je Pavel Nečas o partičce mlaďasů a holek se nedá snad ani mluvit. Okořenit černoškou? Proč ne, ale musela by něco zahrát, ne tam jen být. Příběh plochý, předvídatelný. Největší legrace byla s úchylným Matonohou a to ho považuji za strašného herce.. 15%.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 387 bodů
2
No jo, no. Od snímků ´Snowborďáci´ (2004) a ´Rafťáci´ (2006) už uběhla dlouhá doba a tak si někdo zřejmě řekl, že by nebylo od věci se k něčemu takovému vrátit. Jenomže si už nějak neuvědomil, že doba *prcičovských* teenagerovských filmů je už dávno také pryč. Přizpůsobení dnešní době, jako nějakou originalitou, to bohužel nezachránilo. A tak tu máme další současnou mládež, tentokrát závislých na smartphonech, snažící se během cyklistické túry se vzájemně sbalit. Hlavně kluci, kteří ani neví jak na to. A tak to všechno vypadá jak to vypadá. Jediní *nadržení* tu jsou dospělí chlapi. Už první scéna rozhovoru otce se synem dává jasně najevo, jak to celé bude vypadat. A to je asi tak všechno. Příběh? Fakt tu nějaký je? Vlivem současné liberální doby není opomenuta ani homosexualita a mezi dívkami je jedna slečna tmavé pleti. Nic proti ničemu, ale kdyby toho alespoň bylo využito. Současné propagandistické míchání ras, či homofobní a sexystické urážlivé prupovídky do toho rozhodně nepatří. Jenomže ono tady v podstatě o nic jiného nejde. A to tu není nouze ani o nějaké ty úchylky. Dětinský pubertální humor snad jen pro pubertální diváky. “Sex je náš…” v devadesátých letech zpívala kapela Lucie a jak je vidět, čeští filmaři se toho stále drží. Sice hezky, ale už dlouho. Setsakramentsky dlouho.


Dodatečné informace

Původní název:
Bajkeři (více)
  • Česká republika Bajkeři
  • Česká republika Bajkeri
  • Česká republika Bikers
Premiéra v ČR:
19. 10. 2017
Distributor:
Falcon
Země původu:
Česká republika
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné


Powered byJustWatch