Aladin

68%
Aladin

Aladin je vzrušující příběh o okouzlujícím pouličním zlodějíčkovi Aladinovi, kurážné a cílevědomé princezně Jasmíně a džinovi, který je dost možná klíčem k jejich budoucnosti. Film režíruje Guy Ritchie, který do pohádkového přístavního města Agrabahu vnese svižnou a strhující akci. Na scénáři podle klasického animovaného filmu studia Disney se kromě režiséra Richieho podílel i John August.

Ve snímku Aladin září Will Smith jako bombastický džin, Mena Massoud jako okouzlující zlodějíček Aladin, Noami Scott jako krásná a cílevědomá princezna Jasmína, Marwan Kenzari jako mocný černokněžník Jafar, Navid Negahban jako starostlivý sultán, Nasim Pedrad jako nejlepší kamarádka a spojenkyně princezny Jasmíny Dalia, Billy Magnussen jako krásný, leč arogantní nápadník princ Anders, a Numan Acar jako Hakim, Jafarův pobočník a kapitán palácové stráže. Film produkují Dan Lin a Jonathan Eirich. Výkonnými producenty jsou Marc Platt a Kevin De La Noy. Hudbu složil Alan Menken. Ve snímku uslyšíme nové verze původních písní, které Menken složil a slova k nim napsali Howard Ashman a Tim Rice a dvě nové písně, které rovněž složil Alan Menken a slova k nim napsali textaři Benj Pasek a Justin Paul. Film se natáčel ve studiích v Londýně a na dech beroucích jordánských pouštích. Pohádkovém Agrabahu vdechli život i hlavní kameraman Alan Stewart, vedoucí výroby Gemma Jackson a návrhář kostýmů Michael Wilkinson. (Falcon)




Recenze: Aladin

Kinobox.cz
30%

Téměř každá jeho scéna mi připadala buď zhola zbytečná, nebo zkopírovaná z původní animované verze a upravená k horšímu, se ztrátou tempa, vtipu, expresivity postav a případně i logiky. Nikdy by mě nenapadlo, že tenhle film režíroval Guy Ritchie!


Pete69
Pete69
29 372 bodů
4
U mě hraný Aladin absolutně propadl.. zlatá animovaná klasika. I když se tvůrci drželi původní předlohy, muzikálové pojetí mě nebavilo, bubnující opička a jiné novodobé nesmysly v čele s ginem Willem Smithem. Absolutně zbytečný film.. ocení ho děti? Nevím...
xxmartinxx
xxmartinxx
22 268 bodů
2
Absurdně zbytečný film, který se ve svých nejlepších momentech přibližuje analogické kopii kreslené verze a ve všech ostatních se o to marně pokouší. Většina disneyovských remaků mě přesvědčila o tom, že jde o opravdový film, ale Aladin to opravdu nedokáže.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
6
Z jedné strany fain pohádka (možná jen až moc uzpívaná), z té druhé je prostě Ritchieho na tyhle blbiny škoda, a fakt zamrzí, že mnohem lepší Artuš v kinech tak pohořel. Každopádně Smith si to tady hodně užíval.


Dodatečné informace

Původní název:
Aladdin (více)
  • USA Aladin
  • USA Aladdin
Premiéra v ČR:
23. 5. 2019
Distributor:
Falcon
Země původu:
USA
Rozpočet:
183 mil. USD
Tržby:
1 054,3 mil. USD (celosvětově)
Čeština:
Aladin je dostupný s českými titulky a českým dabingem
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné


Powered byJustWatch