Příběh služebnice

79%

Komentáře a recenze 12

Dle počtu bodů
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
6
Velmi natahovaná kvalita. Nakonec to ale nezachází dál než filmové adaptace stará čtvrt století. Navíc mě nebavilo koukat na ty desaturované barvy, zvlášť když film tak dobře pracoval s barevnou symbolikou, ke které mizanscéna vybízí. Bohužel vzniklo jen naplnění společenské objednávky v tom, jak má vypadat kvalitní quality TV. (Po pěti dílech jsem opustil.)
hanys_
hanys_
18 771 bodů
6
Skoro jako od Orwella. Totalitní společnost, všudypřítomné "Oko"...podobnost asi nebude čistě náhodná. Nicméně i přesto, Příběh služebnice ukrývá fakt velký potenciál. První série ho ale boužel jen tak nastínila (až na výborný poslední díl). Takovýmhle tempem se tohle téma bude dát ždímat i 5-6 sezon, aniž by se v nich něco převratného stalo. s1 3/5,
limeta
limeta
5 177 bodů
9
Je to neuvěřitelně chytlavý, každý díl hltám. Super atmosféra, vychytané detaily, výborné obsazení a vyrovnaná kvalita dílů i sérií dělá z tohoto seriálu opravdovou lahůdku. Příběh upoutá, zaryje se pod kůži a vede k dalšímu přemýšlení co by bylo...kdyby...
stantheman
stantheman
2 399 bodů
8
Nezaměnitelná atmosféra , temný příběh z blízké budoucnosti , který nese současné znaky. Drásající , tajemné a znepokojivé . Výborné obsazení , režie i hudba. Není tato vize nereálná , když se díváme kolem sebe....??? Skvělé jsou flashbacky , které dramatičnost nezatěžují a skvěle posouvají vpřed celý děj seriálu. Je nutno také zmínit výbornou hudbu , kostýmy a vů§bec celou výpravu.
Temný Pán ze Sithu
Temný Pán ze Sithu
2 211 bodů
9
V první řadě se přiznám,nesnáším křesťanství,touto vírou totálně opovrhují a doslova ji nenávidím(stačí se podívat do historie nebo na tento seriál a pochopíte proč)takže mi dlouho trvalo než mě manželka presvedcila,abych se na to s ní díval..a nekecám je to velice zajímavý a povedeny seriál,jasné těch blbosti o bohu je tam strašně ale strašně moc,ale to nevadí důležitější je příběh,páč ten je vylíčen na jedničku,dále mus vypíchnout neuvěřitelný herecký výkon Elizabeth Moss,ta co dokáže a hlavně jak to dokáže zahrát je neuveritelne,další věc je přímo famózně doplněna hudba.Pribeh ukazuje vlastně teolo-fasistickou dystopii kde se nerodí deti..dal bych možná i 100,ale prostě to panbickareni,prostě nezkousnu
Vurhor
Vurhor
2 021 bodů
9
,,Blessed be the fruit." ,,May the Lord open." Jeden z nejlepších poeticky úchylných pozdravů ever. Příběh služebnice je v podstatě takovým mixem Orwella a Potomků lidí. Mrazivá a znepokojující vidina dysutopické společnosti, ve které gileadské služebnice vykonávají úlohu, která je noční můrou snad každé ženy. Zatím se mi to moc líbí. Hlavní hrdinka je extrémně sympatická, scénář dost kvalitní, plus seriál se skvěle vyhýbá onomu klišé, kdy ze všech představitelů totalitního Gileadu dělá zlomyslná monstra. Ano, spousta jeho příznivců jsou krutí a nesoucitní lidé, kteří zcela zahodili základní morální hodnoty, ale zároveň nám je seriál zdatně ukazuje i z té druhé stránky, kdy pro ně, alespoň tedy v určitých chvílích, máme jisté pochopení. Díky tomu je Příběh služebnice jedním z nejlepších dnešních seriálových dramat. A byť je to docela psycho O__O je to hrozně zábavné psycho.
KallEll
KallEll
1 582 bodů
8.5
Příběh služebnice ukrývá obrovský potenciál, drsný depresivní svět, který se vám zaryje pod kůží. Postavy jsou super napsaný, srozumitelný, mají silný charakter. Herecké výkony jsou perfektní, Pohled na Elisabeth Moss nemusí být někomu příliš příjemný, ale právě to se mě na ni libý nejvíc. Je přirozená žádná zmalovaná sexbomba.
naineko
naineko
1 505 bodů
5
Po pravdě řečeno, nevím jaké hodnocení nahodit téhle hříčce (takže nepět). Některé scény jsou uchvatné, neotřele vymyšlené a dostatečně mindfuck. Jenže ty scény nestačí, věci nedrží moc pohromadě, postavy jsou nekonzistentní, stejně tak prostředí. Můžu srovnat s knižní předlouhou (což je asi trochu smůla pro seriál) a obrysy jsou stejné, ale náplnění těch obrysů je úplně někde jinde. Chybí ta atmosféra nekonečného šílenství, svazujících pravidel, paranoie. Seriál má efekt, pozlátko, ale nemá to něco na víc.
Hazel
Hazel
221 bodů
10
Za mě možná nejlepší dystopie všech dob. Do tohoto seriálu jsem se zcela zamilovala. Neuvěřitelně charakterní Elisabeth Moss mi brala dech při každém jejím výstupu. June, kterou ztvárnila, je hrdinka nesmírně odvážná a vy se přistihnete, jak jí držíte palce, které si zarýváte do masa, že třeštíte oči, nedýcháte a po tvářích vám kanou slzy. Seriál má takovou moc především proto, že je až příliš snadno uvěřitelný. Tato nechutná budoucnost plná zvěrstev je dokonalým okénkem toho, co se s naší civilizací dřív nebo později stane. Holokaustu byste také nevěřily a odehrál se. Tohle je snad ještě reálnější. Děsivý seriál se zabývá otázkami mateřství - a pro nás velmi aktuálním tématem, které by už opravdu nemělo být tabu - náhradním mateřstvím. Seriál je natočen půvabně a bolí o to více, že nám ukazuje, jaký byl život postav před Gileádem. Celé to filmové prostředí je velmi příjemné, působivé a zapamatovatelné. Hlavně jeho atmosféra. Kostýmům nelze vytknout nic. A herecké obsazení v čele s ženami Moss a Strahovski diriguje všem ostatním. Pro mě nesmírně aktuální a nejlepší americký seriál za poslední dobu. Dejte mu všechna možná ocenění, neboť mu náleží právem. A z toho čekání na třetí sérii už dostávám tiky.
Memento
175 bodů
9
Nadčasově děsivý seriál, který muži moc nemají v oblibě, to je Příběh služebnice. :) První a třetí série naprosto neskutečná do posledních minut, druhá série byla směšná. Možná první seriál, kdy ve mně každá postava zanechala nějaké emoce. Vyzdvihuji výkony Elisabeth Moss, Yvonne Strahovski, Josepha Fiennese, Alexis Bledel a Madeline Brewer.