Sbohem Kryštůfku Robine

66%

Komentáře a recenze 8

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 083 bodů
7
Přiznám se,že takovou depku jsem vážně nečekal. Vůbec jsem nečekal co vlastně stojí za úžasnou dětskou knihou,která byla zvolena jako nejoblíbenější vůbec. Život A.A. Milnea je velmi zajímavý a rozhodně to nebyl klaďas v tom pravém slova smyslu. Snímek se nesnaží nic přibarvit a tak se lehce stane,že vám jednou bude jeho osoby líto,za chvíli ho budete milovat,aby jste ho vzápětí nenáviděli. Na druhou stranu tím vším čím si prošel na něm nechalo stopy. Všechno vedlo k jednomu okamžiku - napsání knihy o Medvídkovi Pú,která sice naplnila dětské srdce po celém světě láskou,ale vlastnímu synovi ničila život. Natočeno to bylo velmi dobře a dobová atmosféra byla zachycena velmi věrně. Svým výkonem mne překvapil Gleeson,které ho normálně nemám moc v lásce,ale zde odvedl poctivý kus práce. Margot Robbie je klasicky krásna a celkem mne překvapila,že se objevila v tomto snímku. Bylo to dojemné,milé,úsměvné,smutné a depresivní - stejně jako život sám.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 305 bodů
10
Dobrodružství Medvídka Pú a jeho kamarádů zná už i v Česku každý. Málokdo však ví, že to byly původně obyčejné hračky chlapce pod jménem Christopher Robin a že příběhy byly založeny na jeho dobrodružstvích. Tento snímek tedy v plném spektru vypráví, jak Medvídek Pú vznikl a z velké části je něčím, co chytí za srdce. Ukazuje dětství chlapce, se kterým jeho rodina není zrovna v blízkém kontaktu. Ne že by se o něj nezajímali, ale jeho výchovu má na starosti chůva. Otec Christophera je spisovatel a jednou nuceně se svým synem stráví nějaký čas. A právě to ho přiměje napsat příběh o jeho hračkách a dobrodružstvích v lesích, ve kterých žijí. Vypadá to neškodně, ale ve své podstatě je v tom téma o vykořisťování malého chlapce v zájmu finančního zisku, který vůbec nechápe, co se kolem něj děje. Jeho zvyšující se sláva však jednou dá o sobě vědět a hezké to nebude. Snímek tak poskytuje kontext o tom, co všechno se dělo v zákulisí tvorby příběhů o Medvídkovi Pú. Poskytuje ohromný emotivní zážitek a vlastně se jedná o nejsmutnější film, jaký lze v poslední době shlédnout. Je to zkrátka všechno o vyrůstajícím chlapci, který je v hloubce své duše nevinný a svět, ve kterém žije, není ve skutečnosti tak skvělý, jak se na první pohled zdá. Srdečný příběh, ze kterého se mohou poučit všichni. Zejména otcové, kteří se pro samou práci drží od rodiny stranou a říkají si, že to všechno smysl má, neboť dítě má vše, co potřebuje. Jenže se zapomíná na to hlavní a to je skutečnost, že každé dítě chce také pozornost, dotek a hlavně lásku. Je to smutný autobiografický film o stvoření Medvídka Pú, ale krásný ve svém zpracování, který stojí za shlédnutí. Příběh, herecké výkony, vizuální stránka, za vše prostě palec nahoru.
Jana Květoňová
Jana Květoňová
7 005 bodů
9
Bylo to půvabné a dojemné (i nějaká slzička se mi do oka v závěru dostala). A malý Kryštůfek (Will Tilson) byl nádherné dítě. Medvídka Pú jsem milovala, maminka zhudebnila všechny ty básničky (Kdyby byla včela medvědem, Jak krásné být ptáčkem a plout po nebi, ...), tak mě životopisný snímek o autorovi této rozkošné a nesmírně vtipné knížky samozřejmě velice zaujal. Netušila jsem, že to bude mít až takovou hloubku! Film má výborný scénář. Režisér k příběhu přistupuje s citem a všichni hrají velice uvěřitelně. V knize je za vtipnými příhodami spousta moudra. Ve filmu lze to moudro objevit též.
evismaior
evismaior
4 254 bodů
8.5
Často si říkám, že odcházející herecká generace jako třeba Alan Rickman nemá žádné následovníky. A pak se objeví herec jako Domhnall Gleeson (jako Bill Weasley z Harryho Pottera to ještě nebylo tak evidentní, ale v Králíčku Petrovi byl senzační) a to mě přiměje si řádně oddychnout. V tomto filmu představuje světoznámého spisovatele A.A.Milnea, který na venkově ve 30. letech 20. století bojuje s tvůrčím blokem - a když jednou zůstane několik dní o samotě se svým malým synem a hromadou jeho hraček v čele s medvědem, tygrem, prasetem a oslem (tehdy ještě nemají jména), začne se mu v hlavě rodit příběh, kterým záhy proslaví po celém světě nejen sebe, ale i svého syna. A pro toho pak nastává dost nelehké období. Sledovat následné šílení davů, jimž je chlapec doslova předhozen, šikanu ve škole, která ho dovede až k narukování do druhé světové války, protože tam může být konečně sám sebou a nejen Kryštůfkem Robinem, je nesmírně emotivní a silné. Stejně jako nelehký vztah s matkou (Margot Robbie). Výtečný film.
kknk2
kknk2
2 937 bodů
7.5
Bohužel nemám k Medvídku Púovi žádnou citovou vazbu, jeho kniha mi leží na polici nikdy nepřečtená. Avšak o to víc byl pro mě tento film přínosný. Velký kus práce odvedli znamenití herci, také kouzelné prostředí venkova udělalo atmosféru pro procítěné drama.
Vurhor
Vurhor
2 021 bodů
7.5
Příjemné melodrama, které nemá úplně působivý začátek, ale postupně se převine do zajímavé podívané, kterou však především ocení znalci Medvídka Pú. Jelikož jsem na něm třeba já vyrůstal, tak mám pocit z filmu o něco více pozitivní, ovšem pro neznabohy se snímek může jevit průměrně a možná i utahaně, nicméně vztah mezi spisovatelem Alanem Milnem a jeho synem, podle kterého vznikl Kryštůfek Robin, je ve filmu implementovaný celkem působivě a dalo by se říct, že pro někoho i dojemně. Vliv na to má i Domhnall Gleeson, který se rychle stává jedním z mých nejoblíbenějších irských herců. Asi vás to nerozbrečí, nedostane, neoslní, ale příjemná a hezky natočená podívaná to je určitě. A hlavně dozvědět se "origins" hrdinů, kteří pocházejí z jedné z mých nejoblíbenějších kreslených pohádek mého dětství, bylo fajn.