Vzteklina

64%

Komentáře a recenze 10

Dle počtu bodů
ballrog
ballrog
21 454 bodů
3
Po shlédnutí prvního dílu se nemohu zbavit dojmu, že se jedná o coververzi Slunce, seno, jahody, kde je rekordní dojení nahrazeno vzteklinou, a celé to bude říznuto neúspěšnou snahou o napodobení Městečka Fortitude. Vzteklina zatím kvalit ani jednoho z citovaných děl nedosahuje, přestože snaha Hádka vypadat a hrát co nejvíce jako Šimon Plánička je více než zjevná. Takže zatím špatně.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
6
Produkce HBO, které se ČT tímhle očividně chtěla přiblížit, je prostě pořád někde jinde. Vzteklina se tváří jako tajemný thriller s přesahem do minulosti, pravda je ale taková, že Hádek v hl roli nestíhá, půlka dílů je tady zbytečná a ve finále i ta motivace záporáka dost podivná. Jako vykročení správným směrem je Vzteklina ok, seriálová událost ale ani omylem.
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
3
Úvodní scéna prvního dílu byla takové WTF, že jsem nic tak špatně režírovaného snad ještě neviděl. V podstatě kombinace béčkového osmdesátkového horroru s černou komedií. Jenže ono se to začalo brát vážně. Říkal jsem si, že to bude přiznané béčko se vším, co k tomu patří, ale celé to vyznělo do prázdna. Herecky to docela slabota, hlavní hrdina Kryštof Hádek je bez charizmatu a jeho vzhled je hodně velká pomsta, když si člověk vezme, jak vypadá ve skutečnosti. Tohle se opravdu moc nepovedlo.
Pas
Pas
6 225 bodů
4
Šumavské hvozdy nabízejí zajímavé prostředí pro mysteriozní temný thriller, navíc prostředí neotřelé vůči betonové džungli velkoměsta.Rozjezd celé série nebyl špatný ,dokonce s lehce hororovým nádechem kdy atmosféra lesní chaty bičované přírodními živly nabidla solidní kulisu pro tajemné vraždy.Poté však nastává značný pokles kvality i tempa.Samtoný příjezd hlavního hrdiny který se ujímá vyšetřování ještě tak tragický není, ovšem následující dějová linie ano. Scénarista, bůhvíproč, má neskonalou potřebu naroubovat na děj krimi příběhu manželské vztahy, sousedské rozepře,rodinná pouta a bezpočet dalších motivů..Snímek díky tomu sklouzává do parodie (někdy zřejmě i nechtěné) ale hlavně se kupí logické nesmysly a stupidní jednání postav.Po lese v okolí běhají nakažená zvířata ale rodinka si v pohodě vyjede na houby...V tomto duchu se odvíjí většina série, což se jeví jako evidentní natahování času.Pokud by to sestřihali do poloviční stopáže vůbec by to nebylo od věci.Samotné rozuzlení je pak opravdová chuťovka. Nutnost nacpat do krimi příběhu historicko-politické vazby ,kdy zlí Češi ubližují hodným Němcům řešit nehodlám, jen platí logika o příčině a důsledku.Pachatel je odhalen a dopaden ,hlavním hrdinou ,policie zase někde lelkuje s hamburgery na kanapi.To mohlo být i horší ovšem závěrečná scéna "nemá chybu"!!! Jako z laciné telenovely nám je nabídnuta hádka o nábytek manželů Papežových u dodávky na silnici. Madam nevěrná nastoupí do dveří vpravo a dodávka odjíždí. Z toho jasně vyplývá , že řídil někdo jiný. Tipnul bych si jejího milého Machara kterého pustili i když zabil "medvědáře" což mu policajti předtím sdělili ve vazbě.Tady už opravdu tvůrci silně přestřelili asi pod vlivem lysohlávek které zapili Alpou. Čtyřicet procent za solidní herecké výkony a plenéry .Jinak velká bída a nenaplňené očekávání.
Petrson
Petrson
4 166 bodů
7
Nejsem příznivcem detektivek. Když už, tak mě baví mystický thriller The OA!, či True Detectiv. Vzteklina je ale prostě domácí kousek asi s omezenými finančními možnostmi. Je důmyslně napsaná a vystavěná tak, abyste měli chuť se dozvědět, co by se mohlo dít dál. Dobré recenze mě zaujaly, tak jsem si to dal. Škoda, že Šumava není mystická, tajemná, syrová, okleštěná od humoru, který mi tam často nepasoval, stejně jako některé postavy, resp. ztvárnění postav. Logika sem tam dostala nafrak, ale na domácí tvorbu je to pořád výjimečné dílko s propracovaným nápadem.
dapa
dapa
19 bodů
1
Po přečtení "profesionálních" recenzí (naposledy dnes na Novinkách) vč. té od známé bijky Mirky Spáčilové, jsem nabyl dojmu, že recenzentům pouštěli asi nějaký jiný film/seriál plný divukrásných obrazů a strhujícího příběhu, zatímco na mě ve veřejnoprávní TV zbyla jen jakási podivná pitoreskní slátanina neobratné variace na detektivku a nechtěné parodie béčkových thrillerů, které dominoval překvapivě až ochotnicky nepřesvědčivý projev Kryštofa Hádka. Převažující emocí nad tímto dílkem byl nekončící údiv. Má žena statečně vydržela až do hořkého konce. Já ale ne, asi proto, že nežehlím ...