Zahradnictví: Nápadník

57%
Zahradnictví: Nápadník

Filmová trilogie ZAHRADNICTVÍ se skládá ze tří samostatných filmů odehrávajících se na pozadí nejdramatičtějších období minulého století a časově předchází oblíbenému snímku Pelíšky. Vypráví o třech rodinách: rodině leteckého radiotelegrafisty, rodině majitele kadeřnického salonu a rodině majitele zahradnictví. Obsáhne 20 let života postav, které musely v těchto pohnutých časech prožít nejlepší léta svých životů.

NÁPADNÍK se odehrává na konci 50. let a vypráví o rodinných vztazích poznamenaných válkou a komunistickým převratem. S tragikomickým nadhledem vykresluje generační střet mezi předválečnou a poválečnou generací. Nápadník je romantickou komedií o představách rodičů, jak by mělo vypadat štěstí jejich dětí. (oficiální text distributora)




Recenze: Zahradnictví: Nápadník

Kinobox.cz
40%

Ve třetím dílu jsem poprvé zaregistroval celé scény, které se mi líbily. Například zhroucení Táborského, milostný meziměstský telefonát, nebo pokus o svatební noc. Poprvé v celé trilogii. Navíc je snímek laděn více do komedie a aktivního konfliktu s rychlými dialogy, takže odsýpá lépe, než unylá deprese předchozích filmů.


Brenan88
Brenan88
47 088 bodů
6.5
Nápadník sice není nejsilnějším dílem série v dramatičnosti,ale na druhou stranu se mu daří nejvíce pobavit. Svůj lví podíl na tom nese výborný Martin Finger,který se svou cholerickou rolí velmi podobal Jiřímu Kodetovi v Pelíškách. Během snímku zazní pár povedených hlášek a párkrát jsem se i usmál. To se mi u českých filmů v poslední době často nestává. I tento díl má do dokonalosti daleko,ale díky své mírné odlehčenosti moc nenudí a celkem rychle uteče.
Pete69
Pete69
29 761 bodů
6.5
I poslední díl se vyvýjí v podobném duchu, jako první dva a je to na naše poměry celkem kvalitní snímek. Chvílemi nuda, chvílemi má film spád. Základ děje je ale určitě nejslabší z celé trilogie. Tady je to jen o nápadníkovi a otci, který mu echce dát svou dceru . Místy mi to připomíná Pelíšky B. 65%.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
2
Hřebejk a Jarchovský završili svůj epický fail s neutuchající nekompetencí, nicméně to skoro mělo zápletku, takže hurá. Přesto nepochopitelné volby zůstaly nepochopitelnými, nic do ničeho nezapadlo a pořád není jasné, proč se to jmenuje Zahradnictví. Ale trojka každopádně není mimozemská sranda, jen obyčejně špatný film.

Dodatečné informace

Původní název:
Zahradnictví: Nápadník (více)
  • Česká republika Zahradnictví: Nápadník
  • Česká republika Záhradníctvo: Nápadník
Premiéra v ČR:
16. 11. 2017
Distributor:
CinemArt
Země původu:
Česká republika, Slovenská republika, Polsko
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné


Powered byJustWatch