Neviditelný

74%
Neviditelný

Když Cecilia (Elisabeth Moss, hvězda seriálu Příběh služebnice) pochopila, že chodí s psychopatem, bylo už pozdě. Izolovaná v luxusním sídle majetnického vynálezce si uvědomí, že má-li přežít, musí utéct. To se jí podaří, a když se od expartnerova právníka dozví, že ten její odchod neunesl a spáchal sebevraždu, po letech se může znovu konečně svobodně nadechnout. Navíc je bohatá, protože bývalý přítel jí asi ve zvráceném gestu odkázal obrovský majetek. Tak proč je i dál tak neklidná? Proč má pořád nervy na pochodu? Proč se kolem ní dějí věci, jež nedokáže vysvětlit a které mají čím dál děsivější průběh a důsledek? Existují jen dvě alternativy. Buď se Cecilia regulérně zbláznila, nebo se v její blízkosti pohybuje někdo, kdo je doslova neviditelný a má jediný cíl – připravit ji o všechno, na čem jí v životě kdy záleželo. Jenže jak můžete bojovat s protivníkem, kterého nevidíte a který možná navíc existuje jen ve vaší hlavě? (Cinemart)




Recenze: Neviditelný

Kinobox.cz
75%

Neviditelný určitě není dokonalý film - celkový kredit mu trochu snižují hlavně natažená stopáž (trvá okolo dvou hodin, což se už na první pohled jeví zbytečně moc) a občasné (pro děj různou měrou zásadní) díry v logice (nenapravitelní šťouralové a hledači chyb a nesrovnalostí si tady určitě přijdou na své).

Kinobox.cz
60%

Neviditelný je zajímavý především tím, jak a proč vznikl. Universal má téměř jisté, že na něm slušně vydělá a že se za pár dní může začít s natáčením Neviditelné ženy. Není to debilní film, není to trapný film, a jako žánrová jednohubka je naprosto přijatelný. Je to film, který měl potenciál a obávám se, že ten potenciál nebyl dostatečně vytěžen pouze kvůli tomu, že si Whanell nedal víc práce se scénářem, což je opravdu škoda.


Pete69
Pete69
29 102 bodů
7
Popravdě jsem čekal více. O snímku jsem nevěděl vůbec nic, jen to, že má slušné divácké hodnocení. První půlhodinu příběh opravdu tajemný a když se objeví neviditelný ex, váhal jsem, jestli je to duch, nebo má opravdu neviditelný oblek, což bohužel naznačila sama hlavní hrdinka na začátku příběhu. Atmosféra hutná, je celkem děsivé, že je vedle vás někdo neviditelný. Věc, která se objevuje v příbězích a pohádkách od nepaměti v novém hávu působí dobře. 70%.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 265 bodů
4
Neviditelný je film tvůrce, který chce o všem hodně přemýšlet, chce hodně přinést důmyslnou formální stránku, ale prostě na to nemá. Stejně jako Upgrade to postrádá jakoukoliv finesu a cit, je to jen spousta smutné snahy, hyperaktivní mávání rukama s cílem, abychom si ho někdo všimnul, ale bez talentu na jakékoliv frontě. Vím, že je kruté to takhle říct, ale život je někdy krutý.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
8
Po dlouhé době fakt dobrý thriller, který si navíc vystačí s málem. Whanell dokázal, že Upgrade nebyla náhoda, servíruje hutnou nepříjemnou atmosféru v každé druhé scéně a přitom nesklouzává k laciným lekačkám (tohle mají s Wanem společné).

Dodatečné informace

Původní název:
Neviditelný (více)
  • USA Neviditelný
  • USA The Invisible Man
Premiéra v ČR:
5. 3. 2020
Distributor:
CinemArt
Země původu:
USA
Přístupnost:
15+
Rozpočet:
7 mil. USD
Tržby:
144,49 mil. USD (celosvětově)
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné


Powered byJustWatch