Souboj pohlaví

64%

Komentáře a recenze 19

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 059 bodů
7
Považuji se za milovníka sportu a tenisu obzvlášť,přesto jsem o tomto souboji pohlaví nikdy neslyšel. O to více jsem rád,že vznikl tento snímek,který mi přiblížil události,které tomu zápasu předcházeli a poté i samotný zápas a jeho dopad na tenis jako takový. Snímek byl natočený velmi svižně a nechybí v něm podstatné momenty ze života Billie Kean Kingové a Bobbyho Riggse. Emma Stone je s černými vlasy krásná a Steve Carell je prostě výborný. Pobavil jsem se a přitom jsem nabyl nové informace. Přesně to od životopisných snímků očekávám.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
6
Vypiplané retro drama, navíc Emmu fakt můžu a ani tady coby Billy Jean nezklamala. Další zajímavá porce us historie, i když zápas samotný byl spíš takovou estrádkou.
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
7
Tenhle film měl potenciál stát se senzací, ale bohužel nestal. Chyba je bohužel na straně režisérského dua Dayton a Faris, které bohužel absolutně nepochopilo, co vlastně točí. Tenisové scény jsou nudné, romance není dotažená a takhle nevyužít Elisabeth Shue, to je děsný, zvláště když se na konci filmu ukazuje, že to je vlastně čtvrtá hlavní role. Film tak táhne Emma Stone, která je opět naprosto výborná a překvapivě docela dobrý je i jinak herecky toporný Carrel, který je na nesympatické hajzly specialista. Na komedii je to málo vtipné, na sportovní film, tam chybí sport, na lesbickou romanci to ujde. Film má sice řadu zajímavých režijních nápadů a některé momenty jsou fajn, celkově ale funguje tak na půl plynu. Vystřihnout dvacet minut a bylo by to mnohem lepší. Škoda, že to nenatočil jiný režisér, čestná prohra.
lamps
lamps
15 150 bodů
6.5
Výborný Carell, který je všechno, jen ne herecké dřevo (což ukazuje už dobrých 12 let), kouzelná Emma Stone a velmi průměrné životopisné drama s jednoznačným průběhem a nedotaženými vedlejšími linkami. Sympaťákem filmu měla být jen a pouze Emička, ale ve finále jsem jako chlap stejně fandil nafoukanému Riggsovi, což je známka značného režisérského failu. A nic už na tom nezmění fakt, že to díky bohaté zásobě zajímavých postav a motivů poměrně rychle uteče. V příběhu inspirovaném takhle společensky významným a zároveň silně osobním námětem se mělo na všem mnohem více zapracovat a zpomalit, a ne vyprávět jako v polodokumentárním televizním filmu vycucaném z prstu.
blackkocour
blackkocour
3 745 bodů
6
Kdo vyhraje? Feministická fuchtle, která má bobra až po pupku nebo šovinistický gamblerský prase, které má pár let do důchodu.. Ušetřím vám trápení, vyhraje Billie, Billie Jean Kingová. Nejsem příznivcem tenisu, ale jsem hráč. Amíci musí z každého a z čehokoliv velké dráááma. Hele, nemám nic proti, když se ženská snaží o něco, co víc zvládají muži. Jsem taky za rovnoprávnost u mužů a stejně tak u žen, ale když mi to kurva někdo cpe do rypáku, strašně silným a odpuzujícím způsobem, mám chuť všechny prostřílet.. Zápas století, těchto už bylo.. nebyl první a ani nebude poslední, nedělejte z toho sebevětší šaškárnu. Steve Carell a Emma Stone, byly nejlepší výběr pro Billy Jean a Bobbyho Riggse, nikdo jiný by je nedokázal dobře ztvárnit jako oni.
Miller
Miller
2 220 bodů
6
Co se skvělými výkony, když k nim přidáte nenápaditou výpravu, absolutně strašnej soundtrack a ne moc dobře odvyprávěnej příběh? Musim se přiznat, že na konci mě už BJK absolutně vytáčela a doufal jsem, že ji Riggs natrhne koule, docela blbý, když cíl filmu byl, aby to bylo naopak. Po delším rozvažování, jestli to jsou lepší 3 nebo hodně slabý 4 jsem si řekl, že sebelepší herecký výkony prostě nemůžou film vytáhnout o 2 hvězdy. Hodně promarněný, protože s jinym režisérem a scénáristou by mohlo jít o jeden z nejlepších sportovních filmů dekády, příběh je to totiž fakt skvělej.
Mildik15
125 bodů
5.5
Zajímavý retrosnímek, nedávno jsem zkoukl jiný tenisový film Borg vs. McEnroe a musím říct, že tento zápas o rovnoprávnost mě občas nudil o trochu více. Zábavný byl Steve Carell, ten se do role hodil. Emma hraje dobře, ale spíš jí sedí komediálnější nota. Perfektní, jak se tvůrci trefili do podoby pravých hráčů.