Winchester: Sídlo démonů

57%
Winchester: Sídlo démonů

Nejstrašidelnějším domem lidské historie je sídlo rodiny Winchesterů, které stojí v Kalifornii v Americe. Postaveno je prý na tenkém pomezí našeho světa a samotného pekla a duchové se v něm objevují už téměř 150 let. Děsivý příběh sídla démonů ukáže horor od tvůrců Jigsaw se slavnou Helen Mirren v hlavní roli.

Věříte na duchy? Okna, za nimiž je zeď, dveře otevírající se do prázdna, schodiště, co nikam nevedou, tajné chodby, propadliště, sloupy postavené vzhůru nohama, labyrint místností. Obrovské sídlo Winchesterů tíží hrůzyplná atmosféra i historie. Jeho stavba probíhala nepřetržitě 38 let, 7 dní v týdnu, 24 hodin denně. Jakákoliv přestávka měla mít strašné následky.

Chodbami domu se na přelomu století plíží tajemná postava celá v černém, nikdo nesmí vidět, co se skrývá pod černým závojem. Není to ovšem démon, je to lady Sarah Winchester. Vdova a dědic zbrojního impéria Winchesterů, jejichž opakovací pušky pomohly dobýt Ameriku a zabily tisíce lidí. Lidí, jejichž prokletí a duchové teď rodinu pronásledují na každém kroku. Duchové, které na našem světě drží jen jejich neukojitelná touha po pomstě. Jedinou šancí, jak je upokojit, je stavět pro ně sídlo. A tak vystrašená, posedlá a prokletá lady Winchester staví dům zasvěcený duchům. Staví zámek, vězení a bludiště v jednom, zatímco ti nejstrašnější z všudypřítomných démonů se stále snaží vyřídit si s Winchestery svoje hrozivé účty.

Hororový žánr a děsivé zvraty doplňuje i neopakovatelná a temná viktoriánská atmosféra, kostýmy a výprava. (Bontonfilm)




Recenze: Winchester: Sídlo démonů

Kinobox.cz
30%

No a kromě toho všeho, Jason Clarke je naprosto nevýrazný a Helen Mirrenová je ve filmu překvapivě málo, vzhledem k tomu, že má hlavní roli. Ale snad si aspoň za honorář postaví dalších pár strašidelných pokojů ve svém domě.

Kinobox.cz
63%

Co se mi na filmu líbilo? Výprava. Hellen Mirren. Ale i Jason Clarke mne tentokrát bavil. Absurdní pokoje s okny v podlaze nebo dveřmi, co vedou do zdi. Tím domem a jeho majitelkou byl koneckonců fascinován i sám Stephen King, který se jím nechal inspirovat ke scénáři k minisérii Rose Red. Jedna originální lekačka u zrcadla. Jedno slušné dějové překvapení.


Brenan88
Brenan88
47 059 bodů
6
Recenze jsou poměrně přísné. Snímek rozhodně není tak zlý. Není to sice žádný zázrak,nebo dílo,které boří hranice,ale na sobotní večer bohatě stačí. Lekačky jsou vesměs prvoplánové a diváka jen tak nepoděsí. Naopak kvituji použití domu Winchestrů a jeho historii pro námět snímku. Během filmu zazní spousta zajímavých faktů,které divák před shlédnutím možná ani netušil. Tím prvním může být rovnou fakt,že tento dům opravdu existuje a vše co ve filmu zazní je pravda,nebo blízko pravdě. Samozřejmě je hlavní hororová myšlenka přitažená za vlasy pro potřeby filmu,ale to se dá v pohodě přejít. Áčkoví herci v hororu vždy potěší a díky všem těmto bodům hodnotím 60%.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 299 bodů
6
Nic naplat. I nadále platí, že nejlepší duchařské filmy mají Japonci. Hollywood se sice o patřičnou atmosféru taktéž snaží, ale bez těch svých zavedených lekaček si nic už představit bohužel nedokáže. Příběh je jednoduchý, srozumitelný a tak i lehce uchopitelný. Neoriginálnost a místy i předvídatelnost vývoje děje ale hatí filmový zážitek. Po delší době se však objevuje hororový příběh odehrávající se na konci 19. století. A jak se uvádí, dokonce na základě skutečné události. Jako obvykle se diváci mohou jen dohadovat, kde ční ta inspirace a co již je jen fantazie scénáristy. Příběh má myšlenku, které si málokdo přes všechnu tu duchařinu všimne a tím je specifická kontrola zbraní. I zde zazní, že střelná zbraň může posloužit ku prospěchu, ale také v nesprávných rukách značně ublížit. Morální zodpovědnost každého výrobce zbraní je tedy namístě, ale těžko říct, jestli se dá zrovna takovým filmem na problém poukázat. Buď jak buď. Výprava je skvostná, tempo přívětivé a postupně gradující, výborné herecké výkony Helen Mirren a Jasona Clarkeho, přesto snímek jako takový nijak zvlášť žánrově neupoutá. Novou generaci diváků neznající tématicky podobné starší snímky by však oslovit přeci jen mohl. Ale, kdo ví.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
2
Lekačky nefungujou a příběh nudí. Rozhodně to nejslabší od Spierigů, přitom tu kariéru měli slušně nakopnutou. Winchester nabízí zajímavé téma, na horror dost dobré obsazení, ale výsledek je jednoduše špatný.


Dodatečné informace

Původní název:
Winchester (více)
  • USA Winchester: Sídlo démonů
  • USA Winchester
Premiéra v ČR:
1. 3. 2018
Distributor:
Bontonfilm
Země původu:
USA, Austrálie
Přístupnost:
12+
Rozpočet:
3,5 mil. USD
Tržby:
44,02 mil. USD (celosvětově)
Čeština:
Winchester: Sídlo démonů je dostupný s českým dabingem
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné


Powered byJustWatch