Paříž 15:17

53%
Paříž 15:17

V podvečer 21. srpna 2015 svět v němém úžasu sledoval oznámení v médiích o zmařeném teroristickém útoku ve vlaku Thalys #9364 na trase do Paříže – pokusu o teroristický útok zabránili tři odvážní mladí Američané cestující po Evropě. Film sleduje životní příběhy těchto tří přátel, od jejich dětských, přes hledání svého místa v životě, až po sérii málo pravděpodobných událostí vedoucích k útoku. (Vertical Ent.)




Recenze: Paříž 15:17

Kinobox.cz
46%

Ani nemá cenu říkat, že by film měl být pro fanoušky režijního stylu Clinta Eastwooda, protože toho tam moc není. Takže film je především pro ty, které zajímá nejen jak proběhl celý incident ve vlaku do Paříže, ale hlavně jaký život vedli jeho protagonisté předtím...


Brenan88
Brenan88
47 089 bodů
4.5
Jakkoli jsou události spojené s přepadením vlaku zajímavé a hrdinství tří přátel obdivuhodné, tak je tento snímek průměrný a nezáživný. Herci jsou vesměs velmi špatní a to teď nemám na mysli představitele hlavních rolí, protože od nich jako neherců jsem nic nečekal. Pokud bych si nepřečetl, že za snímkem stojí Clint, tak by mne to samotného nenapadlo. Po technické stránce žádný zázrak, který by dokázal diváka zaujmout. Nechci být nějaký hnidopich, ale nějak nerozumím tomu proč snímek šel až tak příliš do minulosti a ukazuje nám hlavní protagonisty v dětských letech. Zklamání a pro mne jeden z nejslabších Clintových filmů.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 428 bodů
5
Tři mladí američtí mládenci zabrání teroristickému útoku ve vlaku na francouzském území. Příběh dle skutečné události a snad není nikoho, kdo by si to ještě nepamatoval. Netrvalo dlouho a chytl se toho Hollywood s Clintem Eastwoodem v čele. Scénář se však nezaměřuje na čin jako takový, ale na ony tři mládence. A tak vlastně vznikl životopisný film o tom, jak se seznámili tři chlapci, ze kterých se stali kámoši až do dospělosti. Vyprávění je občas přerušeno flashforwardem prozrazující kam to celé směřuje. Clintnův režisérský rukopis je znát, ale bohužel děj velice trpí zkratkovitým scénářem. Film je pouze oslavou zachránců ukazující jejich dětství, počátky vojenské služby, dovolenou trávící projížděním Evropy, onou událostí a oceněním, což doplňuje přímá účast všech tří hrdinů. Ano, skutečně hrají sami sebe. Clint je vedl dobře a tak na neherce podali vcelku dobrý výkon. Je to však krátké, málo rozvinuté, zkrátka, jak už je uvedeno výše, zkratkovité. Atmosféra, dramatičnost a napětí? Ne, nic takového. Bohužel. Uspěchanost něco takového natočit je znát a zcela zbytečně.

Dodatečné informace

Původní název:
The 15:17 to Paris (více)
  • USA Paříž 15:17
  • USA The 15:17 to Paris
Distributor:
Vertical Entertainment
Země původu:
USA
Přístupnost:
15+
Rozpočet:
30 mil. USD
Tržby:
57,08 mil. USD (celosvětově)
Čeština:
Paříž 15:17 je dostupný s českými titulky a českým dabingem
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné


Powered byJustWatch